Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης δήλωσε ότι, αν ακολουθήσουμε αυτήν την λογική, θα πρέπει να επιβάλλουμε λογοκρισία σε όλη την ποίηση από την αρχαιότητα έως και σήμερα.
Στη συνέντευξη στην εκπομπή “Πάμε Δανάη”, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης μίλησε για διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένων της ποίησης, της επίδρασης των κινητών τηλεφώνων κατά τις παραστάσεις, και της προσέγγισής του στην αυτολογοκρισία. Εξέφρασε τη λύπη του για περιστατικά που επηρέασαν παραστάσεις, αναφερόμενος, επίσης, στην απώλεια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Ο ηθοποιός τόνισε ότι η αποδοχή του ονόματος “Άγαμοι” ήταν θετική, ενώ κριτικάρει την υπερβολική λογοκρισία, αναφέροντας παραδείγματα από την ποίηση και το θέατρο.
«Δεν έχω πάρει μαζί μου κάποιο ρόλο. Όταν τελειώνει μία παράσταση τον αφήνεις, αν και μπορεί να τον κουβαλάς μέσα σου. Όταν είσαι πολύ άρρωστος είναι δύσκολο να παίξεις στο θέατρο. Έχει τύχει να εξαναγκαστούμε να παίξουμε με 40 πυρετό και με ενέσεις. Είναι μαρτύριο και μάστιγα πλέον όταν χτυπάνε τα κινητά, έχω διακόψει παράσταση γι’ αυτό. Γενικά είμαι ήρεμος, αλλά αυτό μπορεί να με βγάλει από τα ρούχα μου.
Η αυτολογοκρισία είναι μέρος της δουλείας μου εδώ και πολλά χρονιά, δεν έχω θέμα με το political correct», ενώ αναφερόμενος στην Άλκηστη Πρωτοψάλτη και τη λέξη “χοντρή”, απάντησε: «Είναι στα όρια της φαιδρότητας αυτό, διαφωνώ! Τότε θα πρέπει να λογοκρίνουμε όλη την ποίηση από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Ο Σαίξπηρ θα μπορούσε να θεωρηθεί ρατσιστής και ο Ευρυπίδης μισογύνης», δήλωσε ο ηθοποιός.