κινητό τηλέφωνο

Μία πόλη απαγορεύει στα παιδιά να έχουν κινητό τηλέφωνο

Το κινητό τηλέφωνο έχει ξεκινήσει να θεωρείται ως υπαίτιο για τα αυξανόμενα ψυχολογικά προβλήματα στα παιδιά

Το Greystones και το κινητό τηλέφωνο. Μια ιρλανδική πόλη, το Greystones ξεκίνησε ένα αντισυμβατικό πρόγραμμα όπου οι γονείς παροτρύνονταν να μην αγοράζουν κινητά τηλέφωνα για τα παιδιά τους μέχρι να μπουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τα αποτελέσματα αυτής της δοκιμαστικής προσπάθειας, όπως αναφέρει η εφημερίδα The Sun, ήταν αρκετά εκπληκτικά.

Πρόσφατα στατιστικά στοιχεία της Ofcom, της ρυθμιστικής αρχής για τις επικοινωνίες, δείχνουν ότι το 20% των παιδιών ηλικίας τριών ετών διαθέτουν πλέον smartphones, αριθμός που αυξάνεται στο 55% μέχρι την ηλικία των οκτώ και έντεκα ετών.

Black and White Photo Awards 2023: Οι νικητήριες φωτογραφίες του διαγωνισμού

Οι κάτοικοι του Greystones, παρακινούμενοι από την επιθυμία τους να αποτρέψουν τα παιδιά τους από το να είναι δεμένα με τις οθόνες των κινητών τους κατά τη διάρκεια των παιδικών τους χρόνων, συσπειρώθηκαν. Αποφάσισαν συλλογικά ότι τα παιδιά τους δεν θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση σε smartphones μέχρι να φτάσουν στο γυμνάσιο.

Κατά συνέπεια, και τα οκτώ δημοτικά σχολεία της πόλης, εφάρμοσαν μια πολιτική που αποθαρρύνει τις ηλεκτρονικές συσκευές μεταξύ των μαθητών. Επιπλέον, οι σχολικοί σύλλογοι γονέων και δασκάλων (PTA) ανέλαβαν δράση επιβάλλοντας απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων για τα νήπια και τα παιδιά του δημοτικού.

Τον περασμένο Ιούλιο, η UNESCO κάλεσε τα σχολεία σε όλο τον κόσμο να απαγορεύσουν τα κινητά τηλέφωνα στις τάξεις λόγω των ανησυχιών για την κρίση ψυχικής υγείας που συνδέεται με την υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τους νέους.

Οι κάτοικοι του Greystones, στην κομητεία Wicklow, θέλουν να ανακουφιστούν τα νεαρά άτομα από τη συνεχή πίεση της συνδεσιμότητας με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολλοί γονείς, όπως η Shania Schubert και η Caroline Nolan, έχουν αγκαλιάσει την απόφαση να αναβάλουν την κατοχή smartphone μέχρι τα παιδιά τους να ολοκληρώσουν το δημοτικό σχολείο, καλλιεργώντας ένα υποστηρικτικό περιβάλλον όπου η πίεση των συνομηλίκων μειώνεται.

Οι δυσμενείς επιπτώσεις της κατάχρησης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τη νέα γενιά έχουν συνδεθεί με μια αυξανόμενη κρίση ψυχικής υγείας, όπως επισημαίνεται σε έκθεση της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας (NHS) του Ηνωμένου Βασιλείου. Η κίνηση του τοπικού συμβουλίου και των σχολικών αρχών έχει επικροτηθεί, ιδίως υπό το φως των πρόσφατων τραγωδιών που σχετίζονται με τον εκφοβισμό και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επηρεασμένοι από τα θετικά αποτελέσματα του Greystones, κι άλλες ιρλανδικές πόλεις εξετάζουν παρόμοια μέτρα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που θέτει η πρώιμη πρόσβαση των παιδιών στα smartphones, όπως αναφέρει η Sun.

«Έχω άλλα τρία χρόνια για να μην αγοράσω smartphone στην κόρη μου. Υποθέτω ότι η πλειονότητα των ανθρώπων θα ένιωθαν πίεση να αγοράσουν κινητό τηλέφωνο στο παιδί τους επειδή το έχουν οι συνομήλικοί τους. Ωστόσο, όσα περισσότερα παιδιά δεν έχουν κινητό, τόσο πιο εύκολη είναι η κατάσταση για τους γονείς», τονίζει μια μητέρα.

«Δύο κορίτσια αυτοκτόνησαν πρόσφατα λόγω εκφοβισμού στην περιοχή », υποστηρίζει ένας πατέρας τριών κοριτσιών στην εφημερίδα «Sun» επικροτώντας την κίνηση των δημοτικών και σχολικών αρχών. «Είναι τρομακτικό γιατί αυτό αφορά τον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και το παιδί σου – κάτι στο οποίο δεν μπορείς να συμμετέχεις γιατί δεν θέλει να το δεις. Είναι κάτι που σε φοβίζει πραγματικά».

Αρχαία Ελλάδα: 20 φιλοσοφικά αποφθέγματα για τη ζωή

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr