Έλληνες dna

H ανάλυση DNA που ρίχνει φως στη γενετική καταγωγή των Μινωιτών και των Μυκηναίων

Ερευνητές ανέλυσαν πρόσφατα γενετικό υλικό από αρχαίους Μινωίτες και Μυκηναίους, αποκαλύπτοντας κοινή γενετική κληρονομιά.

Σε μια πρωτοποριακή εξερεύνηση, οι επιστήμονες εντρύφησαν στο γενετικό μωσαϊκό των αρχαίων Μινωιτών και Μυκηναίων, ρίχνοντας φως στην κοινή γενετική κληρονομιά τους. Υπό τη σχολαστική καθοδήγηση του Δρ Ιωσήφ Λαζαρίδη από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, η μελέτη επικεντρώθηκε στους τόπους ταφής του Μινωικού πολιτισμού στα ζωντανά τοπία της Κρήτης και του Μυκηναϊκού Πολιτισμού που κάποτε ευδοκιμούσε σε όλο το ποικιλόμορφο έδαφος της Ελλάδας.

Οι αποκαλύψεις αυτής της ανάλυσης αποκαλύπτουν μια συναρπαστική αφήγηση. Αυτοί οι αρχαίοι πολιτισμοί, δημιουργοί υπέροχων πολιτισμών, φαίνεται να έχουν βαθιές τοπικές ρίζες, με ένα αξιοσημείωτο 62-86% των προγόνων τους να ανάγονται στους πρωτοπόρους που εισήγαγαν τη γεωργία στην Ευρώπη από την Ανατολία πριν από περίπου επτά χιλιετίες.

Ωστόσο, οι κάτοικοι των Μυκηνών και της Κρήτης της Εποχής του Χαλκού, που αποκαλύπτονται μέσα από τα υπολείμματα των σκελετών τους, ψιθυρίζουν ιστορίες γενετικής ανάμειξης με μακρινές χώρες. Ένα ενδιαφέρον 9-17% της γενετικής τους σύνθεσης προέρχεται από πληθυσμούς που έχουν τις ρίζες τους στα ψηλά βουνά του Καυκάσου ή στα αρχαία βασίλεια του Ιράν. Ένα ακόμη επίπεδο πολυπλοκότητας αναδύεται καθώς οι Μυκηναίοι, με την πρώιμη μορφή της ελληνικής γλώσσας τους, παρουσιάζουν γενετικές εισροές από τα επίπεδα λιβάδια που εκτείνονται από την ανατολική Ευρώπη έως την Κεντρική Ασία, αποτελώντας το 4-16% της καταγωγής τους.

Καθώς τα αρχαία μυστήρια ξετυλίγονται, ξεδιπλώνεται ένας γενετικός χορός που συνδέει τους Μυκηναίους του παρελθόντος με τους σύγχρονους Έλληνες του σήμερα. Μια πρόσφατη μελέτη, που βασίζεται στην εξέταση γονιδίων που εξήχθησαν από δόντια σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους στην ηπειρωτική Ελλάδα και στις Μυκήνες, αποκαλύπτει μια εντυπωσιακή σύνδεση μεταξύ του αρχαίου και του σύγχρονου κόσμου. Πάνω από 1,2 εκατομμύρια γράμματα γενετικού κώδικα συγκρίθηκαν σχολαστικά με εκείνα 334 ατόμων παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας τριάντα σύγχρονων Ελλήνων.

You are currently viewing a placeholder content from YouTube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

 

Αυτή η γενετική συμφωνία αντηχεί, υποδεικνύοντας ότι τα ζωντανά νήματα αυτών των αρχαίων πολιτισμών της Εποχής του Χαλκού έχουν υφανθεί στον ίδιο τον ιστό του σημερινού ελληνικού πληθυσμού. Το γεμάτο μύθους βασίλειο των Μυκηνών, που κυβερνάται από τον θρυλικό βασιλιά Αγαμέμνονα, αντηχεί στους αιώνες, εμπνέοντας ποιητές και συγγραφείς από τα ομηρικά έπη. Σε αυτή την ιστορία γενετικής συνέχειας, το παρελθόν ψιθυρίζει τα μυστικά του, συνδέοντας τα βασίλεια του αρχαίου μεγαλείου με τους σύγχρονους απογόνους που περπατούν στα μονοπάτια της Ελλάδας σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα για την Αρχαία Ελλάδα:

Οι 7 γυναίκες φιλόσοφοι στην Αρχαία Ελλάδα που οφείλουμε να γνωρίζουμε

Αρτεμισία: Η Ελληνίδα βασίλισσα που συμβούλευε τον Ξέρξη στην Αλικαρνασσό

Μέγας Αλέξανδρος: Ανακαλύφθηκε ο τάφος της μητέρας του Ολυμπιάδας; (ΒΙΝΤΕΟ)

Πώς ονομάζονταν οι μήνες στην Αρχαία Ελλάδα;

Αρχαία Ελλάδα: 6 ιστορικά πρόσωπα που αμφισβητείται η ύπαρξή τους

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr