Στην αύξηση της παραγωγής της επενδύει η Κορφή Μικροζυθοποιία, που έχει δημιουργήσει, μπίρες με ονομασίες και γεύση που μόνο απαρατήρητες δεν περνούν.
Η μικροζυθοποιία πρόσφατα ολοκλήρωσε επένδυση 1 εκατ. ευρώ αναφορικά με την κατασκευή υπερσύγχρονης μονάδας για την παραγωγή μπίρας σε κουτί αλουμινίου. Η δυναμικότητα του ζυθοποιείου ανέρχεται, πλέον στα 30.000 εκατόλιτρα ετησίως.
Για το 2021 η παραγωγή της θα αγγίξει περίπου τα 2500 εκατόλιτρα ενώ για το 2022 η στόχευση είναι να αυξηθεί κατά 30%.
Σάλος στις Σέρρες: Ιερέας ανέβαζε ημίγυμνες φωτογραφίες του στο Instagram! (ΦΩΤΟ)
Το ζυθοποιείο της Κορφή, που είναι γνωστή εδώ και περίπου δυο δεκαετίες για τα γαλακτοκομικά της προϊόντα, αλλά και τους χυμούς της, ξεκίνησε την πορεία του το 2016 και εξελίχτηκε σε μια υπερσύγχρονη μονάδα ζυθοποίησης και αυτοματοποιημένης εμφιάλωσης.
Οι μπίρες της εταιρείας με τα χαρακτηριστικά ονόματα Vambeer, η ετικέτα της παραπέμπει στα Καρπάθια όρη και στο κάστρο του κόμη Δράκουλα, και Δίας με το …χέρι του πατέρα των «Θεών» να κραδαίνει έναν κεραυνό, πωλούνται πλέον και σε αλουμινένια κουτιά. Οι μπίρες είναι διαθέσιμες σε τρεις τύπους: ΔΙΑΣ lager 5% Alc, ΔΙΑΣ lager 4,5% Alc και Vambeer pilsener 5%.
Η γαλακτοβιομηχανία που βρίσκεται στο γραφικό χωριό του Αγίου Ιωάννη στην Πιερία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην νεόκοπη μικροζυθοποιία που δημιούργησε, καθώς όπως όλα δείχνουν τα πάει καλά τόσο εντός, όσο και εκτός των ελληνικών συνόρων με τη Γερμανία και την Κύπρο να αποτελούν τις δύο πρώτες χώρες που εξάγει τις ιδιαίτερες μπίρες με τα άκρως χαρακτηριστικά ονόματα και τη γεύση.
Το βασικό συστατικό για την παραγωγή μπίρας είναι το νερό κατά συνέπεια η ποιότητα του είναι καθοριστική. Το νερό που χρησιμοποιείται για τη ζυθοποίηση της Vambeer και της Δίας προέρχεται από τις κρυστάλλινες πηγές του Ολύμπου.
«Στόχος μας είναι η διείσδυση μας στη νησιωτική Ελλάδα και η παραγωγή νέων κωδικών σε κουτί αλουμινίου» τονίζει μιλώντας στη Voria.gr, η πρόεδρος της Βιομηχανίας Γάλακτος Κατερίνης – Κορφή ΑΕ, Χριστίνα Τριφταρίδου υπογραμμίζοντας πως όλα γίνεται βάσει προγραμματισμού, με σταθερά αλλά ουσιαστικά βήματα.
Στρατηγική ανάπτυξης για την Κορφή ΑΕ
Η εταιρεία, όπως εξηγεί η κα. Τριφταρίδου ακολουθεί δυναμική στρατηγικής ανάπτυξης, ενίσχυση εξαγωγικού προσανατολισμού δίνοντας έμφαση σε νέα προϊόντα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Κορφή ΑΕ μέσα στο 2021 λάνσαρε τρεις νέες γεύσεις χυμών, τα 9 φρούτα και 7 βιταμίνες, το μήλο – σταφύλι – ρόδι και το μήλο – πορτοκάλι – καρότο – παντζάρι. Οι πωλήσεις των χυμών της, φέτος, αναμένεται να είναι αυξημένες έναντι του 2020 κατά 25% λόγω των νέων κωδικών αλλά και νέων συνεργασιών που αναπτύχθηκαν.
Οι χυμοί της εξάγονται σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο, Πολωνία, Γερμανία και Αυστρία, χώρες στις οποίες οι καταναλωτές γεύονται και το γιαούρτι της εταιρείας.