Ο έντονος ανταγωνισμός που βρίσκεται στην καρδιά του Squid Game είναι τόσο βίαιος που μοιάζει σχεδόν απίστευτος ως αληθινή ιστορία. Ωστόσο, ορισμένοι οπαδοί πιστεύουν ότι μπορεί να είναι εμπνευσμένο από ένα γεγονός του 1986 που συνδέεται με μια εγκατάσταση που ονομάζεται The Brothers’ Home.
Η 2η σεζόν του Squid Game, η οποία έκανε πρεμιέρα στο Netflix τον Δεκέμβριο, έχει προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση. Σε αυτή τη σεζόν, ο Seong Gi-hun, γνωστός και ως Player 456 (τον οποίο υποδύεται ο Lee Jung-jae), επιστρέφει για να αντιμετωπίσει τα παιχνίδια ζωής ή θανάτου, όπου εκατοντάδες παίκτες με βαθιά χρέη ανταγωνίζονται για ένα χρηματικό έπαθλο.
Η δεύτερη σεζόν ολοκληρώνεται με ένα δραματικό cliffhanger, δημιουργώντας ενθουσιασμό για την 3η σεζόν. Αν και αναμφισβήτητα συναρπαστική, η σκοτεινή θεματολογία της σειράς έχει οδηγήσει σε φήμες σχετικά με την πιθανή προέλευσή της από την πραγματική ζωή. Όμως τι ισχύει στην πραγματικότητα; Συγκεντρώσαμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία, καθώς έχει δημιουργηθεί σύγχυση!
(Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία παρακάτω)
Η «αληθινή ιστορία του 1986» πίσω από το Squid Game
Μια viral ιστορία ισχυρίζεται ότι το Squid Game βασίζεται σε μια υπόθεση του 1986, στην οποία οι όμηροι αναγκάζονταν να παίζουν παιχνίδια για να επιβιώσουν σε ένα καταφύγιο που βρισκόταν σε ” No Man’s Land”. Ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό και οι λεπτομέρειες είναι ασαφείς, ειδικά σε ποια «No Man’s Land» αναφέρεται. Ορισμένοι εικάζουν ότι θα μπορούσε να αναφέρεται στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη (DMZ) μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας.
Παρά την έλλειψη επαληθεύσιμων πηγών, η θεωρία αυτή κέρδισε έδαφος όταν ένας χρήστης του TikTok, ο blink_loveee10, δημοσίευσε ένα βίντεο που ισχυρίζεται ότι τα γεγονότα συνέβησαν σε ένα υπόγειο καταφύγιο του 1986. Το βίντεο έχει προβληθεί πάνω από 3,5 εκατομμύρια φορές.
The Brothers’ Home: «Το Άουσβιτς της Κορέας»
Το The Brothers’ Home, που δραστηριοποιήθηκε από το 1976 έως το 1987 στο Μπουσάν της Νότιας Κορέας, έχει ενοχλητικούς παραλληλισμούς με το φανταστικό σκηνικό του Squid Game. Αρχικά ιδρύθηκε ως καταφύγιο για τους άστεγους, αλλά γρήγορα μετατράπηκε σε ένα εφιαλτικό στρατόπεδο εγκλεισμού, όπου τα άτομα κακοποιούνταν, εκμεταλλεύονταν και ακόμη και σκοτώνονταν. Αποκαλούμενο «το Άουσβιτς της Κορέας», ήταν προϊόν ενός καταπιεστικού καθεστώτος που προσπαθούσε να «καθαρίσει» τους δρόμους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 1988.
“Brothers Home” Concentration Camp in Busan, south Korea. Operated during the U.S.-backed military dictatorship, it housed upwards of 5,000 orphaned children, the homeless, disabled persons, and student activists rounded up off the streets and placed behind its concrete walls. pic.twitter.com/U7LzeMRNmM
— Nat 🇰🇵 (@NatalieRevolts) January 19, 2020
Το 1987, μια κυβερνητική έρευνα αποκάλυψε ότι μόνο το 10% των χιλιάδων που κρατούνταν εκεί ήταν άστεγοι. Πολλοί από τους κρατούμενους απήχθησαν από τους δρόμους, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, και αναγκάστηκαν να υποστούν βάναυση μεταχείριση, συμπεριλαμβανομένης της σωματικής βίας, της καταναγκαστικής εργασίας και της πείνας.
Οι επιζώντες έχουν μοιραστεί συγκλονιστικές περιγραφές από τη ζωή τους εκεί, συμπεριλαμβανομένου ενός άνδρα που έγινε μάρτυρας της βάναυσης δολοφονίας ενός αγοριού από έναν αρχηγό του στρατοπέδου. Μια άλλη επιζήσασα, η Park Soon-hee, βιάστηκε από έναν αρχηγό του στρατοπέδου και αργότερα γέννησε ένα παιδί το οποίο δόθηκε για υιοθεσία.
“Brothers Home” Concentration Camp in Busan, south Korea. Operated during the U.S.-backed military dictatorship, it housed upwards of 5,000 orphaned children, the homeless, disabled persons, and student activists rounded up off the streets and placed behind its concrete walls. pic.twitter.com/U7LzeMRNmM
— Nat 🇰🇵 (@NatalieRevolts) January 19, 2020
Ο επικεφαλής της εγκατάστασης, ο Park In-keun, συνελήφθη το 1987, αλλά του επιβλήθηκε μόνο μια σύντομη ποινή. Πέθανε το 2016 και κανείς δεν έχει λογοδοτήσει ποτέ για τις φρικαλεότητες που συνέβησαν στο Brothers’ Home.
Η έμπνευση του δημιουργού του παιχνιδιού Squid από την πραγματική ζωή
Αν και το Squid Game δε βασίζεται άμεσα στο Brothers’ Home, ο δημιουργός της σειράς, Hwang Dong-hyuk, αποκάλυψε ότι οι αγώνες του πρωταγωνιστή, Gi-hun, εμπνεύστηκαν από την απεργία της Ssangyong Motor Company το 2009. Η απεργία, η οποία ακολούθησε την απόφαση της εταιρείας να απολύσει 1.000 εργαζόμενους, είχε ως αποτέλεσμα βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία και καταστροφικό ψυχικό φόρο στους εργαζόμενους, συμβάλλοντας σε πολυάριθμες αυτοκτονίες και θανάτους που σχετίζονται με το άγχος.
You are currently viewing a placeholder content from YouTube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.
Ο Dong-hyuk εξήγησε ότι ήθελε να απεικονίσει πώς οι απλοί άνθρωποι μπορούν να πέσουν γρήγορα από τη σταθερότητα της μεσαίας τάξης στην απόγνωση στον σημερινό κόσμο.
Να υπεθυμίσουμε πως η σεζόν 1 και 2 του Squid Game προβάλλονται τώρα στο Netflix, ενώ η 3η σεζόν αναμένεται με ανυπομονησία.
You are currently viewing a placeholder content from YouTube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.
Διαβάστε περισσότερα για τις αγαπημένες μας σειρές
- Νέα σειρά στο Netflix για ένα από τα πιο αγαπητά βιβλία στην ιστορία της λογοτεχνίας
- Το Netflix αναζητά ηθοποιούς για τη δεύτερη σεζόν της σειράς “Wednesday
- “We Are the World”: Η πιο παράξενη νύχτα της pop σ’ ένα ντοκιμαντέρ του Netflix (ΤΡΕΪΛΕΡ)
- “The Gentlemen”: Το Netflix δημοσίευσε το τρέιλερ της τηλεοπτικής σειράς του Γκάι Ρίτσι
- Netflix – Squaring the Circle: The Story of Hipgnosis: Οι Pink Floyd αφέθηκαν στα συναρπαστικά – εμβληματικά σχέδια τους (ΤΡΕΪΛΕΡ)