Έντονη ήταν η αντίδραση του Αλέξανδρου Μπουρδούμη στην απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από τον θίασο του “Ρινόκερου” καθώς δεν ήθελε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους.
Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από τον θίαστο της θεατρικής παράστασης “Ρινόκερος” της οποίας μέχρι πρότινος ηγείτο, με το επιχείρημα πως η Τέχνη πρέπει να ανήκει σε όλους, καθώς μέχρι πριν την εξαγγελία των νέων μέτρων, το θέατρο Κιβωτός στο οποίο παρουσιαζόταν η παράσταση λειτουργούσε ως μεικτός χώρος, για εμβολιασμένους και μη θεατές.
Η απόφαση του γνωστού πρωταγωνιστή που τον κατέστησε ουσιαστικά σε νέο ήρωα των αντιεμβολιαστών προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από ανθρώπους του χώρου και συναδέλφους του, οι οποίοι υποστήριξαν πως η αποχώρησή του επηρεάζει άμεσα αρκετό κόσμο, καθώς χωρίς πρωταγωνιστή η παράσταση δεν υφίσταται και άρα πολλοί εργαζόμενοι του θεάτρου μένουν χωρίς απασχόληση.
Ανάμεσα σε αυτούς που δεν έκρυψαν την έντονη αντίδρασή τους είναι και ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης, ο οποίος μέσω του λογαριασμού του στο Instagram, πέταξε τα βέλη του στον Άρη Σερβετάλη, λέγοντάς του μεταξύ άλλων πως τόσα χρόνια που αρκετοί ηθοποιοί συμμετέχουν σε παραστάσεις χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εκείνος δεν έδειχνε την ίδια ευαισθησία, ενώ με ειρωνική διάθεση συμπέρανε πως θα απαγορευτούν οι προβολές της κινηματογραφικής ταινίας στην οποία επίσης πρωταγωνιστεί.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Αλέξανδρου Μπουρδούμη:
“Δικαίωμά σου να εμβολιαστείς ή να μην εμβολιαστείς. Δεν θες να παίζεις μόνο για εμβολιασμένους κι αυτό είναι δικαίωμά σου. Έχεις ενημερώσει την παραγωγή σχετικά και εκείνη πετάει τη μπάλα στην εξέδρα προφανώς για να μην χάσει τον πρωταγωνιστή της και δεν φροντίζει να έχει αντικαταστάτη -πως να αντικαταστήσεις τον Άρη Σερβετάλη στο ελληνικό θέατρο και να έχεις την ανταποδοτικότητα στο ταμείο (ας μη γελιόμαστε), δικαίωμά της.
Τόσα χρόνια που είμαστε χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας δεν κατεβάζεις παραστάσεις όμως, δεν βλέπω να έχεις την ίδια ευαισθησία, ίσως γιατί ο πνευματικός σου δε σου έδωσε το δικαίωμα να το κάνεις. Οι συνάδερφοί σου, οι εργαζόμενοι στο θέατρο μένουν στην ανεργία. Είχαν δικαίωμα να ξέρουν τις προθέσεις σου; Τους είχες ενημερώσει σχετικά; Το καλοκαίρι έπαιζες ανεμβολίαστος πάλι, δικαίωμά σου, και από τύχη ή θέλημα του Θεού δεν σταμάτησαν οι παραστάσεις.
Τελικά, με κάθε σεβασμό στο πρόσωπο και την καλλιτεχνική σου αξία πολλά δικαιώματα μαζεύτηκαν αγαπημένε Άρη Σερβετάλη και ίσως το δικαίωμα της εργασίας να είναι το πιο ιερό.
Φαντάζομαι θα απαγορευτούν και οι ταινίες του Άρη Σερβετάλη να προβάλλονται στις κινηματογραφικές αίθουσες πλέον”.