Εξαιτίας της σειράς Maestro το βιβλίο «Μεγάλη Χίμαιρα» σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων μετά την προβολή του σε ενα επεισόδιο της σειράς.
«Οι εκδόσεις Εστία «ανακοίνωσαν», ότι από την περασμένη εβδομάδα προβλήθηκε το τέταρτο επεισόδιο της επιτυχημένης σειράς «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη με τίτλο επεισοδίου: «Μεγάλη Χίμαιρα» από το ομότιτλο αριστούργημα Μ. . Καραγάτση, το βιβλίο αυτό «εξαφανίστηκε» από τα βιβλιοπωλεία όλης της χώρας και θα ξανατυπωθεί, σημειώνοντας μάλλον ρεκόρ πωλήσεων στα 70 χρόνια κυκλοφορίας του.
Και όχι μόνο αυτό. Σημαντικά αυξήθηκε η κίνηση στο ζενίθ, στο συνοικιακό βιβλιοπωλείο της Κέρκυρας, όπου ο ήρωας «Ορέστης» αγόρασε άλλα δύο βιβλία του συγγραφέα για την ηρωίδα «Κλέλια»,ακόμα και από κάποιους ντόπιους, που μέχρι πριν λίγες μέρες αγνοούσαν το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο.
Η τηλεόραση μπορεί μερικές φορές να είναι μια αρνητική δύναμη, αλλά δεν είναι όταν φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά στο διάβασμα.
Αυτή η ανάρτηση πήρε μεγάλη διάσταση στο ελληνικό διαδίκτυο. Το Athinorama.gr λοιπόν θέλησε με τη σειρά του να έρθει σε επαφή με τις εκδόσεις Εστία και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η «Μεγάλη Χίμαιρα» εξαντλήθηκε από το κοινό.
Οι εκδόσεις Εστία επεσήμαναν ότι παρόμοια γεγονότα έχουν συμβεί και στο παρελθόν. Όταν μια γνωστή σειρά όπως το «Maestro» χρησιμοποιείται για την προβολή ενός βιβλίου, συχνά οδηγεί σε μεγαλύτερη ζήτηση και αύξηση πωλήσεων. . Έχουμε πολλά δημοφιλή βιβλία εδώ, επομένως έχουμε πάντα πολλά από αυτά σε απόθεμα.
Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι Μεγάλη Χίμαιρα αύξησε τις πωλήσεις της, κάτι το οποίο στην παρούσα φάση οφείλεται στον Χριστόφορο, ο οποίος σύστησε αυτό το σπουδαίο έργο της ελληνικής λογοτεχνίας στο νεανικό κοινό. Ακόμα κι αν ένα νέο άτομο αναζητήσει το μυθιστόρημα, στη Google είναι μεγάλη επιτυχία.
Η Μεγάλη Χίμαιρα
Η Μεγάλη Χίμαιρα ήταν μια θεωρία που πρότεινε ότι ο ειρηνισμός ήταν ο καλύτερος τρόπος για να αποτραπεί ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Θεωρήθηκε ότι ήταν μια μεγάλη επιθυμία ή φαντασία που ήταν ακόμη ανεκπλήρωτη. Ταυτίζομαι με την ιδέα μιας ουτοπίας όπου δεν θα γίνει ποτέ πόλεμος, γιατί σε αυτόν τον κόσμο θέλω να ζω. Αυτή η θεωρία διατυπώθηκε για πρώτη φορά από την οικονομική μελέτη “Great Chimera” που δημοσιεύτηκε από τον Normal Agel το 1910. Η θεωρία δηλώνει ότι ένας πόλεμος μεγάλης κλίμακας μεταξύ των ευρωπαϊκών δυνάμεων είναι αδύνατος επειδή το κόστος ενός τέτοιου πολέμου θα εμπόδιζε τις επιχειρήσεις να επενδύσουν σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Εκείνη την εποχή, όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτήν τη θεωρία μοιράζονταν επίσης τον φόβο ότι θα συμβεί ένα ξέσπασμα. Τον ίδιο φόβο που είχαν οι Μεγάλες Δυνάμεις. Η σύναψη συμμαχιών και η ταχύτητα των εξοπλισμών εκείνη την εποχή επιβεβαίωσαν αυτόν τον φόβο.
Διαβάστε περισσότερα:
Οι νέες ταινίες που παίζουν στους κινηματογράφους 17/11 – 22/11