Είναι έξι μικρές ανθρώπινες ιστορίες, έξι ταινίες μικρού μήκους με πρωταγωνιστές που «γέννησε» η COVID-19.
Μια κομμώτρια παρανομεί και προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που έφερε ο κορονοϊός στη ζωή της. Μια Θεσσαλονικιά μετακινείται παράνομα για να κάνει μανικιούρ και καταλήγει κατηγορούμενη. Θαμώνες καφενείου αντιλαμβάνονται πως παρά τις πολιτικές διάφορες τους, πολλά είναι αυτά που τους ενώνουν εν μέσω πανδημίας. Είναι έξι μικρές ανθρώπινες ιστορίες, έξι ταινίες μικρού μήκους με πρωταγωνιστές που «γέννησε» η COVID-19. Ένα σατιρικό απόσταγμα της καθημερινότητας που επέβαλε η πανδημία, το οποίο δημιούργησαν ερασιτέχνες ηθοποιοί, με την καθοδήγηση της σκηνοθέτριας Ελευθερίας Τέτουλα. «Ακούγαμε όλα αυτά που μετέδιδαν τα ΜΜΕ για την πανδημία και τα “κορονοπάρτι” και επειδή εμείς, οι καλλιτέχνες, έχουμε τις κεραίες μας τεντωμένες για ό,τι παράταιρο συμβαίνει δίπλα μας, με μια κωμική διάθεση αποφασίσαμε να το καταγράψουμε», επισημαίνει στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», η κ. Τετούλα. Εξηγεί, δε, πως «κάθε φορά που ακούγαμε κάτι και μας έκανε εντύπωση, με πραγματικά πρόσωπα, κάναμε αυτοσχεδιασμούς και φτάσαμε σε ένα σημείο που θέλαμε να κάνουμε και μία θεατρική παράσταση, δεν βλέπαμε όμως φως στο τούνελ και έτσι προέκυψαν αυτές οι έξι ταινίες μικρού μήκους, οι “Lockdown stories”».
Η Νατάσα Δανιηλίδου είναι οικονομολόγος και υποδύεται την κομμώτρια της διπλανής πόρτας, που εργάζεται σε ένα παράνομο αυτοσχέδιο κομμωτήριο. «Θέλετε ραντεβού; Στο χτένισμα δεν τα πάω καλά, αλλά στο κούρεμα είμαι καλύτερη», αναφέρει χαριτολογώντας και υπογραμμίζει πως, «είχαμε στόχο να ανεβάσουμε τον Μάιο του 2020, ένα έργο για το οποίο δουλέψαμε πολύ. Φυσικά αυτό δεν κατέστη εφικτό να υλοποιηθεί και έτσι αλλάξαμε ρότα». «Η Ελευθερία με την ενέργεια που έχει, μας είπε ότι δεν θα διαλυθούμε ως ομάδα και έτσι “έπεσε” στο τραπέζι η ιδέα των μικρών κειμένων αρχικά και στη συνέχεια των μικρών ταινιών για την καραντίνα», λέει. Πρόκειται για ιστορίες καθημερινής τρέλας σε περίοδο πανδημίας, μία κωμική νότα στην τραγωδία που ζούμε, όπως αναφέρουν οι ηθοποιοί και η σκηνοθέτρια. «Είναι μια κληρονομιά του θεάτρου του παραλόγου που ζούμε», υπογραμμίζει η κ Τέτουλα και διευκρινίζει: «είναι ουσιαστικά κάποιες ιστορίες που προκαλούν έκπληξη διότι είναι άτομα που συναντάμε δίπλα μας. Τα άτομα που συμμετείχαν ήταν ερασιτέχνες ηθοποιοί, αλλά όλο το εγχείρημα πλαισιώθηκε από επαγγελματίες».
Όπως λένε δεν ήταν εύκολο να ολοκληρωθεί το γύρισμα κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Μάλιστα, η Νατάσα Δανιηλίδου αναφέρει χαρακτηριστικά: «το Σάββατο θα γινόταν το γύρισμα και την Παρασκευή έκλεισαν τα κομμωτήρια. Ξαφνικά βρεθήκαμε χωρίς χώρο και ήμουν έτοιμη να τα παρατήσω». Εξομολογείται, ωστόσο, πως παρά τις δυσκολίες, «εμείς σαν ομάδα έχουμε “αγκαλιάσει” παρά πολύ αυτές τις ιστορίες και θα θέλαμε πολύ να τις μεταφέρουμε και στο θέατρο». Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί που συμμετείχαν στο ξεχωριστό αυτό εγχείρημα είναι: η Καλλιόπη Γιαγκοπούλου, η Νατάσα Β. Δανιηλίδου,η Έλενα, Ζαμπακίκα, η Όλγα Καλογερομήτρου, ο Κυριάκος Κονταξιάν, η Ηλιάννα Κυνηγοπούλου, η Ελένη Μπέλλου, ο Ηλίας Μποέμης, ο Βασιλική Παπαδοπούλου και η Κλαούντια Ρόμμερ.
Δεκαπέντε με δεκαοκτώ παραγωγές θα κάνουν γυρίσματα μέσα στο 2021 στην Ελλάδα
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ