Το δεύτερο lockdown είναι γεγονός και ήρθε η ώρα να ξυπνήσει ξανά ο σεφ που κρύβουμε μέσα μας! Έχετε δοκιμάσει τα πάντα στο πρώτο lockdown και έχετε στερέψει από ιδέες; Το γουακαμόλε και οι σπιτικές μπάρες δημητριακών σας φαίνονται, πλέον, κοινότυπα; Υπάρχει λύση! Πάνω από 10.000 ιστορικά βιβλία μαγειρικής είναι τώρα διαθέσιμα στη συλλογή Cookbooks και Home Economics στο διαδίκτυο.
Ένα ταξίδι στην ιστορία και στη γεύση από τις πρώτες συλλογές συνταγών τις Ευρώπης και της Αμερικής και μετέπειτα ιστορικών εποχών, ένας οδηγός για τον ρόλο που έπαιζε η μαγειρική στις κοινωνίες των προηγούμενων αιώνων, ιδιαίτερα χρήσιμος για σεφ και επαγγελματίες, αλλά και για ερασιτέχνες παρελθοντολάγνους.
Μέσα από αυτά τα ιστορικά βιβλία για μαγειρική και οικιακά μπορεί κανείς να ανακαλύψει στοιχεία για διαφορετικούς πολιτισμούς, λαούς, κοινωνικά συστήματα και επιρροές που μπαίνουν όλα μαζί στο μίξερ και δημιουργούν ανεκτίμητους ιστορικούς θησαυρούς.
Ακόμα κι αν δεν έχετε σκοπό να εφαρμόσετε τη μαγειρικά μυστικά στην πράξη, έχετε σίγουρα πολλά να αποκομίσετε από αυτά τα βιβλία.
Ξεκινήστε την εξερεύνηση των βιβλίων εδώ.
Κείμενο: Lavart Group (lavart)