Αθήνα: Οδηγός Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου μέρος 3… – 26/6 έως 2/7

Πολυχρωματικός, καλοκαιρινός και καινοτόμος. Αυτός είναι ο θεατρικός οδηγός της Αθήνας την εβδομάδα που διανύουμε (26/6 έως 2/7). Εντός αλλά και εκτός Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, οι παραστάσεις, λένε ένα ηχηρό «ναι» στην διαφορετικότητα και την πρωτοπορία, έχοντας ως πρώτη ύλη ακόμη και κλασικά έργα, όπως για παράδειγμα αρχαίες τραγωδίες. Την προσοχή μας τραβά αναμφισβήτητα η πρεμιέρα της περυσινής, άκρως επιτυχημένης παραγωγής του ΚΘΒΕ Επτά επί Θήβας σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με την οποία ανοίγει και επισήμως τις πόρτες του το Φεστιβάλ Επιδαύρου, ευελπιστώντας για άλλη μια χρονιά να συναρπάσει το κοινό. 

 

Στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου αυτήν την εβδομάδα: 

Επτά επί Θήβας του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Η πλοκή του έργου περιστρέφεται γύρω από την σύγκρουση των δύο γιων του Οιδίποδα, Ετεοκλή και Πολυνείκη. Μετά την αποκάλυψη των φρικτών πράξεων του, ο Οιδίποδας άφησε τον θρόνο στους δύο γιους του οι οποίοι συμφώνησαν να κυβερνούν τη Θήβα εναλλάξ. Ο Ετεοκλής όμως αρνήθηκε να παραδώσει την εξουσία στον Πολυνείκη, όταν ήρθε η σειρά του, και έτσι εκείνος εγκατέλειψε την πόλη ενώ επέστρεψε αργότερα για να τη διεκδικήσει με όρους μάχης. Επτά αρχηγοί παρατάσσονται εκατέρωθεν των επτά πυλών της πόλης. Στην έβδομη πύλη, εκείνη στην οποία καταφθάνει επιτιθέμενος ο Πολυνείκης. πηγαίνει ο Ετεοκλής και έτσι οι δυο τους βρίσκονται αντιμέτωποι σε μια μάχη χωρίς νικητή…Η τραγωδία Επτά επί Θήβας, που αποτελεί το μοναδικό σωζόμενο τμήμα της τριλογίας του Αισχύλου για τον Θηβαϊκό κύκλο, φέρει τη σκηνοθετική ματιά του πάντα αντισυμβατικού καλλιτέχνη Τσέζαρις Γκραουζίνις. Ο Λιθουανός σκηνοθέτης, έχοντας ανεβάσει μερικά χρόνια πριν τον Οιδίποδα Τύραννο, θέλησε να συνεχίσει με την ίδια θεματική και να κερδίσει τελικά άλλο ένα στοίχημα. Στην απόπειρα του αυτή βοηθήθηκε κατά πολύ από την αριστουργηματική μετάφραση του γνωστού ποιητή Γιώργου Μπλάνα και το εξαιρετικό καστ ηθοποιών που είχε στη διάθεση του, με «αρχηγό» τον Γιάννη Στάνκογλου. Μετά την περυσινή της επιτυχία η παράσταση επιστρέφει και παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου για δύο ημέρες εμφανίσεων, την Παρασκευή 30 Ιουνίου και το Σάββατο 1 Ιουλίου, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να την απολαύσει ξανά.


You are currently viewing a placeholder content from YouTube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Συντελεστές
Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις
Σκηνικά – Κουστούμια: Κέννυ ΜακΛέλλαν
Μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης
Χορογραφία – Κίνηση: Έντι Λάμε
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Μπάρλας
Βοηθός σκηνοθέτη: Αθηνά Σαμαρτζίδου
Βοηθός σκηνογράφου – ενδυματολόγου: Μαρία Μυλωνά
Οργάνωση παραγωγής: Φιλοθέη Ελευθεριάδου
Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου (Ετεοκλής), Κλειώ-Δανάη Οθωναίου (Αντιγόνη), Ιώβη Φραγκάτου (Ισμήνη), Γιώργος Καύκας (Άγγελος), Αλέξανδρος Τσακίρης (Κήρυκας),  Γιώργος Παπανδρέου (Πολυνείκης)
Χορός: Λουκία Βασιλείου, Μομώ Βλάχου, Δημήτρης Δρόσος, Ελένη Θυμιοπούλου, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Σταυριάννα Παπαδάκη, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Αλεξία Σαπρανίδου, Πολυξένη Σπυροπούλου, Γιώργος Σφυρίδης, Ευανθία Σωφρονίδου, Κωνσταντίνος Χατζησάββας

ΙΝFO

30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου στις 21.00 στο Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
Εισιτήρια: 8 – 45 ευρώ (κανονικό), 13 ευρώ (φοιτητικό) και 5 ευρώ (ΑΜΕΑ/ανέργων) 

 

O θρύλος του αγίου Κάρτακ και το μικρό λουλούδι σε σκηνοθεσία Μαρίας Πανουργιά στο Κτίριο Ε΄

To έργο βασίζεται στον «Θρύλο του αγίου Πότη», το τελευταίο διήγημα του συγγραφέα Γιόζεφ Ροτ που εξετάζει δυο φαινομενικά ασύνδετους κόσμους. Γιατί πως μπορεί κανείς να είναι και άγιος και πότης; Ο κεντρικός μας ήρωας, παγιδευμένος σε έναν φαύλο κύκλο, αυτόν της μέθης, μολονότι διασταυρώνεται με το επικείμενο «θαύμα», επιστρέφει ξανά και ξανά πίσω στο ποτό. Τέσσερις ηθοποιοί έρχονται επί σκηνής για να παραστήσουν τα δέκα διαφορετικά πρόσωπα του αφηγήματος και να φωτίσουν – όσο εξωφρενικό και αν ακούγεται – τα νοήματα που συνδέουν την αγιότητα με τη μέθη.H ξεχωριστή αυτή παράσταση που έχει στηθεί σαν ένα σύγχρονο παραμύθι, παρουσιάζεται σε διασκευή του Ευθύμη Φιλίππου και σκηνοθεσία της ταλαντούχας Μαρίας Πανουργιά, η οποία αφού δοκιμάστηκε φέτος στο κομμάτι της σκηνογραφίας με την παράσταση Lenz επιστρέφει δυναμικά στο σκηνοθετικό της πόστο. Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 27 Ιουνίου στο κτίριο Ε΄ της Πειραιώς 260, όπου και θα παραμείνει για 3 ημέρες παραστάσεων. Πάντα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Μαρία Πανουργιά
Διασκευή: Ευθύμης Φιλίππου
Σύμβουλος δραματουργίας: Τάσος Κουκουτάς
Σκηνογραφία: Πουλχερία Τζόβα
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Σχεδιασμός φωτισμών: Γιάννης Δρακουλαράκος
Επιμέλεια κίνησης: Ζωή Χατζηαντωνίου
Σύνθεση – Μουσική διδασκαλία: Γιώργος Πατεράκης
Βίντεο: Κωνσταντίνος Σαμαράς, Χρήστος Καπάτος, Ξενοφών Κοντόπουλος
Μακιγιάζ: Αλεξάνδρα Μυτά
Κομμώσεις-περούκες: Χρόνης Τζήμος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ράνια Καπετανάκη
Βοηθός ενδυματολόγου: Ιφιγένεια Νταουντάκη
Εκτέλεση παραγωγής: Ελένη Κοσσυφίδου, blackbird production
Παίζουν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Φιντέλ Ταλαμπούκας, Δομνίκη Μητροπούλου, Σοφία Ίτο


Χορωδία: Ευγενία Aποστόλου, Ευδοξία Πατεράκη, Βαρβάρα Τελέλη, Αναστασία Τσακίρη

ΙNFO

27-28 Ιουνίου στις 21.00 και 29 Ιουνίου στις 23.00 στο κτίριο Ε΄ της Πειραιώς 260, (Πειραιώς 260 και Πολυκράτους)
Τηλέφωνο: 2109282900
Εισιτήρια: 20 – 25 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (φοιτητικό) και 5 ευρώ (ΑΜΕΑ/ανέργων)

 

H Δημοκρατία στην Αμερική σε κείμενο και σκηνοθεσία Ρομέο Καστελλούτσι στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

To έργο μας μεταφέρει στον κοινοτικό βίο των συντηρητικών και των ιθαγενών της Αμερικής, για να πραγματευθεί, με όχημα τις λέξεις και τις εικόνες, πανανθρώπινα, αέναα ζητήματα όπως η γλώσσα της επικοινωνίας, η θρησκεία και η έννοια της κοινότητας.H νέα παραγωγή του καινοτόμου Ιταλού σκηνοθέτη Ρομέο Καστελλούτσι, ο τίτλος της οποίας θυμίζει αισθητά το ομότιτλο σύγγραμμα του Γάλλου διπλωμάτη Αλεξίς ντε Τοκβίλ, που περιγράφει λεπτομερώς το πολιτειακό σύστημα της Αμερικής, έχει έντονο πολιτικό χαρακτήρα και παράλληλα καλεί τον κάθε θεατή να ανακαλύψει την απαρχή της δημοκρατίας πολύ πριν αυτή εξαπλωθεί στα πέρατα του κόσμου. Η Δημοκρατία στην Αμερική έρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών και φιλοξενείται για τρείς παραστάσεις στη σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση από την Παρασκευή 30 Ιουνίου έως την Κυριακή 2 Ιουλίου.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία – Σκηνικά – Κοστούμια – Φωτισμοί: Ρομέο Καστελλούτσι
Κείμενα: Claudia Castellucci, Ρομέο Καστελλούτσι
Μουσική: Scott Gibbons
Βοηθός σκηνοθέτης: Maria Vittoria Bellingeri
Maître répétiteur: Evelin Facchini
Γλυπτά και μηχανισμοί: Istvan Zimmermann, Giovanna Amoroso
Εκτέλεση κοστουμιών: Grazia Bagnaresi
Υποδήματα: Collectif d’Anvers
Διεύθυνση σκηνής: Pierantonio Bragagnolo
Φροντιστές: Andrei Benchea, Giuliana Rienzi
Τεχνικοί φωτισμού: Giacomo Gorini, Andrea Sanson
Ήχος: Paolo Cillerai
Φύλαξη κοστουμιών: Elisabetta Rizzo
Φωτογράφος: Guido Mencari
Τεχνική διεύθυνση: Eugenio Resta
Τεχνικοί παραγωγοί: Carmen Castellucci, Francesca Di Serio, Gionni Gardini, Daniele Magnani
Διακοσμητής: Silvano Santinelli
Επίβλεψη παραγωγής: Benedetta Briglia
Προώθηση: Valentina Bertolino, Gilda Biasini
Βοηθός παραγωγής: Giulia Colla
Διαχείριση: Michela Medri, Elisa Bruno, Simona Barducci
Οικονομικός σύμβουλος: Massimiliano Coli

Παίζουν: Olivia Corsini, Giulia Perelli, Gloria Dorliguzzo, Evelin Facchini, Stefania Tansini, Σοφία Δανάη Βορβίλα, και δώδεκα χορευτές (Αθηνά Κυρούση Salvucci, Στέλλα Τριπολιτάκη, Μαρίνα Χριστοδουλάκη, Κωνσταντίνα Βασιλάκη, Άντρια Δημητρίου, Χριστίνα Ζαχαριά, Ραλλού Καρέλλα, Βενετσιάνα Καλαμπαλίκη, Μαρίνα Βαρβάρα Ζέρβα, Μαρίνα Τσαπέκου, Ελένη Βλάχου, Όλγα Σπυράκη)

Χορογραφικές παρεμβάσεις: Evelin Facchini, Gloria Dorliguzzo, Stefania Tansini, Sophia Danae Vorvila

Η χορογραφία εμπνέεται από τις λαϊκές παραδόσεις της Αλβανίας, της Ελλάδας, της Μποτσουάνα, της Αγγλίας, της Ουγγαρίας και της Σαρδηνίας

INFO

Από 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση (κεντρική σκηνή), Λ. Συγγρού 107, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 0900 5800
Ώρες Παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00
Εισιτήρια: 25 – 40 ευρώ (κανονικό), 20 ευρώ (φοιτητικό) και 15 ευρώ (ΑΜΕΑ/ανέργων)

 

Μήδεια του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζά στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Η παράσταση δεν προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη Μήδεια και τον θρύλο που περιβάλλει το όνομα της με τον συμβατικό τρόπο, παρουσιάζοντας την δηλαδή ως μια προδομένη γυναίκα που ζητάει εκδίκηση. Αντίθετα, θέλει να την ακολουθήσει στην πορεία της προς την ανάκτηση της προηγούμενης ταυτότητάς της, προς την ανάκτηση της ιερής σχέσης της με τα πράγματα. Τρεις άντρες βρίσκονται στη σκηνή για να οδηγήσουν τον θεατή σε αυτήν την διαδρομή αλλά και να δώσουν απαντήσεις στα διάφορα ερωτήματα από αντρική σκοπιά. Η Μήδεια, παράσταση που ξεχωρίζει τόσο για την ιδιαίτερη σκηνοθετική οπτική του Δημήτρη Καρατζά όσο και για την πολύ καλή μεταφραστική δουλειά του Μίνωα Βολανάκη, έρχεται στο μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου την Παρασκευή 30 Ιουνίου και το Σάββατο 1 Ιουλίου.


You are currently viewing a placeholder content from YouTube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Συντελεστές
Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς
Διασκευή – Δραματουργική επεξεργασία: Δημήτρης Καραντζάς, Θεοδώρα Καπράλου
Μουσική: Ανρί Κεργκομάρ
Σκηνικά: Ελένη Μανωλοπούλου
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Κίνηση: Χρήστος Παπαδόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Θεοδώρα Καπράλου
Βοηθός Σκηνογράφου: Δημήτρης Αγγέλης
Παίζουν: Γιώργος Γάλλος (Μήδεια), Χρήστος Λούλης (Ιάσων, Κρέοντας, Παιδαγωγός, Αιγέας,), Μιχάλης Σαράντης (Χορός, Άγγελος,Τροφός)

INFO

30 Ιουνίου στις 21.30 και 1 Ιουλίου στις 21.00 στο μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
Εισιτήρια: 20 – 25 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (φοιτητικό) και 5 ευρώ (ΑΜΕΑ/ανέργων)

 

Το ινστιτούτο της παγκόσμιας μοναξιάς σε δραματουργία και σκηνοθεσία blitz (Γιώργος Βαλαής, Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής) στο Κτίριο Η΄

To έργο μεταφέρει τον θεατή στην καθημερινότητα μιας ομάδας ατόμων που έχουν βρεθεί με τη θέληση τους σε ένα απομονωμένο, και κάπως περίεργο, ινστιτούτο για να θεραπευθούν από τον απειλητικό για την ανθρωπότητα, ιό της μοναξιάς. Η παράσταση, η οποία είναι επηρεασμένη από το μυθιστόρημα Το μαγικό βουνό του Τόμας Μαν, μιλά με χιούμορ και ρεαλισμό για τη μάστιγα της εποχής που ονομάζεται μοναξιά ενώ παράλληλα καταδεικνύει την αναγκαιότητα της ύπαρξής της προκειμένου να αντιληφθεί κανείς το μυστήριο της ζωής. Η δραματουργική επεξεργασία και η σκηνοθεσία της ιδιότυπης αυτής κωμωδίας ανήκουν στην θεατρική ομάδα «blitz» που απαρτίζεται από τους: Γιώργο Βαλαή, Αγγελική Παπούλια και Χρήστο Πασσαλή. Το ινστιτούτο της παγκόσμιας μοναξιάς φιλοξενείται για δύο παραστάσεις, την Παρασκευή 30 Ιουνίου και το Σάββατο 1 Ιουλίου, στο κτίριο Η΄ της Πειραιώς 260. Πάντα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.

You are currently viewing a placeholder content from YouTube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Συντελεστές
Σκηνοθεσία/ δραματουργία: blitz (Γιώργος Βαλαής, Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής)
Σκηνογράφος: Έφη Μπίρμπα
Ενδυματολόγος: Βασιλεία Ροζάνα
Μουσική / Ηχητική επεξεργασία: Coti K.
Μουσική διδασκαλία: Εριφίλη Γιαννακοπούλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Τάσος Παλαιορούτας
Χορογραφία / Κίνηση: Γιάννης Νικολαΐδης
Σκηνικές & ειδικές κατασκευές: Σωκράτης Παπαδόπουλος
Σχεδιασμός μακιγιάζ & κομμώσεων: Εύη Ζαφειροπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Βάσια Ατταριάν
Βοηθός σκηνογράφου: Γεωργία Μπούρα
Ηθοποιοί: Γιώργος Βαλαής, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Ρωμανός Καλοκύρης, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής, Catherine Hargreaves

INFO

30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου στις 21.00 στο κτίριο Η΄ της Πειραιώς 260 (Πειραιώς 260 και Πολυκράτους)
Τηλέφωνο: 2109282900
Εισιτήρια: 20 – 25 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (φοιτητικό) και 5 ευρώ (ΑΜΕΑ/ανέργων)

 

When the dogs assailed their masters της ομάδας Rootlessroot (Λίντα Καπετανέα και Γιόζεφ Φρούτσεκ) στη Σκηνή Rex του Εθνικού Θεάτρου

Πώς άραγε θα θυμούνται τον κόσμο μας και τους ανθρώπους του οι μελλοντικές γενιές; Υπάρχει αλήθεια κάτι άξιο να μνημονευτεί; Αυτά και άλλα πολλά ερωτηματικά αναζητούν απαντήσεις στο χοροθεατρικό αυτό project, καθώς το μέλλον είναι σαγηνευτικό μα και βασανιστικό ταυτόχρονα. H παράσταση, που αποτελεί έμπνευση της ομάδας Rootlessroot των Λίντα Καπετανέα και Γιόζεφ Φρούτσεκ, κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 27 Ιουνίου στη σκηνή Rex – Μαρίκα Κοτοπούλη του Εθνικού Θεάτρου, όπου και θα παραμείνει για τρείς ημέρες εμφανίσεων.


You are currently viewing a placeholder content from YouTube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Συντελεστές
Σύλληψη – Χορογραφία: Λίντα Καπετανέα, Γιόζεφ Φρούτσεκ
Συνθέτης: Βασίλης Μαντζούκης
Κοστούμια: Isabelle Lhoas
Σχεδιασμός φωτισμού: Περικλής Μαθιέλλης
Δραματουργία: Martin Kubran
Σχεδιασμός ήχου: Χρήστος Παραπαγκίδης
Μουσικοί επί σκηνής: Βασίλης Μαντζούκης, Θάνος Καζαντζής, Νίκος Παπαϊωάννου, Παναγιώτης Μανουηλίδης
Συνδημιουργοί – Ερμηνευτές: Manuel Ronda, Anna Calsina-Forrellad, Nathan Jardin, Λίντα Καπετανέα.

INFO

Από 27 έως 29 Ιουνίου στις 21.00 στη σκηνή Rex – Mαρίκα Κοτοπούλη στο Εθνικό Θέατρο, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210528 8100
Εισιτήρια: 20 – 25 ευρώ (κανονικό), 15 ευρώ (φοιτητικό) και 5 ευρώ (ΑΜΕΑ/ανέργων)

 

Διαδρομές του Χρήστου Οικονόμου και Γιάννη Χρυσούλη – παράσταση σε λεωφορεία αστικής συγκοινωνίας

Δύο από τα πλέον σημαντικά προβλήματα της σημερινής κοινωνίας, την ανεργία και τη μετανάστευση, επιχειρούν να φωτίσουν οι σύγχρονοι συγγραφείς Χρήστος Οικονόμου και Γιάννης Χρυσούλης, μέσα από μονολόγους που θα παρουσιαστούν σε διάφορες λεωφορειακές γραμμές των Αθηνών. Η ιδιόμορφη αυτή θεατρική απόπειρα, με πρωταγωνιστές έναν άνδρα και μια γυναίκα και όχημα άλλοτε την τραγικότητα και άλλοτε πάλι το χιούμορ και το σουρεαλιστικό στοιχείο, φθάνει στα έγκατα του προβλήματος, καταδεικνύοντας την ματαιότητα του φαινομένου της ζωής. Οι διαδρομές, παράσταση που εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης του Φεστιβάλ «Άνοιγμα στην πόλη», ξεκινούν την Τρίτη 27 και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 30 Ιουνίου.

Συντελεστές

Παίζουν: Ελένη Γερασιμίδου, Πέρης Μιχαηλίδης
Φωτογραφίες: Εύα Πολυχρονιάδου
Με την υποστήριξη: Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.

INFO

Αναλυτικά οι διαδρομές:
• Τρίτη 27 Ιουνίου, ώρα 11.30 | Διαδρομή 040 Πειραιάς-Σύνταγμα, Έναρξη: Αφετηρία 040, Πειραιάς (Ελένη Γερασιμίδου, Κείμενο: Γιάννης Χρυσούλης)
• Τετάρτη 28 Ιουνίου, ώρα 11.30 | Διαδρομή 904 Πλατεία Καραϊσκάκη – Στ. Πειραιά – Φρεαττύδα. Έναρξη: Αφετηρία 904, Πειραιάς (Ελένη Γερασιμίδου, Κείμενο: Γιάννης Χρυσούλης)
• Πέμπτη 29 Ιουνίου, ώρα 19.30 | Διαδρομή 904 Πλατεία Καραϊσκάκη – Στ. Πειραιά – Φρεαττύδα. Έναρξη: Αφετηρία 904, Πειραιάς (Πέρης Μιχαηλίδης, Κείμενο: Χρήστος Οικονόμου)
• Παρασκευή 30 Ιουνίου, ώρα 19.30 | Διαδρομή 040 Πειραιάς-Σύνταγμα, Έναρξη: Αφετηρία 040, Πειραιάς (Πέρης Μιχαηλίδης, Κείμενο: Χρήστος Οικονόμου)

 

Eκτός Φεστιβάλ, αξίζει να δείτε: 

Αναπαραστάσεις του Γιάννη Χρήστου σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

H παράσταση με την οποία άνοιξε τις πόρτες της η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ τον Ιούλιο του 2016 επιστρέφει, αυτή τη φορά με την προσθήκη ενός ακόμη έργου του Γιώργου Χρήστου. Τρία αριστουργηματικά έργα της ελληνικής μουσικοθεατρικής παραγωγής: Η κυρία με τη στρυχνίνη, Αναπαράστασις Ι: Ο βαρύτονος και Αναπαράστασις ΙΙΙ: Ο πιανίστας παρουσιάζονται στο πλαίσιο του προγράμματος, με σκοπό τόσο την ανάδειξη της επιρροής που ασκούν στο θεατή όσο και την εκφραστική δυναμική που κρύβει ο ίδιος ο δημιουργός. Η παράσταση, που ανεβαίνει στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Ημέρες Μουσικού Θεάτρου» και διευθύνεται μουσικά από τον Βλαδίμηρο Συμεωνίδη, έρχεται για δύο ημέρες εμφανίσεων στις 29 και 30 Ιουνίου.

You are currently viewing a placeholder content from YouTube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Συντελεστές
Μουσική διεύθυνση: Βλαδίμηρος Συμεωνίδης
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ευκλείδης
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Κίνηση: Ίρις Νικολάου

Ερμηνεύουν: Άρης Σερβετάλης, Γκρέτα Παπά, Ακύλλας Καραζήσης, Κώστας Κουτσολέλος, Παναγιώτης Εξαρχέας, Γιώργος Κισσανδράκης, Αλέξης Ζερβάνος

Με το dissonArt ensemble
Συμμετέχει η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΑΣΟΝ)

INFO

29 και 30 Ιουνίου στις 20.30 στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
Εισιτήρια: 12 – 15 ευρώ (κανονικό) και 8 ευρώ (φοιτητικό/παιδικό)

 

Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη & Μανώλη Δούνια στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας

Η εμβληματική τραγωδία του Ευριπίδη, που έχει ως κεντρικό θέμα την θυσία της ομώνυμης ηρωίδας, της Ιφιγένειας, στη Θεά Άρτεμη υπέρ της πατρίδος, έρχεται φέτος επί σκηνής υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του καταξιωμένου ηθοποιού Αιμίλιου Χειλάκη και του γνωστού σκηνοθέτη Μανώλη Δούνια. Το σκηνοθετικό δίδυμο επιστρέφει με σύμμαχους την πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και την καινούργια μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, πατώντας στο πρότυπο των τριών υποκριτών. Έτσι, ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Αγαμέμνονας και Αχιλλέας, η Αθηνά Μαξίμου γίνεται Κλυταιμνήστρα και Μενέλαος και η Λένα Παπαληγούρα Ιφιγένεια και Πρεσβύτης. Η τραγική ιστορία της Ιφιγένειας ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία από το Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας την Δευτέρα 26 Ιουνίου και θα συνεχιστεί στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Ιουνίου ενώ την Παρασκευή 30 του μηνός θα βρίσκεται στο Θέατρο Βράχων.

Συντελεστές
Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνικά – Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Κίνηση: Αγγελική Τρομπούκη
Βοηθός Σκηνοθετών: Αλέξανδρος Βάρθης
Μουσική Διδασκαλία: Άννα Λάκη
Βοηθός Σκηνογράφου: Βάσια Χριστοπούλου
B’ Bοηθός Σκηνοθετών: Μαρία Χανδρά

Πρωταγωνιστούν:
Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Λένα Παπαληγούρα, Δήμητρα Βήττα, Ελεάνα Γεωργούλη, Σμαράγδα Κάκκινου, Άννα Κλάδη, Άννα Λάκη, Βάσια Λακουμέντα, Φραγκίσκη Μουστάκη, Δώρα Στυλιανέση, Μαρία Τζάνη

INFO

26/6 στις 21.30 στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, Πάροδος Ακροπόλεως
28 και 29/6 στις 21.15 στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου, Καρυτσάς (6η στάση Παπάγου)
30/6 στις 21.30 στο Θέατρο Βράχων – Μελίνα Μερκούρη, Βύρωνας
Εισιτήρια: Ταμείο την ημέρα της παράστασης: 17 ευρώ (κανονικό) και 13 ευρώ (ΑΜΕΑ/πολύτεκνοι/παιδιά/φοιτητές/άνω των 65)
Προπώληση στα 13 ευρώ

 

Piaf! The Show του Gil Marsala στο Κηποθέατρο Παπάγου

H μουσικοθεατρική παράσταση – αφιέρωμα στη ζωή και το έργο της κορυφαίας – κατά πολλούς – Γαλλίδας ερμηνεύτριας, Εντιθ Πιαφ, συνεχίζει την παγκόσμια περιοδεία της για τρίτη συνεχή χρονιά και έρχεται τον Ιούλιο σε Ελλάδα και Κύπρο. Μετρώντας πλέον πάνω από 1 εκατομμύριο θεατές, το Piaf! The Show, που εμπνέεται από τη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία Ζωή σαν τριαντάφυλλο, προσκαλεί τον θεατή σε ένα όμορφο μουσικό αλλά και ρομαντικό ταξίδι σε μια ολόκληρη εποχή. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντάμε την ταλαντούχα Anne Carrere, η οποία έχει χριστεί πια «κληρονόμος της μουσικής της Piaf». Πρώτος σταθμός της καλοκαιρινής περιοδείας το Κηποθέατρο Παπάγου το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιουλίου.

ΙΝFO

1 και 2 Ιουλίου στις 21.30 στο Κηποθέατρο Παπάγου, Καρυτσάς (6η στάση Παπάγου)
Εισιτήρια: προπώληση από 15 ευρώ

 

Ο Αύγουστος του Γιώργου Βέλτσου σε σκηνική σύνθεση Violet Louise στο Bios

Bασισμένη στην ποιητική συλλογή του Γιώργου Βέλτσου, που τιτλοφορείται Αύγουστος και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγρα, η παράσταση παίζει με το υγρό στοιχείο, τους ήχους και τις εικόνες, δημιουργώντας μια σκηνική σύνθεση του κόσμου των ποιημάτων. Η σχεδίαση του project ανήκει στην Violet Louise, η οποία επιχειρεί να δώσει στον θεατή – και μάλιστα με ευφάνταστο τρόπο – τις εικόνες του λόγου ως εικόνες της εικόνας. Αυτή η περισσότερο κινηματογραφική παρά θεατρική παράσταση ανεβαίνει από την Τετάρτη 28 Ιουνίου στην κεντρική σκηνή του Bios.

Συντελεστές

Κείμενο: Γιώργος Βέλτσος, εκδόσεις Άγρα
Σύλληψη, σκηνική σύνθεση, μουσική, ηχητικός & οπτικός σχεδιασμός: Violet Louise

Συνεργάτες

Στον οπτικό σχεδιασμό και την τεχνική υποστήριξη: Παναγιώτης Γούμπουρος
Στην εικονοληψία του φωτογραφικού υλικού από το βυθό: Βασίλης Κουντούρης, Studio19
Στο σχεδιασμό φώτων: Απόστολος Κοτσιανικούλης

INFO

Από 28 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου στο Bios – Main Stage, Πειραιώς 84, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210342 5335
Ώρες Παραστάσεων: Τετάρτη έως Κυριακή στις 21.00
Εισιτήρια: 10 ευρώ γενική είσοδος

 

Aκόμη:

Διακοπές στην Αθήνα του Πάνου Χατζηκουτσέλη από την Τετάρτη 28 Ιουνίου στο θέατρο Από Κοινού, Ευπατρίδων 4, Αθήνα
Τηλέφωνο: 2114057249
Ώρες Παραστάσεων: Τετάρτη έως Σάββατο στις 21.15
Εισιτήρια: είσοδος με αναψυκτικό ή μπύρα: 12 ευρώ και 7 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ)
Προπώληση στα 8 ευρώ στο ταμείο του θεάτρου

Κείμενο: Ευγενία Θεοδωρίδου (Lavart)

Πηγές φωτογραφιών: 123

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr