Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και η θεατρική δράση στην Θεσσαλονίκη συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, κάνοντας αισθητή τη δυναμική της. Τις εβδομάδες 8/5 έως 21/5 η θεατρική ατζέντα της Lavart ανοίγεται γεμάτη ενδιαφέρουσες επιλογές παραστάσεων, συμπεριλαμβάνοντας πολυαναμενόμενες αθηναϊκές επιτυχίες, όπως η Λαμπεντούζα, το Lebensraum-Ζωτικός χώρος και η αληθινή ιστορία Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17 αλλά και ολόφρεσκες παραγωγές της πόλης, όπως Το τέλος του παιχνιδιού του εμβληματικού Σάμιουελ Μπέκετ, που ανεβαίνει από την γνωστή πια στους Θεσσαλονικείς Πειραματική σκηνή της Τέχνης.
Λαμπεντούζα του Άντερς Λουστγκάρτεν σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών σπουδών
Λαμπεντούζα. Ένα νησί παραδεισένιας ομορφιάς, όπου Βόρεια Αφρική και Ιταλία συναντιούνται. Εκεί, ανάμεσα στις πανέμορφες παραλίες και τα γραφικά χωριουδάκια, ζει ο Στέφανος, ψαράς πάππου προς πάππου. Τα τελευταία χρόνια όμως η ψαριά του έχει αλλάξει. Δουλειά του τώρα να μαζεύει – άψυχα και μη – σώματα μεταναστών από τα νερά της Μεσογείου. Την ίδια στιγμή μεταφερόμαστε στην Αγγλία, εκεί όπου μια Κινεζοεγγλέζα φοιτήτρια, η Ντενίζ, πηγαίνει πόρτα-πόρτα στα σπίτια για να συλλέξει δόσεις δανείων για την εισπρακτική εταιρεία στην οποία εργάζεται. Δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι, σε διαφορετικούς τόπους, που έχουν όμως κάτι κοινό: είναι θύματα της κρίσης, οικονομικής αλλά και ανθρωπιστικής. Είναι και οι δύο εγκλωβισμένοι σε άβολες δουλειές που τους έχουν καταντήσει περιθωριοποιημένους. Πάντοτε όμως υπάρχει λύση, υπάρχει ελπίδα για κάτι καλύτερο και στην περίπτωση των ηρώων μας, όσο κλισέ και αν ακούγεται, βρίσκεται εκεί που δεν το περιμένουν!Το σύγχρονο έργο του Βρετανού συγγραφέα Άντερς Λουστγκάρτεν, γραμμένο το 2015, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ανθρώπινη ματιά πάνω στο θέμα της προσφυγιάς αλλά και του άκρατου ρατσισμού που ολοένα και εξαπλώνεται, δοσμένη με ρεαλισμό και ευαισθησία. Την σκηνοθεσία της ιδιαίτερης αυτής παράστασης έχει αναλάβει ο γνωστός σκηνοθέτης και ιδρυτής του θεάτρου του Νέου Κόσμου, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ενώ την μετάφραση του έργου η Αγγελική Κοκκώνη. Η Λαμπεντούζα, που κέρδισε αδιαμφισβήτητα τις εντυπώσεις τη φετινή θεατρική σεζόν στο θέατρο του Νέου Κόσμου στην Αθήνα και αναμένεται να πράξει το ίδιο και στη Θεσσαλονίκη, ανηφορίζει στην πόλη μας και ανεβαίνει για τέσσερις μόλις παραστάσεις στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών του ΚΘΒΕ από την Πέμπτη 18 Μαΐου.
You are currently viewing a placeholder content from YouTube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.
Συντελεστές
Μετάφραση: Αγγελική Κοκκώνη
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Σκηνικά – Κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Τζάθας
Παίζουν: Αργύρης Ξάφης, Χαρά – Μάτα Γιαννάτου
INFO
Από 18 έως 21 Μαΐου στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΚΘΒΕ), Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2315 200 200
Ώρες Παραστάσεων: Πέμπτη , Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00
Κυριακή στις 19.00
Εισιτήρια: Πέμπτη-Παρασκευή: 13 ευρώ θέσεις πλατείας (κανονικό) και 10 ευρώ (φοιτητικό/ανέργων)
Θέσεις εξώστη: 10 ευρώ
Σάββατο-Κυριακή: 15 ευρώ θέσεις πλατείας (κανονικό) και 12 ευρώ (φοιτητικό/ανέργων)
Θέσεις εξώστη: 12 ευρώ
Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17 της Θαλασσιάς Αντωνοπούλου σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου στο θέατρο Αθήναιον
Eίναι η αληθινή ιστορία της Αθηνάς Χατζηεσμέρ ή Εσμερίδου, μιας νεαρής κοπέλας από τον Ταύρο, η οποία, έφηβη ακόμη, εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ και αγωνίστηκε μαζί με χιλιάδες άλλους νέους της εποχής ενάντια στο φασισμό και τους Γερμανούς κατακτητές για μια ελεύθερη Ελλάδα. Στις 2 Οκτωβρίου 1944, λίγες μέρες μόνο πριν την οριστική αποχώρηση των γερμανικών δυνάμεων από τη χώρα, η 17χρονη Αθηνά, αφού βασανίστηκε απάνθρωπα αρνούμενη να καταδώσει τους συναγωνιστές της, εκτελέστηκε στο Σκοπευτήριο Καισαριανής. Οι μνήμες, όμως, όπως ακριβώς και οι ψυχές, έρχεται μια ώρα που ξυπνούν…Στην παράσταση η πρωταγωνίστρια Ηλιάνα Μαυρομάτη, μόνη στη σκηνή με μοναδική συντροφιά το τραγούδι και την μουσική του Ισίδωρου Πάτερου, ταξιδεύει τον θεατή στις σκέψεις και τα όνειρα του 17χρονου αυτού κοριτσιού, που σε έναν κόσμο βάρβαρο οραματιζόταν την ελευθερία και τη δικαιοσύνη. Και τιμωρήθηκε για αυτό. Ο καθηλωτικός αυτός μονόλογος, γραμμένος από την αστείρευτη και ποιοτική πένα της Θαλασσιάς Αντωνοπούλου, ύστερα από μια απόλυτα επιτυχημένη σειρά εμφανίσεων τη σεζόν 2015-2016 στην Αθήνα αλλά και σε πολλές επαρχιακές πόλεις ανά την Ελλάδα, παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη για τρεις παραστάσεις στο θέατρο Αθήναιον.
You are currently viewing a placeholder content from YouTube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.
Συντελεστές
Κείμενο: Θαλασσιά Αντωνοπούλου
Σκηνοθετική επιμέλεια – Φωτισμοί: Σάββας Στρούμπος
Πρωτότυπη Μουσική: Ισίδωρος Πάτερος
Επιμέλεια κίνησης: Φαίδρα Σούτου
Φωτογραφίες: Αντωνία Κάντα
Τρέιλερ: Σήφης Στάμου
Παίζουν: Ηλιάνα Μαυρομάτη, Ισίδωρος Πάτερος
INFO
Από 8 έως 10 Μαΐου στο θέατρο Αθήναιον, Βασιλίσσης Όλγας 35, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2310832060
Ώρες Παραστάσεων: Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις 21.00
Εισιτήρια: 13 ευρώ (γενική είσοδος) και 10 ευρώ (φοιτητικό/ανέργων)
Lebensraum-Ζωτικός χώρος του Θανάση Τριαρίδη σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου στο μικρό θέατρο της Μονής Λαζαριστών (ΚΘΒΕ)
Αφετηρία της πλοκής η ναζιστική επεκτατική θεωρία του ζωτικού χώρου (Lebensraum) και η μεταφορά της στη σημερινή εποχή. Δύο άντρες, ο ένας χειριστής του ακραίου αυτού πειράματος και ο άλλος πειραματόζωο με τη βούλησή του, έναντι μεγάλης χρηματικής αμοιβής, συναντιούνται στη σκηνή για να δώσουν σάρκα και οστά στο εφιαλτικό σχέδιο. Όλα βαίνουν καλώς και μοιάζουν σχεδόν αστεία μέχρι τη στιγμή που το πειραματόζωο αντιμετωπίζει για πρώτη φορά την ηθική του. Κατά πόσο μπορεί όμως τώρα να αλλάξει γνώμη, να γυρίσει πίσω; Τα όρια είναι ρευστά…To έργο αποτελεί μια πρόκληση καθώς μέσα από την μοναδική καυστικότητα και την ειρωνική διάθεση της γραφής του σπουδαίου σύγχρονου συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη καταργεί τις λεπτές γραμμές που χωρίζουν την αλήθεια από το ψέμα, τον θύτη από το θύμα, τον ένοχο από τον αθώο, υπογραμμίζοντας τις αδυναμίες των σύγχρονων ανθρώπινων κοινωνιών. Το Lebensraum, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως τη θεατρική σεζόν 2015-2016 σε σκηνοθεσία Έλενας Σωκράτους, σημειώνοντας αλλεπάλληλα sold out, επανήλθε φέτος και ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Faust υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της ιδιαιτέρως γνωστής από τις τηλεοπτικές δουλειές της Η Αίθουσα του θρόνου και Δέκα, Πηγής Δημητρακοπούλου. Η λαμπρή πορεία της παράστασης θα συνεχιστεί στη Θεσσαλονίκη, όπου και θα παραμείνει για τέσσερις ημέρες εμφανίσεων, με την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα να έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 11 Μαΐου στο μικρό θέατρο της Μονής Λαζαριστών.
Συντελεστές
Κείμενο: Θανάσης Τριαρίδης
Σκηνοθεσία: Πηγή Δημητρακοπούλου
Φωτισμοί: Κοραής Δαμάτης
Σκηνικά: Κώστας Παππάς
Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα
Επιμέλεια Κίνησης: Βαγγέλης Πιτσιλός
Φωτογραφίες promo: © Γιάννης Ζαφείρης
Παίζουν: Πάνος Ζουρνατζίδης, Σήφης Πολυζωίδης
INFO
Από 11 έως 14 Μαΐου στο μικρό θέατρο της Μονής Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη
Τηλέφωνο: 2315 200 200
Ώρες Παραστάσεων: Πέμπτη έως Κυριακή στις 21.30
Εισιτήρια: 12 ευρώ γενική είσοδος, 10 ευρώ (φοιτητικό) και 7 ευρώ (ατέλειες/ανέργων/ΑΜΕΑ)
Δεν πληρώνομαι, δεν πληρώνω του Ντάριο Φο σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ Θεσσαλονίκης
To έργο είναι η βελτιωμένη εκδοχή της φαρσοκωμωδίας Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω του Ντάριο Φο (1974), με τον συγγραφέα να το προσαρμόζει στα σημερινά δεδομένα της κρίσης. Μεταφερόμαστε, λοιπόν, στο Μιλάνο της Ιταλίας, όπου έχει ξεσπάσει μια ανεπίσημη επανάσταση των πολιτών απέναντι στο υπάρχον κοινωνικοοικονομικό σύστημα. Γυναίκες κάνουν πλιάτσικο σε μαγαζιά και σούπερ μάρκετ, διακόπτεται η κυκλοφορία των τρένων και των μέσων μαζικής μεταφοράς, αστυνομικοί προπηλακίζονται και το σπίτι μιας συνηθισμένης, νομοταγούς μέχρι τότε οικογένειας γίνεται γιάφκα. Η ζωή τους είναι πλέον διαφορετική, όμορφη μα και κάπως κατεστραμμένη.Μέσα από τα κωμικοτραγικά γεγονότα της πλοκής ο συγγραφέας επικρίνει δριμύτατα την καπιταλιστική κοινωνία και την πολιτική εξουσία της χώρας του, ενώ ταυτόχρονα οραματίζεται έναν πιο δίκαιο και ανθρώπινο κόσμο, όπου ο καθένας θα έχει δικαίωμα σε μια ζωή με αξιοπρέπεια. Το πολυπαιγμένο έργο του Ντάριο Φο, το οποίο αν και στην τωρινή μορφή του διακρίνεται από κάποια απαισιοδοξία, διατηρεί πάντα την χιουμοριστική του διάθεση, παρουσιάστηκε φέτος στην Αθήνα, στο θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, κερδίζοντας την εκτίμηση του κόσμου αλλά και των κριτικών. Η παράσταση ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη, για μία εμφάνιση την Δευτέρα 15 Μαΐου στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ Θεσσαλονίκης, καθώς το θέατρο Τέχνης αλλά και οι συντελεστές υποστηρίζουν την προσπάθεια των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ να κρατήσουν το εργοστάσιο στα χέρια τους και την έννοια της αυτοδιαχείρισης της παραγωγής.
Συντελεστές
Μετάφραση-Διασκευή-Σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Ηχητικό περιβάλλον: Σταύρος Γιαννουλάδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριλένα Μόσχου
Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου
Παίζουν: Κάτια Γέρου, Γιώργος Μακρής, Ερατώ Πίσση, Χρήστος Μαλάκης, Πέτρος Σπυρόπουλος
INFO
15 Μαΐου στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο ΒΙΟ.ΜΕ, Οδός Λαέρτου, Πυλαία
Ώρες Παραστάσεων: Δευτέρα 15 Μαΐου στις 19.30
Εισιτήρια: είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά
Το τέλος του παιχνιδιού του Σάμιουελ Μπέκετ σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή στο θέατρο Τ
Κεντρικός ήρωας του έργου, ο Χάμ, ένας ανάπηρος αφέντης, ο οποίος έχοντας ως μοναδική συντροφιά στο μοναχικό του ταξίδι τους ηλικιωμένους γονείς του, που ζουν σε σκουπιδοτενεκέδες, και τον πιστό του υπηρέτη, τον Κλοβ, προσπαθεί απελπιστικά να δώσει κάποιο νόημα στην ζωή του και να βγει νικητής μέσα στην κωμωδία και την τραγωδία που εκείνη του επιφυλάσσει. «Συνεχίζουμε», μια φράση που επικαλείται συχνά και τον χαρακτηρίζει. Το παράλογο της κατάστασης που μας συστήνει όπως πάντα ο Μπέκετ με το υποχθόνιο χιούμορ και το αλλόκοτο στυλ που διακατέχει τη γραφή του, υποδεικνύει πως το «τέλος του παιχνιδιού» της ζωής είναι κοντά, αν δεν επικρατήσει η λογική και η ανθρώπινη επαφή. Το ανέβασμα της παράστασης σηματοδοτεί την επιστροφή στη δράση της Πειραματικής σκηνής της «Τέχνης» αλλά και την επιστροφή στον Σάμιουελ Μπέκετ, καθώς είναι η τέταρτη φορά που επιλέγεται έργο του. Το τέλος του παιχνιδιού κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 12 Μαΐου στο θεατρικό σανίδι του Τ, σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή.
Συντελεστές
Μετάφραση: Νικηφόρος Παπανδρέου
Σκηνοθεσία: Γλυκερία Καλαϊτζή
Σκηνικά: Ευαγγελία Κιρκινέ
Κοστούμια: Μαρία Καραδελόγλου
Φωτισμοί: Κώστας Σιδηρόπουλος
Ηχητικό Περιβάλλον: Στέργιος Τσίλιος
Παίζουν: Δημήτρης Ναζίρης, Έφη Σταμούλη, Σοφία Μαρία Βούλγαρη, Γιώργος Φράγκογλου
INFO
Από 12 Μαΐου στο θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2310 854 333
Ώρες Παραστάσεων: Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.30
Κυριακή στις 20.00
Εισιτήρια:12 ευρώ (κανονικό) και 8 ευρώ (φοιτητικό/ανέργων)
Ολεάννα του Ντέιβιντ Μάμετ σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη στο θέατρο Αυλαία
Ένας καθηγητής πανεπιστημίου, μία νεαρή φοιτήτρια και η σφοδρή αντιπαράθεση που αναπτύσσεται μεταξύ τους συνθέτουν το σκηνικό μας. Εκείνος ισχυρίζεται πως ήταν απλώς ένα μάθημα. Εκείνη κάνει λόγο για κατάχρηση εξουσίας και σεξουαλική παρενόχληση. Ποιος λέει την αλήθεια; Αυτό είναι κάτι που δυστυχώς δεν θα μάθουμε… Το γνωστό έργο του βραβευμένου με Πούλιτζερ συγγραφέα Ντέιβιντ Μάμετ περιπλανιέται στα άδυτα των ανθρωπίνων σχέσεων, σκιαγραφώντας δεξιοτεχνικά τα όρια εξουσίας και την επικοινωνιακή δυσκολία μεταξύ των δύο φύλων. Η Ολεάννα, μετά την επιτυχημένη πορεία της στο θέατρο Olvio στην Αθήνα, φτάνει στη Θεσσαλονίκη και φιλοξενείται από την Παρασκευή 12 Μαΐου – και για τρεις μοναδικές παραστάσεις – στο θέατρο Αυλαία, με τον Δημήτρη Πετρόπουλο και την Κατερίνα Παπουτσάκη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Συντελεστές
Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης
Σκηνικά- Κοστούμια: Έλλη Λιδωρικιώτη
Επιμέλεια Κίνησης: Νατάσα Παπαμιχαήλ
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Βοηθός σκηνοθέτη: Έμμα Μαυρέλη
Φωτογραφίες-Video: Νίκος Βούλγαρης
Παραγωγή: Θέατρο Olvio
Παίζουν: Δημήτρης Πετρόπουλος και Κατερίνα Παπουτσάκη
INFO
Από 12 έως 14 Μαΐου στο θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ-Τσιμισκή
Τηλέφωνο: 2310237700
Ώρες Παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00
Εισιτήρια: 12 ευρώ (κανονικό) και 10 ευρώ (φοιτητικό/ανέργων/ΑΜΕΑ/65+)
Ring της Λεονόρ Κονφινό σε σκηνοθεσία Θανάση Τσαλταμπάση στο θέατρο Αριστοτέλειον
18 διαφορετικές ιστορίες ζευγαριών,18 διαφορετικοί ρόλοι. Οι δύο πρωταγωνιστές έρχονται επί σκηνής να ξετυλίξουν το κουβάρι των ανθρωπίνων ερωτικών σχέσεων: την ανυπομονησία και το πάθος της νιότης, την ένωση και την ελευθερία που προσφέρει ο έρωτας αλλά και τους τσακωμούς, τα δάκρυα και τις συγκρούσεις που φέρνει ο χρόνος. Το Ring, το κωμικό έργο της νεαρής συγγραφέως Λεονόρ Κονφινό, βάζει τους ήρωές μας σε ένα φλεγόμενο δαχτυλίδι που όσο το στριφογυρίζεις μοιάζει με αρένα (ρινγκ), επιτυγχάνοντας όχι μόνο το ατόφιο γέλιο αλλά και την συγκίνηση του θεατή. Η παράσταση, που σκηνοθετείται από τον ταλαντούχο ηθοποιό Θανάση Τσαλταμπάση, αφού ολοκλήρωσε τις εμφανίσεις της στην Αθήνα και στο θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης, ξεκίνησε περιοδεία ανά την Ελλάδα με την Θεσσαλονίκη, και πιο συγκεκριμένα το θέατρο Αριστοτέλειον, να αποτελεί έναν από τους προγραμματισμένους της σταθμούς από την Παρασκευή 12 έως την Κυριακή 14 Μαΐου.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Θανάσης Τσαλταμπάσης
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Κίνηση – Καλλιτεχνική επιμέλεια: Φρόσω Κορρού, Δημήτρης Κουρούμπαλης
Μουσική: Κώστας Ξενόπουλος
Σκηνικά – Κοστούμια: Κέννυ ΜακΛέλλαν
Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ηλεάνα Μπάλλα
Φωτογραφίες: Μάρθα Αμαξοπούλου
Αφίσα: Designature
Παραγωγή: Παναγιώτα Παρασκευοπούλου-Κώστας Ξενόπουλος
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Θανάσης Τσαλταμπάσης
Προβολή – Επικοινωνία: BrainCo S.A.
Παίζουν:Αγοραστή Αρβανίτη, Θανάσης Τσαλταμπάσης
INFO
Από 12 έως 14 Μαΐου στο θέατρο Αριστοτέλειον, Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2310 262 051
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή και Σάββατο στις 21.15
Κυριακή στις 20.00
Εισιτήρια: 12 ευρώ (κανονικό) και 10 ευρώ (φοιτητικό/ΑΜΕΑ/ανέργων/άνω των 65)
Ο βίος του Ευστράτιου σε κείμενο και σκηνοθεσία Θωμά Βελισσάρη στο Μπενσουσάν Χαν
Η πλοκή του έργου περιστρέφεται γύρω από τη ζωή του Ευστράτιου, ενός επιτυχημένου επιχειρηματία – που βρίσκεται πια στις τελευταίες του ώρες – ο οποίος σε νεαρή ηλικία εγκατέλειψε το μικρό χωριό Βροντού στην Πιερία απ’ το οποίο κατάγεται, αποφασισμένος να χαράξει ένα νέο δρόμο. Όταν η κόρη του ζητήσει για πρώτη φορά απαντήσεις για το άγνωστο, μυστηριώδες παρελθόν του πατέρα της, θα ξεκινήσει ένα ταξίδι στο χρόνο και στις παλιές ανομολόγητες αναμνήσεις. Πρόκειται για μια ιλαροτραγωδία η οποία μπερδεύει παρελθόν και παρόν, φανταστικά γεγονότα με πραγματικές μνήμες σε μια προσπάθεια να καταγράψει τη ζωή στην ελληνική επαρχία, όχι μόνο ηθογραφικά αλλά και μέσα από τους περιορισμούς, τα πάθη και τα λάθη των ανθρώπων. Η πρωτότυπη αυτή παράσταση, που αποτελεί συγγραφική και σκηνοθετική δουλειά του καταξιωμένου συγγραφέα και ηθοποιού Θωμά Βελισσάρη, ύστερα από την τις αλλεπάλληλες sold out εμφανίσεις της, επανέρχεται για δύο παραστάσεις, την Κυριακή 14 και την Δευτέρα 15 Μαΐου, στον ιδιαίτερο χώρο του Μπενσουσάν Χαν.
You are currently viewing a placeholder content from YouTube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.
Συντελεστές
Σύλληψη-Συγγραφή–Σκηνοθεσία του έργου: Θωμάς Βελισσάρης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Τατιάνα Νικολαΐδου, Μαρίνα Καζόλη
Μουσική Διδασκαλία-Επιμέλεια: Ευτυχία Καβαλίκα
Οργάνωση Παραγωγής: Τατιάνα Νικολαΐδου & Θίασος
Σκηνογραφική-Ενδυματολογική Επιμέλεια: Ο Θίασος
Αφίσα – Teaser – Φωτογραφίες : Τατιάνα Νικολαΐδου
Φωτογραφίες: Ευτυχία Πασχαλίδου
Παίζουν: Αλεξανδρίδου Μαρία, Αρουτζίδου Μαρία, Καβαλίκα Ευτυχία, Καραγεώργου Μάρω, Κουστολίδης Δημήτρης, Μάγειρος Βαγγέλης, Παντελίδου Έλενα, Παππά Ναταλία-Λυδία, Χατζηγεωργίου Κώστας
INFO
14 και 15 Μαΐου στο Μπενσουσάν Χαν, Εδέσσης 6, Άνω Λαδάδικα
Τηλέφωνο: 6973500900
Ώρες Παραστάσεων: Κυριακή και Δευτέρα στις 21.30
Εισιτήρια: είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά
*Απαραίτητη κράτηση θέσεων
Η παρέλαση της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μάρκελλου και Ελένης Στεργίου στο θέατρο Αυλαία
Δύο αδέρφια, ο Άρης και η Ζωή, που ζουν απομονωμένα μέσα στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού τους, παρακολουθούν από το παράθυρο τον άγνωστο, έξω κόσμο να φοράει τα καλά του, κάνοντας υποθέσεις για μια κανονική στρατιωτική παρέλαση που θα τους ελευθερώσει. Τα πράγματα όμως εξελίσσονται διαφορετικά και η κάθαρση δεν θα έρθει… Το εμβληματικό, σύγχρονο έργο της Λούλας Αναγνωστάκη, το οποίο είναι κάτι ανάμεσα σε υπαρξιακό θρίλερ και δείγμα σουρεαλισμού, παίζει με τις μνήμες και τις ανοικτές πληγές του πρόσφατου ιστορικού παρελθόντος της χώρας, εστιάζοντας στο δίπολο ιδιωτικό-δημόσιο. Για την παραγωγή της παράστασης αυτής συνεργάστηκαν για πρώτη φορά oι This Famous Tiny Circus theatergroup με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Η Παρέλαση, μετά την επιτυχημένη περιοδεία της σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα και τις πρόσφατες εμφανίσεις στο θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας στην Αθήνα, φτάνει στη Θεσσαλονίκη και παρουσιάζεται την Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Μαΐου στο θεατρικό σανίδι του θεάτρου Αυλαία, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Κωνσταντίνου Μάρκελλου και Ελένης Στεργίου.
Συντελεστές
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μάρκελλος & Ελένη Στεργίου
Σύμβουλος στην Δραματουργία: Βασιλική Δεμερτζή
Σχεδιασμός Σκηνικού Χώρου: Ζωή Μολυβδά-Φαμέλη & Μπάμπης Καμπανόπουλος
Σχεδιασμός Φωτισμών: Μελίνα Μάσχα
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Μουσική: Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου
Κατασκευή Σκηνικών: Μπάμπης Καμπανόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Βίντεο & trailer παράστασης: Κώστας Στάμου & Χάρη Καρακουλίδου / Artlabor Productions
Φωτογραφίες: Γιάννης Μπαριτάκης
Γραφιστικά-Αφίσα: Ειρήνη Ματθαίου
Παραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (σε συνεργασία με τους THIS FAMOUS TINY CIRCUS theater group)
Παίζουν: Ελένη Στεργίου, Κωνσταντίνος Μάρκελλος
INFO
15 και 16 Μαΐου στο θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ – Τσιμισκή
Τηλέφωνο: 2310237700
Ώρες Παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00
Εισιτήρια: 12 ευρώ (κανονικό) και 8 ευρώ (φοιτητικό/ανέργων/ατέλειες/ΑΜΕΑ/65+)
Ακόμη:
O κύκλος σε σκηνοθεσία Γιάννη Αϊβάζη, μια απρόβλεπτη παράσταση, βασισμένη στο κείμενο του Δημήτρη Μητρόπουλου, έρχεται στη Θεσσαλονίκη από την Παρασκευή 19 Μαΐου – και για οκτώ μόλις εμφανίσεις – στο θέατρο Αριστοτέλειον, Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη.
Τηλέφωνο: 2310262051
Ώρες Παραστάσεων: Παρασκευή στις 21.15
Σάββατο στις 18.15 και στις 21.15
Κυριακή στις 20.15
Εισιτήρια: 17 ευρώ (κανονικό) και 13 ευρώ (φοιτητικό/παιδικό/ΑΜΕΑ/ανέργων)
25th hour-η εικοστή Πέμπτη ώρα από τη θεατρική ομάδα DeFocus, ένα έργο βασισμένο σε αληθινά γεγονότα έρχεται από την Δευτέρα 15 Μαΐου στη σκηνή του θέατρου Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη, Καλαμαριά.
Τηλέφωνο: 2310 423925
Ώρες Παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00
Εισιτήρια: 8 ευρώ (κανονικό) και 5 ευρώ (μαθητικό/φοιτητικό/ανέργων/ΑΜΕΑ/πολυτέκνων/65+)
Έτοιμη σε κείμενο Ιωάννας Θεοδοσιάδου, η δράση «Βήμα στους Νέους» ολοκληρώνεται για φέτος με την τρίτη συμμετοχή, αυτή της ομάδας travelers. Η παράσταση ανεβαίνει από την Τετάρτη 17 Μαΐου (έως 21 Μαΐου) στο Σχήμα Εκτός Άξονα, Πλάτωνος 35, Θεσσαλονίκη.
Τηλέφωνο: 2310823444
Ώρες Παραστάσεων: Τετάρτη έως Κυριακή στις 21.30
Εισιτήρια: είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά
Κατσαρίδα του Βασίλη Μαυρογεωργίου, το βραβευμένο αυτό έργο παρουσιάζεται από την εταιρεία θεάτρου «Μικρός Βορράς» από την Παρασκευή 12 Μαΐου στον πολυχώρο Ενώ, Ερμού 11 και Ίωνος Δραγούμη, Θεσσαλονίκη.
Τηλέφωνο: 6980049557
Ώρες Παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21.00
Εισιτήρια: 8 (ευρώ γενική είσοδος) 6 ευρώ (μειωμένο) και 3 ευρώ (για φοιτητές δραματικών σχολών)
Αναμείνατε στο ακουστικό σας του Χαλ Σάλουεν, το χιουμοριστικό αυτό έργο ανεβαίνει από την θεατρική ομάδα Ευ(φ)ορία του πολιτιστικού τμήματος του Συλλόγου εφοριακών, Ν. Θεσσαλονίκης, Ν. Κιλκίς και Ν. Χαλκιδικής και φιλοξενείται από την Παρασκευή 12 Μαΐου στο θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη, Καλαμαριά.
Τηλέφωνο: 2310 423925
Ώρες Παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00
Εισιτήρια: γενική είσοδος 8 ευρώ
Telion’s Garden από τους Dirty Granny Tales, πρόκειται για μια πρωτότυπη παράσταση, που περιλαμβάνει κουκλοθέατρο, με μάσκες και εντυπωσιακά κοστούμια, χορευτικά, video animation καθώς και ζωντανή μουσική και παρουσιάζεται την Παρασκευή 12 Μαΐου στο Principal Club Theater, 26ης Οκτωβρίου 15 (Εργοστάσιο Fix).
Tηλέφωνο: 2310428088
Ώρες Παραστάσεων: Παρασκευή 12 Μαϊου στις 22.00
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00
Εισιτήρια: Προπώληση στα 10 ευρώ
Ταμείο στα 12 ευρώ