Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
αποφθέγματα Dale Carnegie 

13 αποφθέγματα του Dale Carnegie: «Όσο διψάμε για αποδοχή τόσο τρέμουμε την καταδίκη»

Ανάμεσα στις αμέτρητες παρατηρήσεις του, ο Carnegie μιλάει για μία από τις πιο οικουμενικές εμπειρίες μας.

Η πείνα για την αποδοχή είναι μια από τις καταγραφές του Dale Carnegie που πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά.  Η εξερεύνηση των αποφθεγμάτων του θα μας διδάξει το πως να ζούμε και με ποιους τρόπους να φροντίζουμε τις σχέσεις μας.

Με δύο λέξεις η αυτοπεποίθηση και η αυτογνωσία θα μας δείξουν τον δρόμο, σύμφωνα με τον Carnegie.

Οι «ελευθερώτριες» λέξεις της Κικής Δημουλά: «Καλά τα βγάζει πέρα ἡ μοναξιά φτωχικά αλλά τίμια…»

 

13 αποφθέγματα του Dale Carnegie.

  1. «Η κριτική είναι επικίνδυνη επειδή πληγώνει την ανεκτίμητη υπερηφάνεια του ανθρώπου, τραυματίζει την αυτοεκτίμησή του και ξυπνά τη μνησικακία».
  2. «Όσο διψάμε για αποδοχή, τόσο τρέμουμε την καταδίκη».
  3. «Κατά τη συσχέτισή μας με τους ανθρώπους, ας θυμόμαστε ότι δεν αλληλεπιδρούμε με λογικά όντα. Έχουμε να κάνουμε με συναισθηματικά πλάσματα, γεμάτα προκαταλήψεις και κατευθυνόμενα από την υπερηφάνεια και τη ματαιοδοξία».
  4. «Όταν μισούμε τους εχθρούς μας τότε τούς παραχωρούμε εξουσία: Ελέγχουν τον ύπνο μας, την πίεσή μας, την υγεία και την ευτυχία μας».
  5. «Μπορεί να μην είμαστε άγγελοι ώστε να αγαπάμε τους εχθρούς μας, για χάρη όμως της δικής μας υγείας και ευτυχίας, τουλάχιστον ας τούς συγχωρήσουμε και ας τούς ξεχάσουμε».
  6. «Ανακαλύψτε τον εαυτό σας και να είστε ο εαυτός σας. Να θυμάστε ότι κανένας άλλος στον πλανήτη δεν είναι όπως εσείς».
  7. «Σε ολόκληρο το σύμπαν, μόνο ένας τρόπος υπάρχει να ωθήσεις κάποιον να κάνει κάτι. Και ο τρόπος αυτός είναι να θέλει να το κάνει».
  8. «Στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πως οι επαφές μας είναι άνθρωποι που διψούν για εκτίμηση».
  9. «Ο μόνος τρόπος στον πλανήτη να επηρεάσουμε τους άλλους είναι να κουβεντιάσουμε για το τι θέλουν και να τους υποδείξουμε τον τρόπο να το κατακτήσουν».
  10. «Μπορείτε να τραγουδήσετε μόνο εκείνο που εσείς είστε. Μπορείτε να ζωγραφίσετε μόνο αυτό που εσείς είστε. Οφείλετε να είστε οι δημιουργοί των εμπειριών, του περιβάλλοντος και της
  11. κληρονομικότητάς σας. Χειρότερα ή καλύτερα, καθένας παίζει τη δική του μελωδία στη χορωδία της ζωής».
  12. «Ας μην μιμούμαστε τους άλλους. Ας ανακαλύψουμε τον εαυτό μας και ας είμαστε ο εαυτός μας».
  13. «Αν θέλετε να μαζέψετε μέλι, μην αναποδογυρίζετε την κυψέλη».

Τι εννούσε ο Πεσσόα; «​Το να γίνεσαι κατανοητός σημαίνει να εκπορνεύεσαι»

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr