Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος Μίμης Πλέσσας

Ο Μίμης Πλέσσας, ο διάσημος Έλληνας συνθέτης, έφυγε από τη ζωή τη νύχτα και μόλις μια εβδομάδα πριν από τα 100α γενέθλιά του.

Η σύζυγός του, Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα, μοιράστηκε τα δυσάρεστα νέα μέσω μιας συγκινητικής ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Πλέσσαςήταν ένας πολυτάλαντος συνθέτης, το έργο του οποίου περιελάμβανε μουσική για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Γεννημένος στις 12 Οκτωβρίου 1924, ακολούθησε σπουδές στη χημεία πριν στρέψει την προσοχή του στη μουσική. Η καριέρα του περιελάμβανε πολυάριθμες συνεργασίες με διακεκριμένους καλλιτέχνες και συνεισφορές σε περισσότερες από 100 ταινίες και 70 θεατρικές παραγωγές.

Ρένος Αποστολίδης: «λιγότερα σκυλάδικα για να περισσεύεις για τα παιδιά σου»

Ο Πλέσσας, κάτοικος της Αθήνας για μια ζωή, ήταν επίσης γνωστός ως παρουσιαστής της δημοφιλούς ραδιοφωνικής εκπομπής “Σε 30 δευτερόλεπτα” στις δεκαετίες του 1960 και του 1970. Το 2010 ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας χημείας και το 2016 κυκλοφόρησε το τελευταίο του άλμπουμ, γιορτάζοντας τα 50 χρόνια στη μουσική βιομηχανία.

Η ανάρτηση της συζύγου του αντικατοπτρίζει τη βαθιά τους σχέση: «Και ξαφνικά “Έπεσε βαθειά σιωπή…”…..”Κι εσύ δεν θα’σαι πλάι μου Αστέρι της Ζωής μου……” ….θά εισαι πάντα μέσα μου και θα με προστατεύεις από εκεί ψηλά…..μέχρι να ανταμώσουμε και πάλι Ψυχή μου. “Πέρασαν τόσα καλοκαίρια…βρεξαν τη στράτα μας φωτιές” σε αυτό το κοινό ταξίδι ΖΩΗΣ που έφτασε στο τέλος του μέχρι να ανταμώσουμε και να το ξανακάνουμε…. Ευγνώμων για όλα…. Σε ευχαριστώ για όλα…. Σε λατρεύω για πάντα…..Γιατί η Αγάπη δεν έχει ημερομηνία λήξης. Καλό ταξίδι Ψυχή μου …..Καλή μας Αντάμωση».

Φωτογραφία εξωφύλλου 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr