Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Τζένη Καρέζη Αλέν Ντελόν

Όταν ο Αλέν Ντελόν αιχμαλωτίστηκε από την Τζένη Καρέζη: Το φλερτ και η νύχτα τους στο πλοίο (Φωτογραφία)

Το 1960, η Καρέζη και ο Ντελόν -ο οποίος εκείνη την εποχή είχε ρομαντική σχέση με τη Romy Schneider- διασταυρώθηκαν στην Επίδαυρο, πυροδοτώντας μια αμοιβαία έλξη και ένα φλερτ.

Πέθανε ο Αλέν Ντελόν

Η Τζένη Καρέζη ήταν αναμφίβολα μια από τις πιο αξιόλογες ηθοποιούς της εποχής της. Τα λαμπερά της μάτια και το ευγενικό της χαμόγελο δημιουργούσαν μια αξέχαστη ομορφιά. Πώς θα μπορούσε μια τόσο μοναδική γυναίκα να μην τραβήξει το βλέμμα ενός άνδρα τόσο ακαταμάχητα γοητευτικού όσο ο Αλέν Ντελόν; Φυσικά, τον γοήτευσαν τα εκφραστικά της μάτια.

Η συνάντησή τους

Πέθανε ο Αλέν Ντελόν

Ο Νίκος Μαστοράκης αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Ντελόν στην Ελλάδα στην εφημερίδα «Εμπρός»:

«Τόπος του εγκλήματος ήταν το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, όπου ο Αλέν Ντελόν, συνοδευόμενος από τη Ρόμι Σνάνιντερ και τον σκηνοθέτη Λουκίνο Βισκόντι, παρακολούθησε την παράσταση της τραγωδίας “Εκάβη” με πρωταγωνίστρια την Κατίνα Παξινού. Καθισμένοι στα διαζώματα του θεάτρου παρακολουθούσαν ως θεατές την παράσταση και η Τζένη Καρέζη με τον Λυκούργο Καλλέργη.

Σε κάποια στιγμή οι δύο Έλληνες ηθοποιοί κατευθύνθηκαν προς την πλευρά των Ευρωπαίων συναδέλφων τους, ανταλλάσσουν χαιρετισμούς και κάθονται δίπλα τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης ο Ντελόν έριχνε το βλέμμα του προς την πλευρά της Καρέζη, η οποία ανταπέδιδε με ένα ευγενικό χαμόγελο, κάνοντας έξαλλη τη Σνάιντερ. Αργότερα, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου προς τον Ντελόν, αν του αρέσει ως γυναίκα η Τζένη Καρέζη, εκείνος απάντησε: «Είναι από τις γυναίκες που θα μπορούσα να αγαπήσω μέσα σε μια στιγμή. Έχει δύο μάτια καταπληκτικά!».

Το φλερτ φέρεται να συνεχίστηκε στην τραπεζαρία της πρώτης θέσης του πλοίου που μετέφερε τους ηθοποιούς στην Αθήνα, όπου τραβήχτηκαν φωτογραφίες από τον Νίκο Μαστοράκη. Το 2014, ο Μαστοράκης μοιράστηκε ξανά τις φωτογραφίες αυτές, αναφέροντας: «Επειδή ξέρω ότι με κάτι τέτοιες φωτογραφίες, φτιάχνεστε: Την έβγαλα στο εστιατόριο πλοίου, όταν η Τζενούλα φλερτάριζε τον Αλέν, και ο Λουκίνο παρατηρούσε διακριτικά. Λίγο πιο κει στη φωτό (δεν φαίνεται) ήταν η Ρόμυ, πολύ τσατισμένη από το φλερτ του Αλέν στη Τζενούλα».

Δείτε παρακάτω τη φωτογραφία του Νίκου Μαστοράκη, με την Τζένη Καρέζη και τον Αλέν Ντελόν:

Αλέν Ντελόν Τζένη Καρέζη
Πηγή φωτογραφίας από το προσωπικό αρχείο του Νίκου Μαστοράκη.

 

Η μελαγχολία της Κυριακής: 8 ποιήματα μέσα από τη σκέψη των Ελλήνων ποιητών

Πηγές φωτογραφιών: 1, 2

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr