Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Ολυμπιακοί αγώνες 2024 Imane Khelif

Σε 46 δευτερόλεπτα η intersex πυγμάχος Imane Khelif κέρδισε την αντίπαλό της (ΒΙΝΤΕΟ)

Η intersex Imane Khelif, παρόλο που αποκλείστηκε από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (IBA) , καθώς, σύμφωνα με αλγερινά μέσα βρέθηκε να έχει υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό της όπως και χρωμοσώματα XY (Οι γυναίκες έχουν συνήθως ζεύγη χρωμοσωμάτων ΧΧ, ενώ οι άνδρες έχουν συνήθως ζεύγη ΧΥ). Αυτό ωστόσο, δεν την εμπόδισε να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, καθώς η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δήλωσε ότι πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας και θα αγωνιστεί κανονικά.

Η intersex Αλγερινή πυγμάχος Imane Khelif  εξασφάλισε την πρώτη της νίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού η Ιταλίδα αντίπαλός της, Angela Carini, εγκατέλειψε τον αγώνα τους μόλις 46 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα.

Ο αγώνας αυτός, ο οποίος πραγματοποιήθηκε εν μέσω διαμάχης σχετικά με την επιλεξιμότητα της Khelif , είδε την Carini να αποχωρεί αφού δέχτηκε δύο χτυπήματα, με αποτέλεσμα να φύγει ο ιμάντας του πηγουνιού της.  Η Carini, μετά τον αγώνα, εξέφρασε την απογοήτευση και τον πόνο της, δηλώνοντας: “Μπήκα στο ρινγκ για να αγωνιστώ. Δεν τα παράτησα, αλλά μια γροθιά πόνεσε πάρα πολύ…”, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Η συμμετοχή της Khelif ήταν αμφιλεγόμενη λόγω του προηγούμενου αποκλεισμού της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών λόγω αυξημένων επιπέδων τεστοστερόνης. Η ΔΟΕ, ωστόσο, επικύρωσε την επιλεξιμότητά της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Αλγερινή Ολυμπιακή Επιτροπή (COA) υπερασπίστηκε σθεναρά την Khelif, αποδίδοντας τον αποκλεισμό σε συνωμοσία και ιατρικούς λόγους πίσω από τα επίπεδα τεστοστερόνης της. Παρόμοια ζητήματα είχαν επηρεάσει την Lin Yu-Ting από την Ταϊβάν, η οποία επίσης αντιμετώπισε αποκλεισμό υπό παρόμοιες συνθήκες.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας (IBA) είχε προηγουμένως κρίνει και τις δύο αθλήτριες μη επιλέξιμες με βάση την αγωνιστική δικαιοσύνη, αλλά οι λιγότερο αυστηροί κανονισμοί της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 και του Παρισιού 2024 επέτρεψαν τη συμμετοχή τους. Η IBA, που στερήθηκε την αναγνώρισή της από τη ΔΟΕ λόγω ζητημάτων διακυβέρνησης, επέκρινε την απόφαση της ΔΟΕ, επικαλούμενη ανησυχίες σχετικά με τη δικαιοσύνη και την ασφάλεια των αθλητριών.

Ο Ιταλός υπουργός Αθλητισμού Andrea Abodi και η υπουργός Οικογένειας και Ίσων Ευκαιριών Eugenia Roccella εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με τη δικαιοσύνη και την ασφάλεια του διαγωνισμού, με τον Abodi να ζητά συνεπείς ορμονικούς κανονισμούς σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις.

You are currently viewing a placeholder content from YouTube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Το «Μυστικό Δείπνο» και οι αξιοσιχτίριστοι γαλλικοί ολυμπιακοί αγώνες

Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από την Daily Mail.

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr