Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου

Μια αξέχαστη στιγμή στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2008 (ΒΙΝΤΕΟ)

Μνημειώδης ήχος με 2.008 τυμπανιστές να χτυπούν ενωμένοι στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Σε μια αξέχαστη στιγμή στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2008, 2.008 τυμπανιστές χτύπησαν σε τέλεια ομοφωνία. Αυτό το ιστορικό γεγονός έχει γίνει ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα στιγμιότυπα στην ιστορία των Ολυμπιακών Τελετών Έναρξης.

Οι Τελετές Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων έχουν παρουσιάσει πολλές εμβληματικές μουσικές εκτελέσεις τον τελευταίο αιώνα, από το κωμικό σόλο του Mr Bean «Chariots of Fire» στο Λονδίνο το 2012, η ενωτική «Κλεψύδρα» στην Αθήνα το 2004, μέχρι το θρυλικό ντουέτο του Freddie Mercury των Queen και της σοπράνο Montserrat Caballé στην τελετή της Βαρκελώνης το 1992.

Μια τέτοια μνημειώδης στιγμή συνέβη στο Εθνικό Στάδιο του Πεκίνου κατά τη διάρκεια των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2008. Για τον εορτασμό της χρονιάς, ένα σύνολο από 2.008 τυμπανιστές, ο καθένας με ένα χάλκινο τύμπανο Fou, γέμισε το στάδιο. Το τύμπανο Fou, ένα αρχαίο κινεζικό κρουστό όργανο που χρησιμοποιείται παραδοσιακά στην τελετουργική μουσική, είχε κεντρικό ρόλο στην παράσταση.

Καθώς οι τυμπανιστές έπαιζαν, έψαλλαν με ομοφωνία μια φράση από τα Αναλεκτά του Κομφούκιου, ηλικίας 2.000 ετών: «Δεν είναι ευχάριστο να έχεις φίλους που έρχονται από μακριά;» Αυτό το άσμα συμβόλιζε ένα θερμό καλωσόρισμα σε φίλους, αθλητές και διπλωμάτες από όλο τον κόσμο.

Υπολογίζεται ότι δύο δισεκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν τη μεγάλη πολιτιστική επίδειξη της Κίνας. Αργότερα στην τελετή, ο 26χρονος πιανίστας Lang Lang ερμήνευσε το κοντσέρτο για πιάνο Τhe Yellow River Cantata του Xiaogang Ye, μαγεύοντας τον κόσμο. Ο Λανγκ Λανγκ εξέφρασε την ελπίδα ότι η ερμηνεία του αντανακλά μια σύγχρονη και εξελισσόμενη Κίνα, ενώ παράλληλα τιμά την κληρονομιά της κλασικής μουσικής. «Είμαι μέρος μιας νέας γενιάς στην Κίνα που απολαμβάνει έναν πολύ διαφορετικό τρόπο ζωής από τους γονείς μας», δήλωσε στο Reuters. «Αγαπάμε την αμερικανική κουλτούρα και την κλασική μουσική, αλλά έχουμε επίσης ισχυρές κινεζικές παραδόσεις».

Η τελετή έναρξης του 2008 ήταν μια ζωντανή επίδειξη χρωμάτων, πολιτισμού και μουσικής. Η Κινέζα τραγουδίστρια Liu Huan και η Βρετανίδα σοπράνο Sarah Brightman ανέβηκαν επίσης στη σκηνή για να ερμηνεύσουν το τραγούδι των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008, «You and Me».

Είναι ωραίο να αναπολούμε αυτές τις ενωτικές μουσικές στιγμές.

Δείτε το μουσικό απόσπασμα παρακάτω: 

You are currently viewing a placeholder content from YouTube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Γάλλος σκηνοθέτης δεν αναπαράστησε τον «Μυστικό Δείπνο» του Ντα Βίντσι (;)

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr