Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Νοστράδαμος προφητείες

Οι 5 προφητείες του Νοστράδαμου που επαληθεύτηκαν(;) – Κι άλλες που… έπονται

Μπορεί να μην πιστεύουμε στις προφητείες αλλά οι ακόλουθοι του Νοστράδαμου πιστεύουν φανατικά στις προβλέψεις του φημισμένου «προφήτη».

Ο  Νοστράδαμος (Michel de Nostredame 1503-1566), ήταν Γάλλος αστρολόγος, γιατρός και φημισμένος μάντης, γνωστός για τα προφητικά τετράστιχά του. Γεννημένος στο Saint-Rémy-de-Provence, η πρώιμη ζωή του περιελάμβανε σπουδές ιατρικής  αλλά περιελάβανε και ενασχόληση με τον αποκρυφισμό. Ο Νοστράδαμος απέκτησε φήμη με το βιβλίο του “Les Prophéties”, μια συλλογή  στίχων που προέβλεπαν μελλοντικά γεγονότα.

Παρά τη διαμάχη γύρω από τις προβλέψεις του, ορισμένοι ισχυρίζονται ότι προέβλεψε ιστορικά γεγονότα όπως η άνοδος του Αδόλφου Χίτλερ ή η δολοφονία του Κένεντι. Οι αινιγματικοί στίχοι του, γραμμένοι σε ένα μείγμα γαλλικών, λατινικών και ελληνικών, εξακολουθούν να γοητεύουν, προσκαλώντας εικασίες και ερμηνείες αιώνες μετά τον θάνατό του.

Με λίγη φαντασία ο καθείς μπορεί να δει ότι επιθυμεί στα γραπτά του Νοστράδαμου, καθώς περιέχουν ασάφεια. Ο συμβολισμός που χρησιμοποιεί ο Νοστράδαμος αφήνει περιθώρια για πολλούς συνειρμούς και καλό είναι να είμαστε σκεπτικοί!

Όταν κάποιοι «προφήτες» προειδοποίησαν την ανθρωπότητα και έπεσαν μέσα!

5 προφητείες του Νοστράδαμου

1. Ο θάνατος του Ερρίκου Β΄, 1559
Ο θάνατος του Ερρίκου Β’ το 1559, μετά από μια κονταρομαχία που κατέληξε σε τραγωδία, θεωρείται από πολλούς ότι είχε προβλέφθηκε από τον Νοστράδαμο. Το τετράστιχο αναφέρει ένα “νεαρό λιοντάρι” που νικάει ένα “μεγαλύτερο”, τρυπάει τα μάτια του μέσα από ένα “χρυσό κλουβί” και προβλέπει έναν “σκληρό θάνατο” μέσω “δύο πληγών”. Οι κριτικοί σημειώνουν διαφορές, τονίζοντας ότι η προφητεία μιλάει για ένα πεδίο μάχης και όχι για κονταρομαχία και ότι ο Νοστράδαμος είχε προσωπική σχέση με τον βασιλιά.

2. Η μεγάλη πυρκαγιά του Λονδίνου, 1666
Μια αινιγματική προφητεία για το “αίμα των δικαίων” που διαπράττει σφάλμα στο Λονδίνο, που καίγεται από “αστραπή είκοσι τριών έξι” και μια “αρχαία κυρία” που πέφτει, έχει προκαλέσει πολλές εικασίες. Ενώ η αναφορά του “είκοσι τρία τα έξι” ευθυγραμμίζεται με το 1666, οι λεπτομέρειες της προφητείας, όπως ο κεραυνός που προκαλεί τη φωτιά και η ταυτότητα της “αρχαίας κυρίας”, δεν ταιριάζουν απόλυτα με τη Μεγάλη Πυρκαγιά , όμως οι περισσότεροι ακόλουθοι του έχουν κάνει αυτό τον συνειρμό.

3. Η έλευση του Αδόλφου Χίτλερ
Στο έργο του Νοστράδαμου αποδίδεται η πρόβλεψη της ανόδου του Αδόλφου Χίτλερ. Ένα τετράστιχο αναφέρει ένα “νέο παιδί” που γεννήθηκε από φτωχούς ανθρώπους, που αποπλανεί με τη γλώσσα του, ηγείται ενός μεγάλου στρατού και αποκτά φήμη πέρα από την Ευρώπη. Ένα άλλο τετράστιχο αναφέρεται συμβολικά σε μάχες “κοντά στο Χίστερ”, υπονοώντας ενδεχομένως τον Χίτλερ ή τον ποταμό Δούναβη.

4. Οι ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι
Περιγράφοντας δυστοπικά δεινά μέσα σε δύο πόλεις, ένα τετράστιχο αντικατοπτρίζει ανατριχιαστικά την καταστροφή της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι από ατομικές βόμβες. Η προφητεία κάνει λόγο για πληγές και λιμό, υπονοώντας πιθανώς ασθένειες από ραδιενέργεια, ενώ “οι άνθρωποι που εξοντώθηκαν από το ατσάλι” παραπέμπουν στα αεροπλάνα που έριχναν τις βόμβες.

5. Η δολοφονία του Κένεντι
Η δολοφονία του προέδρου John F. Kennedy εξετάζεται μέσα από τους στίχους του Νοστράδαμου. Ένας στίχος για το κακό που πέφτει πάνω σε έναν σπουδαίο άνδρα και για το ότι κατηγορείται ένας αθώος ευθυγραμμίζεται με τη δολοφονία του Κένεντι. Το τετράστιχο υποδηλώνει ότι ο πραγματικός ένοχος παραμένει ασύλληπτος, απηχώντας τα συναισθήματα αμέτρητων θεωρητικών συνωμοσίας.

Και… Τι είναι να έρθει
Το επαναλαμβανόμενο θέμα του Νοστράδαμου για μια ανατολική απειλή που εισβάλλει στη Γαλλία πιστεύεται πως θα γίνει σύντομα ενώ άλλη πρόβλεψη αφορά την υπερθέρμανση του πλανήτη, με στίχους από το 1555 που αναφέρονται σε καυτές θάλασσες, βρασμένα ψάρια και πείνα ευθυγραμμιζόμενοι συμβολικά με τις ανησυχίες για την κλιματική αλλαγή.

Η προφητεία του Τζεφ Μπέζος για το μέλλον της ανθρωπότητας

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr