Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Sinead O'Connor

Bob Geldof: Θυμάται τα τελευταία μηνύματά του με τη Sinead O’Connor

Ο Ιρλανδός τραγουδιστής, Bob Geldof μοιράστηκε πρόσφατα κάποιες πληροφορίες για την τελευταία του επικοινωνία με την αείμνηστη Sinead O’Connor, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών. Η τραγουδίστρια βρέθηκε αναίσθητη στο Λονδίνο και ενώ τα αίτια του θανάτου της δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά η αστυνομία δεν τα θεωρεί ύποπτα.

Πριν από τον θάνατό της, η Sinead O’Connor είχε παλέψει με την απώλεια του 17χρονου γιου της Shane, ο οποίος πέθανε από αυτοκτονία τον Ιανουάριο του 2022. Κατά καιρούς εξέφραζε τη θλίψη της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένης μιας εγκάρδιας ανάρτησης για τον γιο της λίγες ημέρες πριν από τον θάνατό της.

Ο Geldof, ο οποίος ήταν φίλος με την O’Connor για αρκετά χρόνια, την τίμησε κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του στο φεστιβάλ Cavan Calling στην Ιρλανδία. Μίλησε για τις στιγμές ακραίας θλίψης της, αναφέροντας μάλιστα ότι είχαν ανταλλάξει μηνύματα μόλις λίγες εβδομάδες πριν το θάνατό της. Ο Geldof περιέγραψε τα κείμενά της ως κυκλοθυμικά – φορτισμένα με απελπισία και απόγνωση και μερικές φορές εκστατικά χαρούμενα, καθώς αυτό ήταν το είδος του ανθρώπου που ήταν.

You are currently viewing a placeholder content from YouTube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

«Πολλές, πολλές φορές η Sinead ήταν γεμάτη από μια τρομερή μοναξιά και μια τρομερή απελπισία. Ήταν πολύ καλή μου φίλη. Μιλούσαμε μέχρι και πριν από μερικές εβδομάδες. Κάποια από τα κείμενά της ήταν φορτισμένα με απελπισία και απόγνωση και κάποια άλλα ήταν εκστατικά ευτυχισμένα. Έτσι ήταν.»

Η Sinead  είχε μιλήσει ανοιχτά για τους αγώνες της με τη διπολική διαταραχή κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης με την Oprah Winfrey το 2007, όπου αποκάλυψε επίσης τον αντίκτυπο της παιδικής κακοποίησης στην ψυχική της υγεία. Το 2013, μοιράστηκε με τους θαυμαστές της ότι είχε κάνει λάθος διάγνωση και αντί γι’ αυτό έπασχε από διαταραχή μετατραυματικού στρες λόγω της κακοποίησης που υπέστη.

«Δεν νομίζω ότι γεννήθηκα με διπολική διαταραχή – πιστεύω ότι δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα της βίας που βίωσα”, είπε στη Winfrey, αναφερόμενη στην κακοποίηση που βίωσε από τη μητέρα της όταν ήταν παιδί.»

Ο Bob Geldof, επίσης, έχει βιώσει την τραγωδία της απώλειας ενός παιδιού- η κόρη του Peaches έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 25 ετών το 2014 λόγω υπερβολικής δόσης ηρωίνης, ενώ η μητέρα της, Paula Yates, είχε πεθάνει με τον ίδιο τρόπο το 2000.

Ο Geldof εξήρε την ευθύτητα και τη γενναιότητα της O’Connor, υπενθυμίζοντας ένα αξιομνημόνευτο περιστατικό όπου έσκισε μια εικόνα του Πάπα στο Saturday Night Live σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών μέσα στην Καθολική Εκκλησία. Ανέφερε ότι αυτή η πράξη διαμαρτυρίας εμπνεύστηκε εν μέρει από τη διαμαρτυρία του δικού του συγκροτήματος στο Top of the Pops χρόνια πριν.

Παρά τη στενοχώρια και τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν, ο Geldof και άλλοι θαύμαζαν το ταλέντο και την ευφυΐα του O’Connor. Με αφορμή τον θάνατό της, αναδείχθηκαν διάφορες οργανώσεις για όσους αναζητούν υποστήριξη για θέματα ψυχικής υγείας και εθισμού.

Διαβάστε περισσότερα:

Barbie: Τί έκανε η Margot Robbie με τα πρώτα της χρήματα;

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr