Google Earth φωτογραφιες

23 μυστήριες καταγραφές της Google Earth στη Γη (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Το Google Earth λειτουργεί ως αξιόπιστο εργαλείο για την ανακάλυψη και την εξερεύνηση του κόσμου, προσφέροντας μας εντυπωσιακές εικόνες από δορυφόρους που παρακολουθούν τον πλανήτη.

Πόσα χρώματα υπάρχουν και πόσα μπορεί να αντιληφθεί το ανθρώπινο μάτι;

Η συλλογή αυτών των δεδομένων από Google Earth δημιουργεί έναν ψηφιακό χάρτη του κόσμου, ανοίγοντας νέες δυνατότητες για την κατανόηση του περιβάλλοντος και των γεωγραφικών σχημάτων. Οι εικόνες που αποτυπώνονται στην οθόνη μας καταγράφονται με μεγάλη λεπτομέρεια και ποικιλία. Αυτές οι τυχαίες λήψεις, που προέρχονται από διάφορες πηγές, προσθέτουν έναν διασκεδαστικό παράγοντα στη διαδικασία. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η ανίχνευση μοναδικών και παράξενων στιγμιοτύπων, όπως σχέδια στο έδαφος που θυμίζουν σβάστικες ή πεντάλφες, αλλά και ασυνήθιστες γεωμορφολογικές δομές.

Παρόλο που μπορεί να δημιουργείται η εντύπωση ότι πρόκειται για “κρυφά” μηνύματα, η πιθανή εξήγηση είναι πιο προφανής. Οι παραξενιές αυτές πιθανόν οφείλονται σε φυσικές διαδικασίες ή ακόμη και σε ανθρωπογενείς επεμβάσεις στο περιβάλλον. Είναι, ωστόσο, αδιαμφισβήτητο ότι προσφέρουν μια μοναδική και ενδιαφέρουσα εικόνα του κόσμου που μας περιβάλλει.

Νησί, σε λίμνη νησιού, σε λίμνη νησιού στις Φιλιππίνες (part 1)

Ο γεωγραφικός αυτός σχεδιασμός στις Φιλιππίνες, με το μεγαλύτερο νησί που έχει ένα μικρότερο νησί στη λίμνη του, το οποίο, με τη σειρά του, έχει άλλο μικρότερο νησί μέσα σε μια λίμνη, προφανώς δημιουργεί έναν ενδιαφέρον γεωμετρικό σχηματισμό. Το νησί αυτό βρίσκεται στη λίμνη Taal στο νησί Luzon των Φιλιππίνων, και οι λίμνες αυτές με τα μικρότερα νησιά μπορεί να έχουν δημιουργηθεί από τη φυσική εξέλιξη του εδάφους και των ηφαιστείων.

Το λεγόμενο “νησί ηφαίστειο” αναφέρεται πιθανότατα σε ένα ηφαίστειο που βρίσκεται στο νησί Luzon, το οποίο περιέχει μια λίμνη κρατήρα, δημιουργημένη από τη σύγκρουση των πλακών. Η περίπτωση με τα μικρότερα νησιά σε λίμνες μέσα σε άλλα νησιά είναι ένα ενδιαφέρον γεωλογικό φαινόμενο που μπορεί να έχει ποικίλες εξηγήσεις.

google earth

Νησί, σε λίμνη νησιού, σε λίμνη νησιού στη Βικτώρια του Καναδά (part 2)

Το μεγαλύτερο “νησί σε λίμνη νησιού σε λίμνη νησιού” στον κόσμο είναι μια στενή λωρίδα γης τεσσάρων στρεμμάτων στον Καναδά, βρίσκεται στις συντεταγμένες 69.793° Β, 108.241° Δ. Το ανώνυμο νησί, με μορφή μικρής ασπίδας, εκτείνεται στο κέντρο μιας μικρής λίμνης, που περικλείεται από ένα μεγαλύτερο νησί. Αυτό το μεγαλύτερο νησί, από την πλευρά του, βρίσκεται στη μέση μιας άλλης λίμνης που εκτείνεται σε 75 μίλια στο εσωτερικό της χώρας από τη νότια ακτή του νησιού Victoria του Καναδά. Πρόκειται για ένα γεωμορφολογικό χαρακτηριστικό της γης στον Βόρειο Καναδά. Αυτό το μικρό “υπο-υπο-νησάκι” θα μπορούσε να παραμείνει άγνωστο, αν δεν γίνει προσεκτικός έλεγχος στους χάρτες όλου του κόσμου στο Google Earth. Είναι πιθανόν να μην έχει ποτέ επισκεφθεί από ανθρώπινο πόδι.

google earth

Νησί-«φάντασμα» κοντά στη Νέα Καληδονία

Το Sandy Island, ένα νησί που εμφανιζόταν σε ορισμένους χάρτες, αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε στην πραγματικότητα. Η ύπαρξή του είχε καταγραφεί σε διάφορους χάρτες για πάνω από έναν αιώνα, όμως όταν Αυστραλοί ερευνητές πήγαν εκεί τον Νοέμβριο του 2012, αντίκρισαν μόνο νερό. Η εξήγηση για αυτό το φαινόμενο ήταν πως είχαν γίνει ανθρώπινα λάθη στην καταγραφή του νησιού, και η ψευδής πληροφορία διατηρούνταν σε χάρτες για χρόνια. Το Sandy Island έγινε ένα ενδιαφέρον παράδειγμα του πώς οι ψηφιακές και χαρτογραφικές πληροφορίες μπορούν να επηρεάζονται από ανθρώπινα λάθη και παρανοήσεις.

google earth

Μυρμήγκια έκαναν… πουά το έδαφος του Grand Canyon

Το περίεργο πουά μοτίβο κοντά στο ηφαίστειο Vulcan’s Throne στα βόρεια του Grand Canyon που προκάλεσε πολλές αντιφάσεις και απορίες αναφέρεται σε μια απλή και φυσική εξήγηση. Οι δημιουργοί αυτού του μοτίβου είναι τα κόκκινα μυρμήγκια, γνωστά ως “Pogonomyrmex barbatus”, που είναι διαδεδομένα στην έρημο γύρω από το Grand Canyon. Αυτά τα μικρά έντομα, που δημιουργούν μεγάλους λόφους φωλιάς με διάμετρο έως και 120 εκατοστά, αποδείχθηκαν υπεύθυνα για το παρατηρούμενο μοτίβο. Η δραστηριότητά τους στο έδαφος δημιουργεί τον χαρακτηριστικό σχηματισμό, κάνοντας το να φαίνεται σαν πουά.

google earth

«Ανάσα της Ερήμου», το ελληνικό έργο τέχνης στην Αίγυπτο

Το γιγάντιο σπειροειδές σχέδιο στην αιγυπτιακή έρημο, γνωστό ως “Desert Breath,” είναι ένα έργο τέχνης που δημιουργήθηκε από Ελληνίδες καλλιτέχνιδες τον Μάρτιο του 2007. Το έργο αποτελείται από ένα μεγάλο σπειροειδές σχέδιο με συνδυασμό κοιλώματος και λόφου, και καλύπτει έκταση 100.000 τετραγωνικών μέτρων. Ο σκοπός του ήταν να αναδείξει την έρημο ως μια “κατάσταση του νου, ένα τοπίο του νου.” Το Desert Breath δημιουργήθηκε ως έργο τέχνης που συνδυάζει τη φύση και το περιβάλλον, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό γεωμετρικό σχήμα που μπορεί να παρατηρηθεί από ψηλά. Αν και αρχικά μπορεί να φαίνεται μυστηριώδες, πρόκειται απλώς για μια εντυπωσιακή δημιουργία τέχνης στο περιβάλλον της έρημου.

google earth

Σχέδια χαραγμένα στην έρημο Γκόμπι της Κίνας

Οι πρόσφατες εικόνες Google Earth αποκάλυψαν μυστηριώδη μοτίβα που είναι χαραγμένα στην επιφάνεια της ερήμου Γκόμπι στην Κίνα. Σύμφωνα με ειδικούς, πρόκειται για μια μυστική στρατιωτική βάση, όπου οι δομές χρησιμοποιούνται για δοκιμές όπλων, βαθμονόμηση κατασκοπευτικών δορυφόρων και δοκιμές οργάνων ραντάρ. Ένα από τα πιο περίτεχνα σχέδια είναι ένα πλέγμα από απόλυτα ευθείες γραμμές που μπλέκονται μεταξύ τους σε μήκος περίπου 33 χιλιομέτρων. Πιθανώς, αυτό αντιπροσωπεύει μια διάταξη κεραιών Yagi, που χρησιμοποιείται για παρακολούθηση καιρού και ατμοσφαιρική έρευνα.

google earth

Διαφήμιση του KFC στην πλαγιά της Χιλής

Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι τεράστιες διαφημίσεις έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σε απομακρυσμένες περιοχές, ακολουθώντας την έννοια του “mapvertising” για τη διαστημική προβολή τους. Μια εικόνα με ένα λογότυπο της KFC, του Συνταγματάρχη Σάντερς, εμφανίστηκε σε μια έκταση 87.500 τετραγωνικών ποδιών, στις συντεταγμένες 37,646163° Β, 115,750819° Δ, ακριβώς έξω από έναν αυτοκινητόδρομο στη Νεβάδα. Ωστόσο, αργότερα αφαιρέθηκε.

google earth

Τρύπες από λεηλασίες στην αρχαία ρωμαϊκή πόλη Απάμεια της Συρίας

Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία έχει θέσει σε κίνδυνο εκατοντάδες αρχαιολογικούς χώρους, και έχουν προκληθεί ζημιές σε 6 Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στη χώρα. Η εικόνα που κατέγραψε το Google Earth δείχνει λεηλατημένη ολόκληρη την αρχαία ρωμαϊκή πόλη Απάμεια με πολλές τρύπες, σηματοδοτώντας τις καταστροφές που υπέστη κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

google earth

Η λέξη «HAMAD» γραμμένη στο νησί Al Futaisi στο Άμπου Ντάμπι

Ο Hamad bin Hamdan al Nahyan, ένας δισεκατομμυριούχος σεΐχης και μέλος της άρχουσας οικογένειας του Άμπου Ντάμπι, έχει χαράξει το όνομά του στην αμμώδη επιφάνεια του νησιού al Futaisi που βρίσκεται στον Περσικό Κόλπο. Τα γράμματα HAMAD, σκαμμένα σε βάθος μισού χιλιομέτρου και με συνολικό μήκος 2 χιλιομέτρων, ίσως αποτελούν τα μεγαλύτερα γράμματα στον κόσμο και είναι ορατά ακόμη και από το Διάστημα. Παρά το γεγονός ότι συνήθως οι λέξεις που χαράσσονται στην άμμο σβήνουν, τα συγκεκριμένα γράμματα είναι τόσο μεγάλα που έχουν δημιουργήσει υδάτινες οδούς μεταξύ τους.

google earth

Δεν είναι αιγυπτιακός πάπυρος με ιερογλυφικά, αλλά νεκροταφείο αεροσκαφών στη βάση αεροπορίας Davis-Monthan στην Αριζόνα

Η αεροπορική βάση Davis Monthan στο Tucson της Αριζόνας αποτελεί τον τόπο όπου τα στρατιωτικά αεροσκάφη των ΗΠΑ κατευθύνονται για τελευταία αποθήκευση. Αυτό το νεκροταφείο, με έκταση 2.600 στρεμμάτων, γνωστό ως “The Boneyard” (στις συντεταγμένες 32 08’59.96″ N, 110 50’09.03″W), είναι κλειστό για το ευρύ κοινό, αλλά το Google Earth μας παρέχει μια υψηλής ανάλυσης εικόνα του τι συμβαίνει εκεί. Είναι μια σκηνή με αεροσκάφη που υπηρέτησαν τον αμερικανικό στρατό κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, από το B-52 StratoFortress έως το F-14 Tomcat, σε διάφορα στάδια αποσυναρμολόγησης.

Η εικόνα μοιάζει με ένα τμήμα παπύρου με ιερογλυφικά, όμως πρόκειται για αεροσκάφη που έχουν τοποθετηθεί διάσπαρτα, καθένα σε διαφορετικό στάδιο αποσυναρμολόγησης.

Το Boneyard στο Davis Monthan χρησιμοποιήθηκε στο μουσικό βίντεο του “Learning to Fly” από τους Tom Petty and the Heartbreakers, όπου το συγκρότημα εμφανίζεται να παίζει ανάμεσα στα αεροσκάφη.

google earth

Λίμνη αίματος εξω από την πόλη Σαντρ στο Ιράκ

Έξω από την πόλη Σαντρ στο Ιράκ, στις συντεταγμένες 33,396157° Β, 44,486926° Α, υπάρχει μια κόκκινη λίμνη που ακόμη δεν έχει ληφθεί επίσημη εξήγηση για το χρώμα αυτού του παράξενου όγκου νερού. Το φαινόμενο αυτό έχει προκαλέσει έκπληξη σε όσους το έχουν εντοπίσει στο αρχείο του Google Earth, και παραμένει μυστήριο.

google earth

Τρίγωνο UFO στην Αυστραλία

Στην Αυστραλία, στις συντεταγμένες 30°30’38,44″S 115°22’56,03″E, εμφανίζεται ένα παράξενο ισοσκελισμένο τρίγωνο με έντονα φώτα στις γωνίες του, που κέντρισε το ενδιαφέρον από το 2007. Αρχικά αποκαλέστηκε “τρίγωνο UFO,” καθώς φαίνεται να αιωρείται πάνω από τη γη. Ωστόσο, χρήστες του Google Earth εκτιμούν πως μπορεί να πρόκειται για κεραία από ένα αιολικό πάρκο που βρίσκεται κοντά στην περιοχή. Το παράξενο τρίγωνο σχηματίζεται από τρία καλώδια που συναντώνται στις γωνίες, ενώ στο κέντρο του βρίσκεται ένας πύργος. Η θεωρία είναι ότι πρόκειται για μια κεραία που χρησιμοποιείται για τη λήψη και μετάδοση σημάτων ελέγχου, πιθανότατα από ένα αιολικό πάρκο. Η εξήγηση αυτή προσφέρει μια πιο λογική και πιθανή ερμηνεία για το μυστηριώδες τοπίο που καταγράφηκε από το Google Earth.

google earth(6)

Μυστική στρατιωτική βάση κοντά στο Κασγκάρ της Κίνας

Μυστηριώδεις εικόνες που κατέγραψε το Google Earth προκάλεσαν αντιφάσεις, καθώς ένας πρώην αναλυτής της CIA ανακοίνωσε στο Wired.com την ανακάλυψή του “υποδομών” στην έρημο γύρω από το Κασγκάρ, μια πόλη στην απομακρυσμένη δυτική έρημο της Κίνας. Αρχικά, υπήρξαν υποθέσεις ότι τα κτίρια στο σημείο ήταν μέρος μιας μυστικής στρατιωτικής βάσης. Ωστόσο, με περαιτέρω ανάλυση, ο ειδικός σε τεχνολογία και γεωχωρική, Stefan Geens, παρέθεσε ότι το σημείο ήταν πιθανότατα μέρος ενός μεγάλου κατασκευαστικού ή οικονομικού κέντρου.

Ενδιαφέρον παρουσίαζε μια υποδομή στο εν λόγω συγκρότημα, που θύμιζε περιοχή δοκιμών ελικοπτέρων. Αναλυτές, ωστόσο, επισημαίνουν ότι αυτό δεν συνδέεται αναγκαία με στρατιωτικές δραστηριότητες. Το γεγονός ότι η τοποθεσία δεν είναι ιδανική για να παραμείνει μυστική στρατιωτική βάση, καθώς βρίσκεται κοντά σε πληθυσμιακή περιοχή και δεν παρατηρήθηκαν πύργοι ή φράγματα, υπογραμμίζεται από τον Stuart Hamilton, ειδικό σε γεωχωρική ανάλυση.

google earth

google earth

 

Χείλη στο Νταρφούρ του Σουδάν

Τα “ανθρώπινα” χείλη που παρατηρούνται είναι το αποτέλεσμα του σχηματισμού λόφων στο Δυτικό Νταρφούρ, Σουδάν, στις συντεταγμένες 12°22’13,32″N, 23°19’20.18″E.

google earth

Ναυάγιο του φορτηγού πλοίου «S.S. Jassim» στα ανοιχτά του Σουδάν

Το S.S. Jassim, ένα φορτηγό πλοίο σημαίας Βολιβίας, εμπλέκεται σε ένα ναυάγιο κοντά στον ύφαλο Wingate, ανοικτά των ακτών του Σουδάν, γεγονός που συνέβη το 2003. Με μήκος 81 μέτρα, αποτελούσε κάποτε ένα από τα μεγαλύτερα ορατά ναυάγια που καταγράφονται στο Google Earth, στο σημείο 19°38’45,99″ N, 37°17’42,17″E. Η λήψη αποτυπώνει τη στιγμή που το πλοίο βυθίζεται, αλλά δεν έχει ακόμη φτάσει στον πυθμένα. Αναμφίβολα, ο δορυφόρος κατέγραψε μια σπάνια στιγμή με αυτή τη μοναδική λήψη.

google earth

Εγκαταλελειμμένες βάσεις εκτόξευσης πυραύλων στην Αμυντική Περιοχή του Οάχου στη Χαβάη

Η Αμυντική Περιοχή του Οάχου στη Χαβάη υπήρξε μια από τις τοποθεσίες εκτόξευσης πυραύλων Nike κατά τη διάρκεια της περιόδου του Ψυχρού Πολέμου. Ο David Tewksbury, ειδικός στο GIS, δημιούργησε ένα φωτογραφικό αρχείο των εγκαταλελειμμένων τοποθεσιών αυτών των πυραύλων Nike για να διατηρήσει το ιστορικό τους πριν εξαφανιστούν με τον χρόνο.

Η εικόνα που εμφανίζεται είναι από το 1968 και δείχνει την Αμυντική Περιοχή του Οάχου στη Χαβάη, όταν οι πύραυλοι Nike ήταν εν ενεργεία. Ο σκοπός αυτών των πυραύλων ήταν η αντιαεροπορική άμυνα, και πολλές από αυτές τις τοποθεσίες χρησιμοποιήθηκαν σε περιόδους έντασης κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

google earth

Αεροφωτογραφία οικογένειας ελεφάντων στο Τσαντ της Αφρικής

Εικόνες υψηλής ανάλυσης ενός κοπαδιού δέκα ελαφάντων καθώς τρέχουν στο Τσαντ, στις συντεταγμένες 10.903497 N, 19.93229 E.

google earth

Διαμάντια στην Εκκλησία της Σαηεντολογίας στο Νέο Μεξικό

Στο έδαφος κοντά στο Mesa Huerfanita, στο Νέο Μεξικό, εντοπίστηκαν χαραγμένα σχέδια που μοιάζουν με δύο μεγάλα διαμάντια που περιβάλλονται από κύκλους. Ο συγγραφέας John Sweeney ισχυρίστηκε ότι στην εν λόγω τοποθεσία υπάρχει ένα κρυμμένο καταφύγιο που ανήκει στην Εκκλησία της Σαηεντολογίας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους, η Σαηεντολογία «είναι μια θρησκεία για τη σωστή διαδρομή που οδηγεί σε μια πλήρη και βέβαιη κατανόηση της αληθινής πνευματικής φύσης και της σχέσης του ανθρώπου με τον εαυτό του, την οικογένεια, την ομάδα, την ανθρωπότητα, όλες τις μορφές ζωής, το υλικό και πνευματικό σύμπαν, και με το Υπέρτατο Όν». Υποτίθεται πως τα σχέδια αυτά βοηθούν στην καθοδήγηση των σαηεντολόγων κατά την επιστροφή τους στη Γη μετά τη διαφυγή τους από τον πλανητικό «Αρμαγεδδώνα». Φυσικά, τα σύμβολα παραμένουν μυστήριο.

google earth

Πεντάλφα στο Καζακστάν

Το πεντάγραμμο στις ανεμοδαρμένες στέπες του Καζακστάν, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και σχόλια στο Διαδίκτυο, αποδείχτηκε ότι αντιπροσωπεύει το περίγραμμα ενός πάρκου φτιαγμένου με τη μορφή ενός αστεριού. Οι ακτίνες αυτές αντιστοιχούν στους δρόμους του πάρκου και είναι γεμάτες με δέντρα, προσδίδοντας έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στο σχήμα του αστεριού, ιδιαίτερα όταν παρατηρείται από ψηλά σε αεροφωτογραφίες. Έτσι, οι ερμηνείες που συνδέονταν με λατρεία του διαβόλου ή κακόβουλες θρησκευτικές αιρέσεις αποδείχτηκαν λανθασμένες, και το σχήμα έχει μια πιο αθώα εξήγηση.

google earth

Θαμμένη πυραμίδα στην Αίγυπτο

Η εικόνα που παρουσιάζεται στο Google Earth δείχνει ένα περίεργο βαθούλωμα στο έδαφος που ορισμένοι πιστεύουν ότι θα μπορούσε να είναι μια θαμμένη στην άμμο πυραμίδα που δεν έχει ανασκαφεί. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι ανωμαλίες που εντοπίζονται μέσω Google Earth έχουν προκαλέσει συχνά συζητήσεις και ερωτηματικά, αλλά χρειάζονται περαιτέρω έρευνα και ανασκαφές για να επιβεβαιωθεί ή να απορριφθεί η ύπαρξη ενδιαφέροντος αρχαιολογικού υποκειμένου. Η οικονομική κατάσταση στην Αίγυπτο μπορεί να περιορίζει τις ερευνητικές δραστηριότητες, αλλά ο χρόνος ίσως αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες για αυτές τις δομές.

αιγυπτος

google earth

Το μάτι του ταύρου στη Σαουδική Αραβία

Το σχήμα του τάφου με το “μάτι του ταύρου” είναι μέρος ενός ενδιαφέροντος αρχαιολογικού σύνθετου στη Μέση Ανατολή. Η ύπαρξη αντίστοιχων σχημάτων και δομών στην περιοχή έχει προκαλέσει ερωτηματικά και θεωρίες σχετικά με την λειτουργία και τη σημασία τους.

Ο Δρ. David Kennedy από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας έχει ερευνήσει αρκετά από αυτά τα γεωγλυφικά σχήματα, και έχει προτείνει ότι μπορεί να πρόκειται για αρχαίους τάφους. Ο τρόπος με τον οποίο τα γεωγλυφικά αναδεικνύονται από τις πέτρες και τις κατευθύνσεις τριγώνων μπορεί να αντιπροσωπεύει παλαιότερες πρακτικές και πεποιθήσεις.

Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ορισμένα από αυτά τα γεωγλυφικά χαρακτηριστικά παραμένουν ακόμα ανεξερεύνητα και η ερμηνεία τους εξακολουθεί να είναι θέμα συζήτησης.

google earth

Κατασκευές/οικοδομήματα σε σχήμα τροχών στην Όαση Azraq στην Ιορδανία

Τα γεωμετρικά αυτά σχήματα σε σχήμα τροχού στην Όαση Azraq της Ιορδανίας ανακαλύφθηκαν αρχικά μέσω του Google Earth και αποτελούν σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη. Αν και η ακριβής σημασία των σχημάτων αυτών παραμένει άγνωστη, φαίνεται ότι σχετίζονται με την αστρονομία και τους ηλιακούς κύκλους.

Οι γεωμετρικές δομές που ευθυγραμμίζονται με την ανατολή του ηλίου κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο μπορεί να υποδεικνύουν έναν ηλιακό κύκλο ή αστρονομικές παρατηρήσεις που είχαν σημασία για την κοινότητα που τις δημιούργησε. Η χρονολόγηση περίπου 8.500 χρόνων καθιστά αυτές τις δομές μια από τις παλαιότερες γνωστές αστρονομικές αναπαραστάσεις στον κόσμο.

google earth

Σβάστικα στο Καζακστάν

Η ανακάλυψη περισσότερων από 50 γεωγλυφικών σχημάτων σε όλο το βόρειο Καζακστάν αποτελεί σημαντικό ευρήμα. Είναι ενδιαφέρον που τα γεωγλυφικά περιλαμβάνουν σχήματα σβάστικας, το οποίο ήταν ένα διαδεδομένο σύμβολο πολλών πολιτισμών πριν από πολλά χρόνια, πριν από την εποχή που συνδέθηκε με πολιτικές πεποιθήσεις.

Η χρονολόγηση των γεωγλυφικών περίπου πριν από 2.000 χρόνια ανοίγει τον δρόμο για την κατανόηση του πώς αυτά τα σύμβολα εξελίσσονταν και χρησιμοποιούνταν στην παρελθούσα ανθρώπινη ιστορία. Η σβάστικα, προτού γίνει συνυφασμένη με συγκεκριμένες ιδεολογίες, είχε ευρεία χρήση και διάφορες σημασίες σε διάφορους πολιτισμούς.

google earth

Σχεδόν 1 στους 10 κατοίκους της Αττικής καπνίζει κάνναβη, ενώ η κατανάλωση φτάνει το ένα κιλό κοκαΐνης την ημέρα

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr