Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Το βιβλίο του Χάρι Πότερ στα αρχαία ελληνικά υπάρχει και μάθαμε σε ποια χώρα βρίσκεται (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πολυπόθητο και πλέον δυσεύρετο βιβλίο του Χάρι Πότερ στα αρχαία ελληνικά βρέθηκε από μια Ελληνίδα, η οποία ανέβασε την ανακάλυψή της στο Tik Tok .

Ο «Αρειος Ποτήρ και η του Φιλοσόφου Λίθος» είναι μια ειδική έκδοση του Χάρι Πότερ που κάθε πιστός ακόλουθος του Χάρι θα ήθελε στη συλλογή του. Βέβαια, όσοι έχουμε ψάξει κατά καιρούς να το αγοράσουμε στην ελληνική αγορά αποτύχαμε οικτρά. Βέβαια, δε ψάξαμε σε κάποιο βιβλιοπωλείο του Εδιμβούργου, όπου από ότι φαίνεται θα στεκόμασταν πιο τυχεροί.

Καθώς η ΜακΓκόναγκαλ αναχωρεί, χάνουμε άλλον ένα μαγικό λίθο του Χόγκουαρτς;

Λίγες πληροφορίες για  την αρχαιοελληνική έκδοση του Χάρι Πότερ.

Η αρχαιοελληνική μετάφραση του βιβλίου είναι μια ιδιαίτερα ξεχωριστή έκδοση, όχι μόνο για τους λάτρεις του μαγικού κόσμου της J.K. Rowling, αλλά και για τους λάτρεις των κλασικών γλωσσών. Αυτή η μοναδική έκδοση μεταφράστηκε από τον Andrew Wilson και εκδόθηκε το 2004, αποτελώντας μια εξειδικευμένη αγαπημένη έκδοση μεταξύ των συλλεκτών λόγω του συνδυασμού της σύγχρονης φαντασίας με μια αρχαία γλώσσα.

Η μετάφραση στα αρχαία ελληνικά είναι αξιοσημείωτη για τη γλωσσική της πολυπλοκότητα και την πρόκληση που αποτέλεσε η απόδοση των σύγχρονων αγγλικών εννοιών φαντασίας σε μια γλώσσα από τα αρχαία χρόνια. Το γεγονός ότι ένα βιβλίο τόσο σύγχρονο και ευρέως δημοφιλές όσο ο Χάρι Πότερ θα προσαρμοζόταν σε μια τέτοια γλώσσα μιλάει για την πολιτιστική και λογοτεχνική σημασία που έχει αποκτήσει η σειρά παγκοσμίως.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους αυτή η έκδοση είναι τόσο δύσκολο να βρεθεί είναι η περιορισμένη της έκδοση. Η αρχαία ελληνική έκδοση δεν παρήχθη σε μεγάλες ποσότητες, γεγονός που την καθιστά περιζήτητο κομμάτι τόσο για τους οπαδούς του Χάρι Πότερ όσο και για τους κλασικούς μελετητές.

Για όσους ασχολούνται με τη διασταύρωση των αρχαίων γλωσσών και της σύγχρονης λογοτεχνίας, αυτή η έκδοση αποτελεί ένα συναρπαστικό πείραμα γλωσσικής διατήρησης. Τα βιβλιοπωλεία του Εδιμβούργου, συχνά γνωστά για σπάνια λογοτεχνικά ευρήματα, φαίνεται να είναι ένα από τα λίγα εναπομείναντα μέρη όπου μπορεί να ανακαλυφθούν τέτοια διαμάντια.

Αν και πολλοί από εμάς μπορεί να μην έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν αυτή τη συγκεκριμένη έκδοση, απλώς και μόνο γνωρίζοντας ότι υπάρχει -ίσως ρίχνοντας μια φευγαλέα ματιά μέσα από μια οθόνη- προσθέτει ένα ακόμη επίπεδο γοητείας στο συνεχώς διευρυμένο σύμπαν των μεταφράσεων του Χάρι Πότερ.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

@mayanemiro Απίστευτο 🤯#harrypotter #ancientgreek #ελληνικοτικτοκ #τικτοκ_ελλαδα #τικτοκ #τικτοκgreece #χαριπότερ ♬ Harry Potter – The Intermezzo Orchestra

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα για τον μαγικό κόσμο του Χάρι Πότερ:

Χάρι Πότερ: Τα τελευταία λόγια επτά χαρακτήρων που μας τσίμπησαν λιγάκι την καρδιά

Η ευκαιρία να γίνουμε συνάδελφοι με τον Χάρι Πότερ από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ

Χάρι Πότερ: 10 εμβληματικές συνθέσεις που μας μάγεψαν – Βίντεο

Χάρι Πότερ: 20 ρεκόρ που κατάφερε να καταρρίψει

Η 1η έκδοση του «Χάρι Πότερ» σε μια δημοπρασία που έφερε στο φως μια άγνωστη ιστορία

Η μαγευτική έκδοση του Χάρι Πότερ της MinaLima: «Από τη στιγμή που άγγιξα το εξώφυλλο, κατάλαβα ότι…»

Ουαλία: Μια γυναίκα κατέρριψε ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη συλλογή αναμνηστικών Χάρι Πότερ!

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr