Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Φωτιά στην Αττική

Φωτιά στην Αττική: Προσπάθειες διάσωσης των ζώων από τις φλόγες (ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτιά στην Αττική: Σε συναγερμό τα καταφύγια ζώων – «Μην αφήνετε πίσω τα κατοικίδιά σας».

Έντονη ανησυχία βιώνουν οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Αττικής, καθώς η πυρκαγιά που ξεκίνησε την Κυριακή (11/8) στον Βαρνάβα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Τα καταφύγια ζώων βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού. Η Ειδική Γραμματεία για τα ζώα συντροφιάς έχει δημιουργήσει κέντρο συντονισμού για τα ζώα που κινδυνεύουν στην ευρύτερη περιοχή του Βαρνάβα. Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει τηλέφωνα επικοινωνίας για βοήθεια: 213 1361085 και 213 1361033. Επιπλέον, ο Δήμος Μαραθώνα και ο Δήμος Διονύσου δημιούργησαν κέντρα υποδοχής ζώων στο Δημαρχείο Γραμματικού, στο γήπεδο μπάσκετ Γραμματικού και στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Άνοιξης, τα οποία λειτούργησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Πεντέλη, ο ρεπόρτερ του Star Άρης Λάμπος συνάντησε έναν ταλαιπωρημένο και φοβισμένο λευκό σκύλο, μερικώς καμένο από τη φωτιά. Ο δημοσιογράφος πήρε γρήγορα στην αγκαλιά του το σκυλάκι, το οποίο είχε χαθεί μέσα στο χάος της εκκένωσης, και το έφερε σε ασφαλές μέρος.

Επείγουσες εκκλήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Στα κοινωνικά δίκτυα προειδοποιούν «Μην εγκαταλείπετε τα κατοικίδιά σας» ενώ παράλληλα αναρτώνται φωτογραφίες αγνοούμενων ζώων.

 

Ο δημοσιογράφος του Star σώζει έναν εγκαταλελειμμένο σκύλο:

You are currently viewing a placeholder content from YouTube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Αναλυτικότερα η ανάρτηση για την προστασία των ζώων:

Παραμένει εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση σε Γραμματικό, Πεντέλη και Ανατολή Νέας Μάκρης. Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες να εκκενώνουν έγκαιρα μαζί με τα κατοικίδια τους. Στις γραμμές 2131361085 και 2131361033 μπορείτε να μας καλείτε για ζώα σε ανάγκη 24 ώρες το 24ωρο.

Οι δομές στις οποίες μπορείτε να μεταφέρετε πυρόπληκτα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα:


– Στο ΠΑΛΑΙ του Δήμου Γαλατσίου όπου έχει στήσει δομή ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Dogs’ Voice


– Στο Δημαρχείο Γραμματικού και στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνα (έπαυσε η λειτουργία του Ανοιχτού Γηπέδου Μπάσκετ Γραμματικού)


– Στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου της Άνοιξης (Λυκαβηττού 37) του Δήμου Διονύσου.

Φωτιά στην Αττική: Κίνδυνος για διακοπές ρεύματος στην Αθήνα

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr