Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
λλουδ δεντρο

Το πιο μεγαλοπρεπές χριστουγεννιάτικο δέντρο: Η λαμπερή δημιουργία ενός διάσημου σταρ

Ο Harold Lloyd, εκτός από την εντυπωσιακή του κινηματογραφική πορεία, ξεχώριζε και για την αγάπη του προς τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, με το χριστουγεννιάτικο δέντρο να αποτελεί ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό στοιχείο στη ζωή του.

Βοστώνη 1659: Όταν η ευχή «Καλά Χριστούγεννα» ήταν τιμωρητέα

Ο Harold Lloyd, αμερικανός σκηνοθέτης, παραγωγός, σεναριογράφος και ηθοποιός, αναγνωρίζεται ως μια σημαντική μορφή στον παγκόσμιο κινηματογράφο, ιδίως στο βωβό κινηματογραφικό είδος. Συγκρίνεται με άλλους κωμικούς όπως ο “Σαρλώ,” ο Buster Keaton, οι Αδελφοί Μαρξ, και το δίδυμο Χοντρός και Λιγνός.

Εκτός από την επιτυχημένη καριέρα του στον κινηματογράφο, ο Lloyd εξέπληξε με το πάθος του για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του έγινε θρυλικό, στολισμένο με χιλιάδες στολίδια από όλο τον κόσμο. Αν και το Greenacres, όπου φιλοξενούσε το δέντρο, πουλήθηκε, η κληρονομιά του Lloyd ζει μέσα από φωτογραφίες και αφηγήσεις για το μοναδικό αυτό χριστουγεννιάτικο θέαμα.

λλουδ δεντρο
lamag.com

Το ασυνήθιστα μεγάλο μέγεθος του δέντρου απαιτούσε προσεκτική προετοιμασία κατά την αποσυναρμολόγηση και συναρμολόγηση του κάθε φορά. Ο Lloyd, μαζί με την οικογένειά του, αφιερώναν πολλές εβδομάδες για χιλιάδες στολίδια, χρησιμοποιώντας ακόμα και σκάλες για τα ψηλά σημεία.

Η εμμονή του Lloyd με την τελειομανία και τη δημιουργικότητα εκδηλώνεται στον τρόπο που βελτίωνε κάθε φορά την εικόνα του δέντρου. Προσαρμόζοντας το δέντρο και προσθέτοντας κλαδιά για να αντέχουν το βάρος των πολύτιμων στολιδιών, ο Lloyd δημιούργησε ένα απόλυτα συμμετρικό δέντρο που δεν θα κατέρρεε ποτέ από το βάρος της γιορταστικής του λάμψης. Σύμφωνα με την εγγονή του Lloyd, στον ηθοποιό της κωμωδίας άρεσε τόσο πολύ να στολίζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο που άρχισε να το δουλεύει πριν την Ημέρα των Ευχαριστιών και ίσα που τελείωνε εγκαίρως για τα Χριστούγεννα.

λλουδ δεντρο (1)
lamag.com

Αυτή η ιδιαίτερη παράδοση δεν περιοριζόταν μόνο στα Χριστούγεννα. Ο Lloyd αφιέρωνε χρόνο και προσπάθεια για να διατηρήσει το δέντρο εντυπωσιακό όλο το χρόνο, με κάθε επόμενα Χριστούγεννα να συνεπάγεται μεγαλύτερη πρόκληση και καινοτομία. Εκτός από τον κινηματογράφο, ο Lloyd αφήνει πίσω του αυτήν την πανέμορφη και ξεχωριστή παράδοση που αναδεικνύει την αφοσίωσή του στον κόσμο της τέχνης και της ομορφιάς.

22 ποιήματα για τα Χριστούγεννα – Καταγραφές μέσα από τα μάτια των ποιητών

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr