Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Τζακ  Σόνι

Τζακ Σόνι: Πέθανε ο «άλλος κιθαρίστας των Dire Straits»

Ο Τζακ  Σόνι ήταν γνωστός ως “ο άλλος κιθαρίστας” έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη (31/8) σε ηλικία 68 ετών

Ο θάνατος του μουσικού Τζακ  Σόνι αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του συγκροτήματος DireStraits: «#JackSonni Rest in Peace (αναπαύσου εν ειρήνη) #DireStraits».

5 βιβλία για να αντέξεις την επιστροφή από τις διακοπές

Ο Τζακ Σόνι, ένα από τα αξιοσημείωτα μέλη των Dire Straits, απεβίωσε σε ηλικία 68 ετών. Ο θάνατος του κιθαρίστα επιβεβαιώθηκε μέσω ενός συγκινητικού μηνύματος που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του συγκροτήματος.

You are currently viewing a placeholder content from YouTube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Κατά την εποχή του άλμπουμ “Brothers in Arms”, ο Σόνι κέρδισε την αναγνώριση ως “ο άλλος κιθαρίστας” μέσα στο συγκρότημα με έδρα το Λονδίνο, το οποίο πήρε το όνομά του από το πέμπτο άλμπουμ τους που κυκλοφόρησε το 1985. Σε αυτό το άλμπουμ συμμετείχε ο Mark Knopfler ως κορυφαίος κιθαρίστας του συγκροτήματος. Η συμμετοχή του Σόνι  στο συγκρότημα περιλάμβανε μια αξιοσημείωτη εμφάνιση κατά τη διάρκεια της συναυλίας Live Aid τον Ιούλιο του 1985.

Εμφανίστηκε στη σκηνή φορώντας μια κόκκινη καμπαρντίνα και λευκά γυαλιά καθώς οι Dire Straits έπαιζαν δύο τραγούδια, τοποθετημένοι ανάμεσα στους U2 και τους Queen στο στάδιο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου. Αυτή την εμβληματική συναυλία παρακολούθησαν περίπου 72.000 οπαδοί στο στάδιο, ενώ το παγκόσμιο τηλεοπτικό κοινό της εκτιμάται ότι έφτασε τα 1,9 δισεκατομμύρια τηλεθεατές σε περισσότερες από 150 χώρες.

Μετά την κυκλοφορία του “Brothers in Arms”, οι Dire Straits τελικά διαλύθηκαν, με τον frontman Mark Knopfler να ακολουθεί σόλο καριέρα. Μετά τη διάλυση, ο Jack Sonni μεταπήδησε σε μια καριέρα στο μάρκετινγκ, και αργότερα εντάχθηκε στη Line 6, μια εταιρεία παραγωγής ψηφιακών ηλεκτρονικών που απευθυνόταν σε μουσικούς. Από το 2001 έως το 2006, κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου επικοινωνίας μάρκετινγκ στο Guitar Center.

Τα επόμενα χρόνια, ο Σόνι αναζωπύρωσε τη μουσική του ενασχόληση, παίζοντας με τους Leisure Class και συμμετέχοντας στους Dire Straits Legacy, ένα συγκρότημα που αποτελείται από πρώην μέλη του συγκροτήματος. Τα προβλήματα υγείας του κιθαρίστα αναγνωρίστηκαν από τους Dire Straits Legacy μέσω μιας ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τρίτη, όπου εξέφρασαν τις ελπίδες τους για την ανάρρωσή του και τη λύπη τους που δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στις επερχόμενες συναυλίες.

Η αιτία του θανάτου του Jack Sonni δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Netflix: Έρχεται η νέα ταινία «The Killer» του Ντέιβιντ Φίντσερ – ΤΡΕΙΛΕΡ

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr