Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τελείωσες το σχολείο; 11 Έλληνες διάσημοι που έκαναν μόνιμα κοπάνα

Πολλοί Έλληνες διάσημοι δεν έχουν τελειώσει το σχολείο εξαιτίας οικογενειακών δυσκολιών ή απροόπτων που τους έφερε η ζωή.

Μερικές από τις πιο γνωστές προσωπικότητες του ελληνικού θεάματος κατάφεραν να χτίσουν επιτυχημένες καριέρες στη μουσική, την τηλεόραση και τις θεατρικές τέχνες παρόλο που δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους. Τι έχουν δηλώσει όμως αυτοί οι διάσημοι για τις σχολικές τους υποχρεώσεις;

Στρατός – Έλληνες πολιτικοί: Ποιοι απέφυγαν την στρατιωτική θητεία;

11 Έλληνες διάσημοι που δεν ολοκλήρωσαν τις σχολικές τους υποχρεώσεις

Ο Νίκος Οικονομόπουλος παραδέχτηκε σε συνέντευξή του ότι δεν ολοκλήρωσε ποτέ το σχολείο εξαιτίας των πολλών απουσιών. Από νεαρή ηλικία εργαζόταν στο ψαράδικο του παππού του γεγονός που τον οδήγησε να δώσει προτεραιότητα στην εργασία έναντι της εκπαίδευσης.

διάσημοι σχολείο
Πηγή φωτογραφίας

Ο Γιώργος Μαυρίδης, ο τηλεοπτικός παρουσιαστής και Tattoo Artist έχει μοιραστεί τις δυσκολίες της παιδικής του ηλικίας. O πατέρας του ήταν στη φυλακή και η μητέρα του εργαζόταν ακούραστα για να συντηρήσει την οικογένεια. Σ’ αυτό το δύσκολο περιβάλλον η ζωή δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Γιώργο να επικεντρωθεί στη σχολική εκπαίδευσή του και επέλεξε να εργαστεί ώστε να συνεισφέρει στην οικογένειά του.

διάσημοι σχολείο

Η Έλενα Παπαρίζου (το «number one» της Ελλάδας) αποκάλυψε πως δεν ολοκλήρωσε τη Γ΄Λυκείου, καθώς παράλληλα εκτοξεύτηκε η μουσική καριέρα της, γεγονός που απαιτούσε πολλά ταξίδια.

διάσημοι σχολείο
Πηγή φωτογραφίας

Η Άτζελα Δημητρίου ξεκίνησε να εργάζεται από την ηλικία των 14 ετών εξαιτίας των οικονομικών δυσκολίων.  Η πρώτη της εμπειρία επί σκηνής ήρθε όταν έπιασε το μικρόφωνο κατά τη διάρκεια της εφηβικής της ηλικίας. Η καριέρα της απογειώθηκε και έκτοτε δεν ασχολήθηκε με το σχολείο.

διάσημοι σχολείο
Πηγή φωτογραφίας

Η παραδοσιακή τραγουδίστρια Έφη Θώδη εγκατέλειψε το σχολείο μετά την ολοκλήρωση της έκτης τάξης. Η διαδρομή της προς το σχολείο απαιτούσε πολύωρο περπάτημα (κάτι συνηθισμένο στα χωριά της Ελλάδας) γεγονός που καθιστούσε δύσκολη τη συνέχιση της εκπαίδευσής της. Κάτα τη διάρκεια αυτής της περιόδου άρχισε να εμφανίζεται σε τοπικά πανηγύρια και εγκατέλειψε τη σχολική της εκπαίδευση.

διάσημοι σχολείο
Πηγή φωτογραφίας

Η Τάμτα παρακολούθησε τα σχολικά μαθήματα μέχρι τη Β’ Γυμνασίου. Σε ηλικία μόλις 14 ετών εγκατέλειψε τις σπουδές της κλέφτηκε, παντρεύτηκε (πράγμα που συνηθίζεται στη Γεωργία) και γέννησε την κόρη της.

διάσημοι σχολείο
Πηγή φωτογραφίας

Ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιάννης Πλούταρχος έχει μιλήσει για τους αγώνες του με τη δυσλεξία και το πόσο τον δυσκόλεψε στο τεχνικό λύκειο που φοιτούσε. Τελικά, επέλεξε την εργασία μαζί με το αδελφό του στις λαϊκές αγορές, ώστε να συνεισφέρει στην οικογένειά του.

διάσημοι σχολείο
Πηγή φωτογραφίας

4 «αιρετικά» σχολικά βιβλία που καταργήθηκαν από το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα

Ο ηθοποιός Γιάννης Μποσταντζόγλου έχει αποκαλύψει με ειλικρίνεια ότι δεν τελείωσε το σχολείο. Αναλογιζόμενος το παρελθόν του παραδέχτηκε: «Έχω κάνει πολλά λάθη, καλό είναι να τα αναγνωρίζεις. Έχω μείνει δύο χρονιές στο σχολείο, δεν τέλειωσα. Ήμουν βλάκας, θα ήθελα να ήμουν καλός μαθητής. Όχι για να αποδείξω κάτι, αλλά για να προχωρήσω ο ίδιος. Είχα αρχίσει πέντε γλώσσες, δεν έμαθα καμία».

διάσημοι σχολείο
Πηγή φωτογραφίας

Ο τραγουδιστής Πάνος Καλλίδης εγκατέλειψε το σχολείο μετά την ολοκλήρωση της πρώτης τάξης του λυκείου για να ασχοληθεί με την εργασία και να αποκτήσει οικονομική ανεξαρτησία. Είχε δηλώσει ότι δεν έχει μετανιώσει για την απόφασή του, καθώς η ζωή του φέρθηκε καλά.

διάσημοι σχολείο

Ο κωμικός και μουσικός Δημήτρης Σταρόβας εγκατέλειψε το σχολείο μόλις ένα χρόνο πριν από την αποφοίτησή του: «Άρχισα να ασχολούμαι με τη μουσική από πολύ μικρός. Στα 16- 17 ήμουν ήδη επαγγελματίας. Δε σπούδασα τίποτα. Το γυμνάσιο ήταν τότε εξατάξιο και το παράτησα στην Ε’ τάξη. Ήμουν λίγο άγριο παιδί».

διάσημοι σχολείο
Πηγή φωτογραφίας

Ο ηθοποιός Βασίλης Μπισμπίκης εξήγησε γιατί δεν ολοκλήρωσε το σχολείο και μοιράστηκε άγνωστα γεγονότα από τη ζωή του σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Down Town: «Με σταμάτησαν και το σταμάτησα. Δεν το πήγαινα το σχολείο. Με έδιωξαν από σχολεία και του Λουτρακίου και της Κορίνθου, δεν είχε άλλα να πάω. Δεν γούσταρα, δε μου άρεσε. Δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς και οι γονείς μου, τους ξεφτίλιζα όπου πήγαινα, είχαν απαυδήσει οι άνθρωποι. Έκανα καταλήψεις, έπαιζα ξύλο, έβριζα τους καθηγητές».

διάσημοι σχολείο
Πηγή φωτογραφίας

Επίσης , η φωτογράφος των διασήμων, η Ρούλα Ρέβη παραδέχτηκε πως εγκατέλειψε τη σχολική της εκπαίδευση στη Β’ Λυκείου: «Δε θα ήθελα να ξανακάτσω στη σχολική αίθουσα που ήμουν τότε. Με τίποτα γιατί για να σταματήσω τότε το σχολείο σημαίνει ότι δεν ένιωθα καθόλου καλά. Έφαγα bullying μέσα στο σχολείο από το ίδιο το σχολείο σαν περιβάλλον. Πολλές φορές σκέφτομαι να βρω ένα όμορφο σχολείο να τελειώσω αυτές τις δυο τάξεις που δεν έχω τελειώσει μόνο και μόνο για να πω στα παιδιά μου ότι δεν είχα τελειώσει το σχολείο, αλλά το έκανα τώρα».

διάσημοι σχολείο
Πηγή φωτογραφίας

Αντίστοιχα, ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής Θέμης Αδαμαντίδης παραδέχτηκε ότι εγκατέλειψε το σχολείο στη Γ΄γυμνασίου: «Δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ, είχα δυσκολία συγκέντρωσης γιατί στο μυαλό μου είχα συνέχεια το τραγούδι. Άκουγα το μάθημα και παράλληλα σκεφτόμουν τραγούδια. Στα μαθηματικά, για παράδειγμα, έβρισκα τη λύση. Όχι, όμως, με τον τρόπο που έπρεπε, αλλά με δικούς μου υπολογισμούς. Εκεί συνειδητοποίησα πως δεν μπορούσα να συνεχίσω. Ο στόχος μου ήταν το τραγούδι. Δεν τελείωσα το σχολείο. Πήγα μέχρι τη Γ’ Γυμνασίου, δεν έβγαλα το Λύκειο»

διάσημοι σχολείο
Πηγή φωτογραφίας

 

Τις ξέχασες κιόλας; Μόνο 27 χρόνια πέρασαν από αυτές τις διαφημίσεις! (BINTEO)

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr