Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Ταραντίνο

Ταραντίνο: Αποκάλυψε τον καλύτερο χαρακτήρα που έχει γράψει ποτέ

Πόσες ταινίες έχει γράψει ο Ταραντίνο; Πολλές! Αλλά ποιος θεωρεί ότι είναι ο καλύτερος χαρακτήρας που έχει γράψει ποτέ; Μην ψάχνετε στο Pulp Fiction, ούτε στην αγαπημένη του ταινία το Οnce Upon a Time in Hollywood αλλά στους Άδοξους Μπάσταρδους

Ο Ταραντίνο είχε δηλώσει στο παρελθόν πως ο αγαπημένος χαρακτήρας απ’ τις ταινίες του είναι αυτός του Hans Landa από τους “Inglourious Basterds”

Ο Christoph Waltz δίνει μια μαγευτική ερμηνεία στην ταινία του Ταραντίνο “Inglourious Basterds” ως συνταγματάρχης Hans Landa, κερδίζοντας το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου. Ο Landa είναι ένας ανατριχιαστικός και πανούργος αξιωματικός των SS, γνωστός ως “Ο κυνηγός των Εβραίων”. Η ερμηνεία του Waltz αποτυπώνει την εκνευριστική γοητεία, την ευφυΐα και την αδίστακτη συμπεριφορά του χαρακτήρα.

Ο ρόλος του Landa στην ταινία είναι κομβικός- είναι δεξιοτέχνης του ψυχολογικού πολέμου και της χειραγώγησης. Η καταδίωξη των Εβραίων φυγάδων από αυτόν δίνει τον τόνο για το τεταμένο παιχνίδι γάτας και ποντικιού της ταινίας. Η αξιοσημείωτη ικανότητα του Waltz να εναλλάσσεται μεταξύ φιλικών συνομιλιών και απειλητικών ανακρίσεων αναδεικνύει τη διπλή φύση του Landa – ενός φαινομενικά ευγενικού συνομιλητή που κρύβει έναν σαδιστικό πυρήνα.

Ο Landa είναι ο καλύτερος χαρακτήρας που έγραψε και πιθανότατα ο καλύτερος που θα γράψω ποτέ. Δεν το συνειδητοποίησα όταν έγραφα τον ρόλο αρχικά για τον Christoph Waltz, ότι ήταν μια γλωσσική διάνοια. Είναι πιθανότατα ο μοναδικός όλων των Ναζί στην ιστορία που μπορούσε να μιλήσει τέλεια τα Εβραϊκά.” – Ταραντίνο

Η ερμηνεία του Waltz
Αυτό που κάνει την ερμηνεία του Waltz να ξεχωρίζει είναι η άψογη απόδοση των αιχμηρών διαλόγων του Ταραντίνο, εμπλουτίζοντας κάθε λέξη με υπολογισμένη πρόθεση. Οι πολυγλωσσικές ικανότητες του Λάντα και η ικανότητά του να περιηγείται σε πολύπλοκες καταστάσεις κρατούν τόσο τους χαρακτήρες όσο και τους θεατές σε εγρήγορση. Καθώς η ταινία εξελίσσεται, οι δυναμικές αλληλεπιδράσεις του Landa με άλλους χαρακτήρες, όπως η Shosanna (Mélanie Laurent) και ο Aldo Raine (Brad Pitt), εντείνουν το δράμα και την ένταση της αφήγησης.

Η ενσάρκωση του συνταγματάρχη Landa από τον Waltz είναι ένα αριστούργημα στην απεικόνιση χαρακτήρων, καθιστώντας τον έναν από τους πιο αξιομνημόνευτους και ανατριχιαστικούς κακούς του κινηματογράφου. Η ικανότητά του να εξανθρωπίζει έναν τόσο κακόβουλο χαρακτήρα, διατηρώντας παράλληλα έναν αέρα εκλεπτυσμού, αποτελεί απόδειξη της εξαιρετικής υποκριτικής του δεινότητας.

Δείτε εδώ τον αγαπημένο χαρακτήρα του Ταραντίνο σε έναν από τους καλύτερους διαλόγους του αμερικανικού κινηματογράφου:

You are currently viewing a placeholder content from YouTube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr