ναζί θηβέτ

Όταν οι Ναζί ταξίδεψαν μέχρι το Θιβέτ για να βρουν τις ρίζες της «Άριας φυλής» (ΒΙΝΤΕΟ)

Πριν και κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, οι Ναζί αφιέρωσαν σημαντικούς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν την καταγωγή της φανατικά αγαπημένης τους «Άριας φυλής».

Οι συγγραφείς που είδαν τα βιβλία τους να καίγονται στην πυρά του Χίτλερ – 30 βιβλία από τη λίστα των Ναζί

Το Ahnenerbe ήταν το θεσμικό όργανο που δημιουργήθηκε για να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας, εκτελώντας αποκρυφιστικές και εσωτερικές μελέτες. Ξεκίνησε το 1935 από τον Χάινριχ Χίμλερ και πραγματοποίησε αρχαιολογικές και πολιτιστικές έρευνες σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Σουηδίας, της Φινλανδίας, του Ιράκ, της Ανταρκτικής, της Πολωνίας, της Ελλάδας και ιδιαίτερα του Θιβέτ.

Το ναζιστικό κόμμα του Χίτλερ χρηματοδότησε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για την εξερεύνηση του μυστηριώδους και τότε άγνωστου Θιβέτ. Το ενδιαφέρον των Ναζί πηγαίνει πίσω σε ένα περίεργο μείγμα ιστορικών και γλωσσολογικών θεωριών, καθώς και απόκρυφων παραδόσεων που συνέδεαν τους Αρίους με μια ασιατική καταβολή. Ο εξερευνητής και φυσιοδίφης Ερνστ Σέφερ ήταν ο υπεύθυνος για την αποστολή στο Θιβέτ.

Από το 1933, ο Σέφερ εντάχθηκε στο επιστημονικό επιτελείο των SS και λόγω της φήμης και των ικανοτήτων του άνοιξε γρήγορα τον δρόμο προς την ηγεσία. Το καλοκαίρι του 1936, συναντήθηκε με τον Χ. Χίμλερ και αποφασίστηκε η αποστολή στο Θιβέτ. Ο Χίμλερ είχε ενδιαφέρον για τους πολιτισμούς της Ανατολής και για τις δυνητικές συνδέσεις των αρχαίων Γερμανών με την Ασία. Κατά την προετοιμασία, οι Γερμανοί ζήτησαν την έγκριση της βρετανικής αποικιακής διοίκησης της Ινδίας, η οποία όμως κοίταζε με ανησυχία την παρουσία των Γερμανών στο Θιβέτ, κοντά στα σύνορα της Ινδίας.

Παρόλο που επέτρεψαν τη διέλευσή τους μέσω της χώρας, παρέπεμψαν τη γερμανική αποστολή στη θιβετιανή κυβέρνηση για την πρόσβαση στο Θιβέτ. Παράλληλα, προειδοποίησαν την κυβέρνηση να μην επιτρέψει την είσοδο των Γερμανών στη χώρα.

Η αποστολή αναχώρησε από το Βερολίνο στις 18 Απριλίου 1938 και, μετά από ένα μακρύ ταξίδι, έφθασε στην Καλκούτα. Εκεί ενημερώθηκαν ότι η θιβετιανή κυβέρνηση είχε απαγορεύσει την είσοδό τους. Ωστόσο, αποφασισμένοι, κατευθύνθηκαν προς το Σικίμ, στη δυτική επαρχία που οδηγούσε στο Θιβέτ. Εκεί πραγματοποίησαν ανθρωπολογικές μελέτες και στη συνέχεια εισήλθαν στην πόλη Ντόπτρα του δυτικού Θιβέτ, με άδεια των τοπικών αρχών. Τον Ιούλιο του 1938, επέστρεψαν στο Σικίμ, περιμένοντας απάντηση από τη θιβετιανή κυβέρνηση σχετικά με το αίτημά τους να εισέλθουν στη χώρα.

Το Δεκέμβριο του ίδιου έτους, χορηγήθηκε μια επιθυμητή άδεια διάρκειας 14 ημερών, υπό την προϋπόθεση να μη βλάψουν τον τοπικό λαό και τη φύση. Οι Γερμανοί επισκέφθηκαν τη Λάσα τον Ιανουάριο του 1939, γνωρίστηκαν με τον Δαλάι Λάμα και κέρδισαν την εμπιστοσύνη των Θιβετιανών με ιατρικές υπηρεσίες. Ο Σέφερ κατέγραψε έθιμα και μελέτησε την πανίδα, ενώ η αποστολή αναχώρησε τον Αύγουστο του 1939, λόγω εντάσεων με τη Βρετανία. Το ντοκιμαντέρ “Το Μυστικό Θιβέτ” παρουσιάστηκε το 1942. Ωστόσο, η απαγόρευση πληροφοριών από τον Χίτλερ το 1940 υποδήλωσε πιθανή κατασκοπευτική ενέργεια.

You are currently viewing a placeholder content from YouTube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Τεχνητή Νοημοσύνη: Έσωσε έναν πίνακα που είχαν καταστρέψει οι Ναζί!

Πηγή εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr