Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο App development workshop (Ξάνθη 2015)

Μόλις μου ανακοινώθηκε πως πραγματοποιείται δυήμερο workshop για Mobile App Development στην Ξάνθη, σκέφτηκα «Code is poetry».

Ο βαθμός αλληλεπίδρασης της τέχνης και των ψηφιακών _DSC1042τεχνολογιών κάθε άλλο παρά αμελητέος χαρακτηρίζεται. Μόνο που εδώ και πολλά χρόνια η ψηφιακή τεχνολογία έχει γίνει τρόπος ζωής. Και αν κάτι γίνεται τρόπος ζωής και επηρεάζει την καθημερινότητα των σημερινών κοινωνιών, τότε αυτό σίγουρα χαρακτηρίζεται όχι μόνο ως τεχνική αναφορικά με την υλοποίηση του, αλλά και τέχνη. Οι λέξεις κλειδιά είναι πολύ πολύ συγκεκριμένες. Τέχνη, δημιουργία, φαντασία, αισθητική και ενίοτε προβληματισμός. Και ο προγραμματισμός τα περιλαμβάνει όλα.

Το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαϊου λοιπόν, πραγματοποιήθηκε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης το δυήμερο workshop, του οποίου την οργάνωση είχαν από κοινού ο Γιώργος Παυλίδης, Διευθυντής Ερευνών του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» και ο Σπύρος Μουρούτσος, Αν. Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΔΠΘ. Η οργάνωση υποστηρίχθηκε από την EESTEC, την ευρωπαϊκή οργάνωση των φοιτητών ηλεκτρολόγων μηχανικών.

Κύριος ομιλητής, ο Λάζαρος Βρύσης (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και υποψήφιος διδάκτωρ του ΑΠΘ), συνιδρυτής της Playcompass Entertainment (εταιρία με πολλές εφαρμογές στο Apple Store).

Η Διημερίδα εστίασε σε mobile applications για το app _DSC0821store της Apple. Οι οργανωτές θέλησαν να δώσουν έμφαση στον επαγγελματισμό με τον οποίο ωφείλουν να «βλέπουν τα πράγματα» οι τωρινοί φοιτητές και μελλοντικοί επαγγελματίες και επιχειρηματίες. Εξάλλου, για να γίνεις developer για εφαρμογές στο iOS (το λειτουργικό των κινητών συσκευών της Apple), για να έχεις δηλαδή το δικαίωμα να δημιουργείς και να  εμπορεύεσαι εφαρμογές, πληρώνεις ετήσια συνδρομή 100€. Και αν το ποσό δεν ακούγεται ιδιαίτερα μεγάλο, ο λόγος ύπαρξής του είναι για να λειτουργήσει ως κίνητρο αλλά και δέσμευση στον developer για την αφοσίωση στην επαγγελματική παραγωγή του έργου του.

Code is poetry λοιπόν, με χιούμορ, καλή διάθεση, όρεξη και ανάγκη για δημιουργία από τους συντελεστές αυτού του σημαντικού τεχνολογικού event στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της Διημερίδας, οι διοργανωτές ξεκίνησαν διαγωνισμό δημιουργίας εφαρμογών iOS με έπαθλο τη συνδρομή ενός έτους για τους δύο τουλάχιστον πρώτους.

Περισσότερες πληροφορίες για το workshop μπορείτε να βρείτε παρακάτω: https://www.facebook.com/appDevXanthi2015

Κείμενο: Δημήτρης Φαργκάνης (Lavart)
Φωτογραφίες: Δημήτρης Φαργκάνης (Lavart)

https://instagram.com/p/3g2YbLKBTX/

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr