Οι πληροφορίες για την Αρχαία Ελλάδα βρίθουν στο διαδίκτυο και κάθε εκδοτικός οίκος που σέβεται τον εαυτό του έχει πάντα ένα ράφι αφιερωμένο στην Αρχαία Ελλάδα. Όμως πόσοι από εμάς γνωρίζουμε τη ζωή των Αρχαίων Ελλήνων;
6 πληροφορίες για την Αρχαία Ελλάδα ικανές να σας σοκάρουν !
1) Αποκάλυψη Ζόμπι; Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν έτοιμοι!
Ξεχάστε το «Walking Dead», οι αρχαίοι Έλληνες ήταν μπροστά στο παιχνίδι όταν επρόκειτο να αντιμετωπίσουν τα ζόμπι. Οι αρχαιολόγοι έχουν βρει τάφους, όπου οι Έλληνες κυριολεκτικά κάρφωναν τα πτώματα με γιγάντιες πέτρες, αλυσίδες ακόμα και καρφιά μέσα στα σώματά τους, μόνο και μόνο για να βεβαιωθούν ότι οι νεκροί θα παρέμεναν νεκροί.
Πίστευαν ότι ορισμένες «ανήσυχες» ψυχές μπορούσαν να βγουν από το έδαφος. Έτσι, εάν νομίζατε ότι τα ζόμπι ήταν μια σύγχρονη εφεύρεση , μαντέψτε ξανά, αυτοί οι τύποι προετοιμάζονταν για χρόνια πριν από τους Σαμ και Ντιν από τη σειρά «Supernatural».
Η ομοφυλοφιλία στην Αρχαία Ελλάδα: Υπήρχε; Αν ναι, πώς την αντιμετώπιζαν οι Αθηναίοι;
2) Οι γιατροί έπαιζαν το παιχνίδι «Μαντέψτε την ασθένεια», δοκιμάζοντας ούρα.
Πίσω στην αρχαία Ελλάδα οι γιατροί δοκίμαζαν τα σωματικά υγρά για να καταλάβουν από τι έπασχαν οι ασθενείς. Πίστευαν στα «Τέσσερα υγρά» (αίμα, φλέγμα, μαύρη χολή και κίτρινη χολή) και λαμβάνοντας δείγμα από τον ιδρώτα ή τα ούρα σας, μπορούσαν να διαγνώσουν την εκάστοτε ασθένεια.
Αν νομίζατε πως το να δίνεται αίμα για τις εξετάσεις ήταν άβολο, φανταστείτε αυτό!
3) Η δημόσια γύμνια ήταν απόλυτα φυσιολογική
Φανταστείτε αυτό: είστε στην αρχαία Ελλάδα, ο ήλιος λάμπει και όλοι είναι γυμνοί κυρίως οι άντρες. Οι αθλητές καμάρωναν εντελώς γυμνοί κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Πίστευαν πως η γύμνια του δυνατού σώματος συνδεόταν με την αρετή και το θεϊκό.
4) Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν οπαδοί του μινιμαλισμού
Ξεχάστε τον φίλο σας που καυχιέται για τον μινιμαλιστικό τρόπο ζωής του. Οι αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν εξαιρετικά μικρές ποσότητες φαγητού και οι οικίες τους είχαν λιτή διακόσμηση. Πίστευαν φανατικά στον μινιμαλισμό χωρίς να το ξέρουν.
Μη μιλήσουμε για τον φιλόσοφο Διογένη που το είχε πάει σε άλλο επίπεδο. Ο Διογένης ζούσε στους δρόμους δεν είχε τίποτα στην κατοχή του και πίστευε πως οι άνθρωποι πρέπει να ζουν όπως οι σκύλοι. Πίστευε ότι αυτός ήταν ο τρόπος να ζει κάποιος ελεύθερος. Δεν νοιάστηκε ποτέ να εντυπωσιάσει κανέναν. «Την είπε» ακόμη και στον Μέγα Αλέξανδρο, σύμφωνα μ’ έναν μύθο που έχει διασωθεί.
Όταν ο Μέγας Αλέξανδρος συνάντησε τον Διογένη – Ο διάλογος που έμεινε στην «ιστορία»
5) Τα ξόρκια και οι κατάρες ήταν φυσιολογικά Υπήρχαν «Μπαχαλοσατανιστές» στην Αρχαία Ελλάδα; Αστειευόμαστε ως προς τον ορισμό αλλά το ξόρκι «πήγαινε σύννεφο». Αν είχες κάποιον εχθρό ή έναν κακό πρώην, οι Έλληνες είχαν βρει τη λύση. Έγραφαν κατάρες σε κομμάτια μολύβδου, ζητώντας από θεούς ή πνεύματα να τα βάλουν με τους εχθρούς τους.
Έκρυβαν αυτά τα ξόρκια σε τάφους και πηγάδια, ελπίζοντας πως οι θεοί του Κάτω Κόσμου θα ικανοποιούσαν τις κακές επιθυμίες τους. Και μη δείχνετε σοκαρισμένοι, μπορεί η σύγχρονη τοξικότητα να μην κρύβεται σε πηγάδια και τάφους αλλά μια χαρά στέκεται στα hate comments του διαδικτύου.
6) Ο πρώτος αυτόματος πωλητής στον κόσμο δεν έδινε αναψυκτικά αλλά αγιασμό!
Νιώθετε δίψα για κάτι θεϊκό; Ο αρχαίος Έλληνας «Τόνι Σταρκ» με το όνομα Ήρωνας εφηύρε τον πρώτο αυτόματο πωλητή ώστε να μοιράζεται ο αγιασμός στους ναούς.
Αυτός ήταν ένας ιδιοφυής τρόπος να ελέγχουν οι ναοί τη ροή του αγιασμού χωρίς συνεχή επίβλεψη.