Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
νεάντερταλ άνθρωποι

Πότε διασταυρώθηκαν για πρώτη φορά οι άνθρωποι με τους Νεάντερταλ;

Μια νέα ανακάλυψη κάνει αναφορά στη διασταύρωση των ανθρώπων με τους Νεάντερταλ πριν από 250.000 χρόνια.

Μια πρωτοποριακή μελέτη κατέρριψε το κλασικό χρονοδιάγραμμα των αλληλεπιδράσεων ανθρώπου – Νεάντερταλ. Η επικρατούσα πεποίθηση ήταν ότι οι πρόγονοι του Homo sapiens αναμείχθηκαν για πρώτη φορά με τους Νεάντερταλ στην Ευρασία μετά από μια μαζική έξοδο από την Αφρική πριν από περίπου 75.000 χρόνια. Ωστόσο, οι εντυπωσιακές αποκαλύψεις αυτής της έρευνας αποκαλύπτουν μια πολύ πιο αρχαία αφήγηση, η οποία χρονολογείται πάνω από 250.000 χρόνια πίσω, γεγονός που υποδηλώνει ότι το πρώιμο ανθρώπινο DNA εισήλθε στους Νεάντερταλ πολύ πριν από τις αναμενόμενες μεταναστεύσεις.

Μια ομάδα γενετιστών με επικεφαλής ερευνητές από την Ιατρική Σχολή Perelman του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια αποκάλυψε ότι η διασταύρωση μεταξύ των Νεάντερταλ και των σύγχρονων ανθρώπων στην Ευρασία ξεκίνησε πολύ νωρίτερα από ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα.

Ο Άλμπερ Καμύ σε μια ομιλία που έμεινε στην ιστορία (ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως εξηγούν οι γενετιστές σε άρθρο που δημοσιεύεται στο περιοδικό Current Biology , οι αλληλεπιδράσεις αυτές πρέπει να έλαβαν χώρα στην Ευρασία, καθώς δεν υπάρχει καμία καταγραφή ότι οι Νεάντερταλ έζησαν ποτέ στην υποσαχάρια Αφρική, από όπου προήλθε το ανθρώπινο DNA που ανιχνεύθηκε στο γονιδίωμα των Νεάντερταλ.

Πηγή φωτογραφίας

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr