Ποιο ελληνικό χωριό της Πελοποννήσου έχει τους περισσότερους επιστήμονες; – Έχει μπει στο ρεκόρ Γκίνες

Πολλές τοποθεσίες στην Ελλάδα, μαζί με πολυάριθμα χωριά, κρύβουν ενδιαφέρουσες ιστορίες που συνήθως ξετυλίγονται κατά τη διάρκεια εκδρομών σε αυτά τα μέρη.

Το χωριό Κρεμμύδια ξεχωρίζει από αυτή την άποψη, γεγονός σχετικά άγνωστο σε πολλούς, καθώς έχει κερδίσει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, μια λεπτομέρεια που επισημαίνουν τα “Αργολικά Νέα”.

Βρίσκεται στη γραφική περιοχή της Μεσσηνίας και συγκεκριμένα στην Πυλία, τα Κρεμμύδια μαγεύουν τους επισκέπτες με τη φυσική ομορφιά τους, μόλις 20 περίπου χιλιόμετρα από την Πύλο. Για όσους εδρεύουν στην Καλαμάτα, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν το χωριό που έχει εξασφαλίσει μια θέση στο διάσημο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, γνωστό και με εναλλακτικές ονομασίες όπως Φουρτζοκρέμμυδα, Δρυς ή Φουρτζή.

Γιάννης Μπέζος: Μίλησε με σκληρά λόγια για την ελληνική οικογένεια και χαρακτήρισε τις μαμάδες «ότι χειρότερο υπάρχει» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε αντίθεση με τις υποθέσεις που σχετίζονται με το όνομά του, το οποίο θα μπορούσε να υποδηλώνει μια σύνδεση με τα κρεμμύδια, το χωριό κέρδισε την αναγνώριση στο βιβλίο Γκίνες το 1999 για έναν εντελώς διαφορετικό λόγο. Η διάκριση απονεμήθηκε στην Κρεμμύδια λόγω του ότι είχε το υψηλότερο ποσοστό πτυχιούχων επιστημόνων στο συνολικό πληθυσμό της. Το βιβλίο σημειώνει ότι, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, η αναλογία των επιστημόνων προς το συνολικό πληθυσμό της κοινότητας ήταν το εντυπωσιακό 30%. Η εκπαιδευτική κληρονομιά του χωριού χρονολογείται από το 1893, όταν ξεκίνησε η λειτουργία του σχολείου του, και μέχρι το 1999 παρήγαγε έναν αξιοσημείωτο αριθμό 810 αποφοίτων θετικών επιστημών.

Εμβαθύνοντας στο ιστορικό πλαίσιο, η περιοχή των Κρεμμύδων στην αρχαιότητα αποτελούσε μέρος του βασιλείου του Νέστορα, της αρχαίας Πύλου. Ο σημερινός οικισμός είναι αποτέλεσμα της συγχώνευσης τριών παλαιότερων οικισμών: Φούρτζι ή Φρουτζή (αργότερα γνωστός ως Βελανιδιές ή Βελανίδια από το 1927), Άνω Κρεμμύδια και Κάτω Κρεμμύδια. Το Κρεμμύδι, ο παλαιότερος από αυτούς, ανάγει την αναφορά του τουλάχιστον στην περίοδο της Ενετοκρατίας, ενώ οι άλλοι οικισμοί έχουν ιστορικές ρίζες που χρονολογούνται από την ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Τα 9+1 σημαντικότερα φεστιβάλ στην ιστορία (ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr