Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Αρκάς Παρίσι 2024 Ολυμπιακοί Αγώνες

Παρίσι 2024 – Αρκάς: Ο Πύργος του Άιφελ μεταμορφωμένος σε τσίρκο

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, που πραγματοποιήθηκε στον Σηκουάνα, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και άφησε μια απογοήτευση με χαρακτηρισμούς όπως: «κιτς» και «τσίρκο» να υπερισχύουν.

Μεταξύ αυτών που προσφέρουν τη δική τους άποψη είναι και ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς, ο οποίος αποτύπωσε την ουσία της εκδήλωσης σε μια μοναδική και χιουμοριστική εικονογράφηση. Στην ειδική ανάρτησή του το Σάββατο, ο Αρκάς απεικόνισε τον Πύργο του Άιφελ, ένα από τα πιο εμβληματικά ορόσημα του Παρισιού, τοποθετημένο στη βάση του σε μια σκηνή τσίρκου.

Αυτή η εικόνα αντικατοπτρίζει τη ζωντανή και μερικές φορές ιδιόρρυθμη απόκλιση της τελετής από τον παραδοσιακό Ολυμπισμό, συμπυκνώνοντας το εκλεκτικό και εορταστικό πνεύμα που σηματοδότησε την έναρξη των Αγώνων.

Δείτε το σκίτσο του Αρκά παρακάτω:

You are currently viewing a placeholder content from Default. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Πάθαμε «Φοίβος και Αθηνά» με τις ενδυμασίες των Ιερειών – Ο σχεδιασμός των αμφιλεγόμενων μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004

Πηγές φωτογραφιών εξωφύλλου:1, 2

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr