Search
Close this search box.

Ο διανοούμενος Νόαμ Τσόμσκι απεβίωσε σε ηλικία 95 ετών μετά από νοσηλεία σε νοσοκομείο έπειτα από εγκεφαλικό. Όμως η γυναίκα του Νόαμ διαψεύδει τον συγγραφέα.

Νόαμ Τσόμσκι: Διαψεύδει τον θανατό του η σύζυγός του

Η ανακοίνωση έγινε από τον συγγραφέα Μάρτιν Γιανέλο και μεταδόθηκε από ισπανόφωνα μέσα ενημέρωσης.

«Ο Νόαμ Τσόμσκι πέθανε. Νωρίς σήμερα το πρωί, τον σκεφτόμουν όταν ρωτούσα σε μια ανάρτηση τους αναγνώστες μου αν γνωρίζουν κάποιον ζωντανό φιλόσοφο που να αξίζει αυτόν τον τίτλο. Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν αυτός. Τώρα δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν πια. Ένας σπουδαίος άνθρωπος, τη μνήμη και το έργο του οποίου πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή!»

Ο Νόαμ Τσόμσκι, εξέχων επικριτής των πολιτικών των ΗΠΑ σε διάφορα θέματα, από τη Μέση Ανατολή μέχρι τα εσωτερικά ζητήματα, ήταν μια σημαντική προσωπικότητα στον ακαδημαϊκό χώρο και τον ακτιβισμό. Υπήρξε μέλος του διδακτικού προσωπικού του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης για πολλά χρόνια πριν ενταχθεί στο Κολέγιο Κοινωνικών και Συμπεριφορικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Αριζόνα το 2017.

Ο Τσόμσκι έφερε επανάσταση στη γλωσσολογία με το βιβλίο του «Syntactic Structures» του 1957, προτείνοντας ότι οι άνθρωποι γεννιούνται με μια έμφυτη ικανότητα να κατανοούν και να παράγουν γλώσσα.

Στην Ελλάδα έγινε ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό μέσω των αντιμνημονιακών του τοποθετήσεων.

Διαβάστε περισσότερα για τον Τσόμσκι:

Νόαμ Τσόμσκι: «Η εκπαίδευση είναι ένα σύστημα επιβαλλόμενης άγνοιας»

 

Φωτογραφία εξωφύλλου 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr