Search
Close this search box.
Ian McKellen

Ο Ian McKellen νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά από ατύχημα στη σκηνή

Ο Sir Ian McKellen, 85 ετών, εισήχθη στο νοσοκομείο μετά από πτώση από τη σκηνή κατά τη διάρκεια θεατρικής παράστασης στο Λονδίνο.

Το περιστατικό συνέβη ενώ ο McKellen συμμετείχε σε μια σκηνή μάχης. Έχασε τα πατήματά του και έπεσε από το μπροστινό μέρος της σκηνής. Τα φώτα του θεάτρου άναψαν αμέσως και ο McKellen φώναξε από τον πόνο, καθώς το προσωπικό του θεάτρου έσπευσε γρήγορα να τον βοηθήσει, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Εκπρόσωπος του θεάτρου επιβεβαίωσε αργότερα ότι ο McKellen ήταν σε καλή διάθεση παρά το ατύχημα και αναμένεται να αναρρώσει πλήρως.

Το κοινό απομακρύνθηκε και η βραδινή παράσταση ακυρώθηκε. Ένα μέλος του κοινού περιέγραψε το περιστατικό ως “πολύ σοκαριστικό”, αλλά σημείωσε ότι ο McKellen δεν έχασε τις αισθήσεις του.

Η λαμπρή καριέρα του Sir Ian McKellen καλύπτει πάνω από έξι δεκαετίες, κατά τη διάρκεια των οποίων έχει γίνει μια αξιοσέβαστη φιγούρα τόσο στο κλασικό θέατρο όσο και στον mainstream κινηματογράφο.

Πηγή φωτογραφίας

Στιγμιότυπα καριέρας του Ian McKellen

Πρώιμη καριέρα
Ντεμπούτο στη σκηνή: Ο Ian McKellen έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στη σκηνή το 1961 στο Θέατρο Βελιγραδίου στο Κόβεντρι της Αγγλίας.
Royal Shakespeare Company: Έγινε εξέχον μέλος της Royal Shakespeare Company, παίζοντας σε πολυάριθμες παραγωγές και κερδίζοντας αναγνώριση για τις ερμηνείες του σε σαιξπηρικούς ρόλους.

Θεατρικά επιτεύγματα

  • Μάκβεθ” και “Ριχάρδος Γ΄”: Οι ερμηνείες του McKellen ως Μάκβεθ και Ριχάρδος Γ’ συγκαταλέγονται στις πιο διάσημες σκηνικές του ερμηνείες, αναδεικνύοντας το εξαιρετικό ταλέντο του στο κλασικό θέατρο.
  • “Amadeus “: Το 1980, πρωταγωνίστησε ως Σαλιέρι στην παράσταση του “Amadeus” στο Μπρόντγουεϊ, κερδίζοντας το βραβείο Tony για τον καλύτερο ηθοποιό σε θεατρικό έργο.

Κινηματογράφος και τηλεόραση

  • “Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών “: Ο McKellen απέκτησε διεθνή φήμη για το ρόλο του ως Γκάνταλφ στην τριλογία του Πίτερ Τζάκσον “Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών” (2001-2003). Η ερμηνεία του του χάρισε πολλαπλές υποψηφιότητες για βραβεία και εδραίωσε τη θέση του ως αγαπημένου κινηματογραφικού ηθοποιού.
  • “X-Men “: Είναι επίσης ευρέως αναγνωρισμένος για την ερμηνεία του ως Magneto στη σειρά ταινιών “X-Men”, ξεκινώντας από την πρώτη ταινία το 2000. Η σύνθετη απεικόνιση του χαρακτήρα του κέρδισε την αναγνώριση των κριτικών.

Βραβεία και τιμητικές διακρίσεις

  1. Υποψηφιότητες για βραβεία Ακαδημίας: Ο McKellen έλαβε υποψηφιότητες για Όσκαρ για τους ρόλους του στις ταινίες “Gods and Monsters” (1998) και “The Lord of the Rings: Δαχτυλίδι” (2001).
  2. Χρυσή Σφαίρα: Κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο του στην τηλεοπτική ταινία “Rasputin: Ρασπούτιν” (1996).
  3. Ιππότης: Το 1991, χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ για τις υπηρεσίες του στις παραστατικές τέχνες.
  4. Τίμιος σύντροφος: Το 2008, ο McKellen διορίστηκε στο Τάγμα των Συντρόφων της Τιμής για τη συμβολή του στο δράμα και την ισότητα.

Πρόσφατα…

  • “Ο καλός ψεύτης “: Το 2019, ο McKellen πρωταγωνίστησε στο πλευρό της Helen Mirren στην ταινία “The Good Liar”, επιδεικνύοντας την ευελιξία του στο να υποδύεται τόσο ηρωικούς όσο και κακούς ρόλους.
  • Επιστροφή στο θέατρο: Παρά την ηλικία του, ο McKellen συνεχίζει να παίζει στη σκηνή, συμπεριλαμβανομένης μιας περίφημης παραγωγής του “Βασιλιά Ληρ” και πρόσφατων εμφανίσεων σ’ άλλα σαιξπηρικά έργα.

LOTR: Πώς μπορώ να διδάξω την ιστορία στα παιδιά μου ;

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr