Search
Close this search box.

Ο Φρέντη Μπέλερη καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση – Η δικαστική απόφαση 

Ο Φρέντης Μπέλερη, δήμαρχος της Χιμάρρα της Αλβανίας, καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση από την αλβανική δικαιοσύνη με την κατηγορία ότι επιχείρησε να εξαγοράσει ψήφους στις τοπικές εκλογές του 2023.

Η απόφαση του δικαστηρίου επαναβεβαιώθηκε στις 25 Ιουνίου 2024, υποδεικνύοντας ότι ο Μπέλερη θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι τον Οκτώβριο. Η φυλάκισή του άρχισε από την ημέρα της σύλληψής του τον Μάιο του 2023.

Το αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε ότι λόγω της καταδίκης του και της ποινής φυλάκισης, ο Μπέλερη δεν δικαιούται να ορκιστεί δήμαρχος, θεωρώντας το μέτρο αυτό νόμιμο και αναλογικό.

Ο Μπέλερη και οι υποστηρικτές του, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής κυβέρνησης, έχουν επικρίνει τη δίκη ως πολιτικά υποκινούμενη και ελαττωματική, αμφισβητώντας τη δικαιοσύνη και την αντικειμενικότητα της διαδικασίας.

Αντίθετα, η αλβανική κυβέρνηση υπερασπίστηκε την απόφαση του δικαστηρίου, τονίζοντας τον σεβασμό προς τους θεσμούς και τις δικαστικές διαδικασίες της.

Ο Πέτρος Μπέλερης έκανε λόγο για «απόφαση ντροπή» και ανέφερε πως «Ο Γολγοθάς σήμερα επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο».

Πότε ανοίγει το Μετρό Θεσσαλονίκης; Πλησιάζει η αναμενόμενη στιγμή!

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr