Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Ρένος Αποστολίδης

Ο Ρένος Αποστολίδης σε μια καυστική συνέντευξη στη Μαλβίνα Κάραλη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ρένος Αποστολίδης είχε δώσει μια εξαιρετική συνέντευξη στη Μαλβίνα Κάραλη, την εντοπίσαμε και την παραθέτουμε, καθώς σπάνια η οξυδέρκεια της σκέψης  περισσεύει στην ελληνική τηλεόραση 

Ο Ρένος Αποστολίδης καλεσμένος στην εκπομπή της Μαλβίνας Κάραλη. Στον πυκνό χορό της καθημερινότητας, υπάρχουν στιγμές που ξεχωρίζουν ως ακτίνες φωτός σε έναν συννεφιασμένο ουρανό. Σήμερα, σας προσκαλούμε να εισέλθετε σε μια τέτοια στιγμή, στην συνάντηση δύο ανθρώπων που έχουν σημαδέψει με το έργο τους την ελληνική πραγματικότητα. Η Μαλβίνα Κάραλη, με την επιβλητική παρουσία της συναντά τον Ρένο Αποστολίδη και η συνάντηση είναι  άκρως καυστική όπως και οι ίδιοι.

Όση ώρα παρακολουθούσαμε αυτή τη συνέντευξη, αντιληφθήκαμε το πόσο μας λείπουν αυτά τα μεγάλα πνεύματα από την καθημερινότητα μας. Είτε πρόκειται για τη Μαλβίνα που μας λείπει η τηλεοπτική της παρουσία, είτε πρόκειται για τον Ρένο Αποστολίδη που λείπει από τον χώρο των γραμμάτων.

Απολαύστε τη συνέντευξη παρακάτω.

Ο Ρένος καλεσμένος της Μαλβίνας στην εκπομπή της (ΜΑΛΒΙΝΑ LIVE – ΣΚΑΙ – 22/1/1996) 

You are currently viewing a placeholder content from YouTube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Ρένος Αποστολίδης: 10 αποφθέγματα ενός άναρχου αφηγητή – ΒΙΝΤΕΟ

Λίγα λόγια για τον Ρένο Αποστολίδη

Η κορωνίδα των ελληνικών γραμμάτων που κοιμόταν αγκαλιά με το έργο του Νίτσε, επιλέγοντας έναν «αντάρτικο» πνευματικό δρόμο, όπως και οι γιοι του Ήρκος και Στάντης Αποστολίδης. Φορούσε σφυροδρέπανο, για να εκνευρίζει τους δεξιούς και γραβάτα για να εγείρει τους αριστερούς. Αυτός ήταν ο Ρένος Αποστολίδης, ένας γνήσιος Νιτσεϊκός καβαλάρης.
Ο Ρένος Αποστολίδης, εξέχουσα μορφή της ελληνικής λογοτεχνίας, της φιλολογίας και της λογοτεχνικής κριτικής, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στη μεταπολεμική γενιά. Αν και γνωστός για τις αναρχικές του τάσεις, ο Αποστολίδης κάθε άλλο παρά δογματικός ήταν στην προσέγγισή του. Το λογοτεχνικό του ρεπερτόριο παρουσίαζε ένα μοναδικό αφηγηματικό ύφος που έθετε την προσωπική του οπτική στο επίκεντρο, ενώ παράλληλα εμβαθύνει στα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν τις ταραγμένες περιόδους της Ελλάδας…Διαβάστε περισσότερα εδώ

Λίγα λόγια για τη Μαλβίνα

Η έκφραση «Με συγχωρείτε ήταν τυχαίο» θα μπορούσε να ήταν η πιο σαφής, για να περιγράψει τον ζηλευτό αυθορμητισμό της Μαλβίνας Κάραλη.

Η Μαλβίνα διαφέρει από τους ειπείν θεωρητικούς, διότι ξεκινάει να αποκαλύπτει την εσωτερική της αγωνία με πλήρη αμεσότητα, γράφοντας με έναν αυθόρμητο τρόπο που παιδεύει και γρατζουνάει το μυαλό του αναγνώστη. Με αυτές τις βαθιές γρατζουνιές δημιουργεί νέα σχολή στη δημοσιογραφία.

Κείμενα της φιλοξένησαν η Απογευματινή, η Ελευθεροτυπία, το Φαντάζιο, τα Επίκαιρα, η Γυναίκα, το Κλικ, το Ο1, το Symblo του Επενδυτή… Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

Κώστας Καζάκος: «Οι άνθρωποι περιμένουν βουβά την εξόντωσή τους…» – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr