Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Ναπολέων Ζοζεφίν

Ο έρωτας του Ναπολέοντα Βοναπάρτη: «Έρχομαι στο Παρίσι σε τρεις μέρες. Μην πλυθείς»

Λίγες φιγούρες στην ιστορία προκαλούν τόση γοητεία όσο ο Ναπολέων Βοναπάρτης, ένας λαμπρός στρατιωτικός στρατηγός, οραματιστής ηγέτης και, ίσως απροσδόκητα, ένας παθιασμένος εραστής.

Οι ρομαντικές του περιπέτειες είναι το υλικό του θρύλου, αλλά καμία δεν ξεχωρίζει πιο έντονα από τη θυελλώδη σχέση του με τη Ζοζεφίν ντε Μποαρνέ. Γνωστός για τις σαρωτικές ερωτικές του διακηρύξεις, οι επιστολές του Ναπολέοντα προς τη Ζοζεφίνα αποκαλύπτουν μια ωμή και απροκάλυπτη ένταση.

Ένα από τα πιο διαβόητα σημειώματά του περιέχει ένα απροσδόκητο αίτημα: «Έρχομαι στο Παρίσι σε τρεις ημέρες. Μην πλυθείς». Μιλάει για τη φλογερή, εμμονική φύση της σχέσης τους, ένα μείγμα πάθους, ζήλιας και ακόρεστης ανάγκης να κατέχει ο ένας τον άλλον.

Είναι ενδιαφέρον ότι, ενώ η Ζοζεφίνα ήταν γνωστή για την κομψότητα και τη φινέτσα της, είχε επίσης μια διαβόητη φήμη για την απιστία της, η οποία υποδαύλιζε τις ανασφάλειες του Ναπολέοντα. Παρά την ταραχώδη δυναμική μεταξύ τους, οι επιστολές του Ναπολέοντα είναι γεμάτες ευπάθεια, μια πλευρά που σπάνια βλέπουμε από τον αυτοκράτορα, δείχνοντας πως η αγάπη, ακόμα και για τον μεγάλο κατακτητή της Ευρώπης ήταν ένα διαφορετικό πεδίο μάχης. Όσο για εμάς απλά λατρεύουμε να τις διαβάζουμε.

Ναπολέων: Ο άντρας που άλλαξε τον κόσμο μέσα από τα 40 αποφθέγματά του

Διαβάστε 5 αποσπάσματα από τις επιστολές του Ναπολέοντα προς τη Ζοζεφίν.

1. Λίγους μήνες έπειτα από τον γάμο τους ο Ναπολέων έγραψε στη Ζοζεφίν:

«Δεν σε αγαπώ, καθόλου. Αντίθετα, σε μισώ. Είσαι μια άτακτη, ανόητη τσούλα».

2. Η συναισθηματική κυκλοθυμία του Ναπολέοντα διακρίνεται από τον επίλογο του στην ίδια επιστολή:

«Ελπίζω σύντομα να σε συντρίψω στην αγκαλιά μου και να σε γεμίσω με ένα εκατομμύριο φιλιά που καίνε σαν τα μέρη κάτω απ’ τον ισημερινό».

3. Τον Απρίλιο του 1796 ο Ναπολέων τηε γράφει:

«Θα είμαι μόνος και μακριά, πολύ μακριά. Θα έρθεις όμως, έτσι δεν είναι; Θα είσαι εδώ δίπλα μου, στην αγκαλιά μου, στο στήθος μου, στο στόμα μου; Βγάλε φτερά και έλα, έλα… Ένα φιλί στην καρδιά σου, και ένα ακόμη πολύ πιο κάτω, πολύ πιο κάτω!».

4. Την ίδια χρονιά ο Ναπολέοντας της λέει πως:
«Τα δάκρυά σου μου κλέβουν τη λογική και μου φουντώνουν το αίμα. Πίστεψε με, δεν μπορώ να κάνω ούτε μια σκέψη στην οποία δεν είσαι παρούσα, ή μια ευχή που δεν θα μπορούσα να σου αποκαλύψω».

5. Ο τρυφερός Ναπολέων:
«Σου γράφω, αγαπημένη μου, πολύ συχνά, και εσύ πολύ λίγο. Είσαι πονηρή και άτακτη, πολύ άτακτη και άστατη. Είναι απιστία να εξαπατάς έναν φτωχό σύζυγο, έναν τρυφερό εραστή».

Ο θυελλώδης έρωτας του Ναπολέων με την Ιωσηφίνα, μέσα από την απιστία και την άνευ όρον αγάπη!

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr