Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
chrurchill

Ουίνστον Τσόρτσιλ: Τεχνητά δόντια του θα πωληθούν σε δημοπρασία

Ένα σετ από τεχνητά δόντια που φορούσε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του «Θα πολεμήσουμε στις παραλίες» πρόκειται να πουληθούν σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα.

Τζον & Τζάκι Κένεντι: Σπάνια χριστουγεννιάτικη κάρτα με τις υπογραφές τους βγαίνει σε δημοπρασία!

Οι χρυσές οδοντοστοιχίες αναμένεται να φτάσουν μεταξύ 5.000 και 8.000 λίρες όταν βγουν στο σφυρί στο Cheltenham στις 6 Φεβρουαρίου. Η Liz Poole, διευθύντρια της The Cotswold Auction Company, είπε: «Τα τεχνητά δόντια του Τσόρτσιλ πρέπει να είναι από τα πιο ασυνήθιστα αντικείμενα που έχουμε πουλήσει ποτέ».

Θεωρείται ότι τα δόντια θα μπορούσαν να φτάσουν πολλά περισσότερα από την τιμή καθοδήγησης – το 2010, τα δόντια έφτασαν τις 15.200 λίρες σε μια δημοπρασία στο Norfolk.

Ο αείμνηστος πρωθυπουργός έφτιαχνε τις οδοντοστοιχίες του ειδικά για να βοηθήσει να ξεπεράσει ένα πρόβλημα με το χείλος που ανέπτυξε στην παιδική του ηλικία, και κουβαλούσε ένα εφεδρικό ζευγάρι ανά πάσα στιγμή. Πιστεύεται ότι κατασκευάστηκαν μέχρι και τέσσερα σετ δοντιών για αυτόν, με τουλάχιστον να έχει θαφτεί μαζί του.

Σχεδιάστηκαν από τον Sir Wilfred Fish, και κατασκευάστηκαν από τον τεχνίτη Derek Cudlipp, ο οποίος διατηρούσε επίσης ένα εφεδρικό για έκτακτες ανάγκες.

Αυτό το ανταλλακτικό δόθηκε στο μουσείο του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών στο Λονδίνο, το οποίο ανέφερε ότι «μια καλή οδοντοστοιχία ήταν ένα κρίσιμο σωματικό και ψυχολογικό στήριγμα» για τον Τσόρτσιλ.

«Του επέτρεπε να μιλάει αποτελεσματικά – ένα ζωτικό χαρακτηριστικό για κάθε πολιτικό, και ειδικά για εκείνον του οποίου οι δεξιότητες ομιλίας ήταν τόσο βασικές για την επιτυχία του», ανέφερε. «Σε όλη του την ενήλικη ζωή του ο Τσόρτσιλ κυνηγήθηκε από τον φόβο μήπως χάσει την ικανότητά του να μιλάει».

Σε δημοπρασία οι γραφομηχανές των Χέμινγουεϊ και Λόντον – Η συλλογή ενός επιχειρηματία ολοκληρώνεται με μια μοναδική εκδήλωση

Πηγή εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr