Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Τουρκία Famagusta

Οι Τούρκοι ετοιμάζουν ντοκιμαντέρ αντεπίθεσης στη σειρά Famagusta αλλά για άλλο ιστορικό γεγονός

Έρχεται ντοκιμαντέρ-απάντηση από την Τουρκία στο Famagusta, με αφορμή την προβολή της ελληνικής σειράς στο Netflix , όπου θα περιγράφει τις «θηριωδίες των Ελλήνων».

Η τουρκική προπαγάνδα ξεκίνησε με αφορμή την ελληνική σειρά Famagusta. Κατά τη διάρκεια τυπικής ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Αμύνης δήλωσε ότι το υπουργείο παράγει ένα ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί από το τουρκικό κρατικό κανάλι, αναδεικνύοντας τις “θηριωδίες” που διέπραξαν οι Έλληνες.

Σύμφωνα με τον αντιναύαρχο Ζεκί Ακτούρκ, το ντοκιμαντέρ, το οποίο πρόκειται να μεταδοθεί από το TRT Belgesel στις 9 Σεπτεμβρίου, θα απεικονίζει “τη σκληρότητα και τα δεινά που προκάλεσε στους Τούρκους ο ελληνικός στρατός κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής εκστρατείας.

Μάλιστα ο Τούρκος αντιναύαρχος δήλωσε πως τέτοιες κινήσεις (εννοώντας τη σειρά Famagusta) είναι μάταιες προσπάθειες που δυσφημούν την «ειρηνευτική επιχείρηση» στην Κύπρο, η οποία έφερε ειρήνη και ηρεμία.

Δυστυχώς, τα σκοτεινά σημεία της ιστορίας της γείτονος χώρας υπερβαίνουν τις εξαγγελίες για ηρεμία και καλή γειτονία. Ενώ καθίσταται σχεδόν αστείο πως σ΄ ένα θέμα πολιτισμού, όπως είναι εν προκειμένω μια τηλεοπτική σειρά αναλαμβάνει να απαντήσει το Yπουργείο Άμυνας της Τουρκίας. 

Famagusta: Η συγκλονιστική ερμηνεία της Μπεμπεδέλη μάγεψε το κοινό (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Αναλυτικά ο Ζεκί Ακτούρκ δήλωσε: «Είναι σαφές ότι η σειρά που ονομάζεται ‘Famagusta’ και παρόμοιες προκλητικές πρωτοβουλίες, με στόχο τη μαύρη προπαγάνδα, που ανακοινώνεται ότι θα μεταδοθούν σε ψηφιακή πλατφόρμα, και που περιλαμβάνουν μεγάλη ασέβεια στις αγαπημένες μνήμες των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας, που δολοφονήθηκαν βάναυσα από τις ελληνοκυπριακές συμμορίες διαστρεβλώνοντας ιστορικά δεδομένα, δεν θα ωφελήσουν κανέναν, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής πλευράς.

Τέτοιες μάταιες προσπάθειες που δυσφημούν την ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο, η οποία έφερε ειρήνη και ηρεμία και στις δύο πλευρές, εξυπηρετούν το αδιέξοδο. Βλάπτει το περιβάλλον ασφαλείας που παρέχεται στο νησί.

Από την άλλη, το ‘50ο Επετειακό Ντοκιμαντέρ’ που ετοιμάζει το υπουργείο μας, το οποίο αφηγείται τις πραγματικότητες των λόγων που οδήγησαν στην Ειρηνευτική Επιχείρηση στην Κύπρο και όχι κατασκευασμένα σενάρια, θα μεταδοθεί σε διάφορες πλατφόρμες με αγγλικούς υπότιτλους.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους Κύπριους αδερφούς μας, όπως κάναμε μέχρι τώρα, όσον αφορά την εθνική μας υπόθεση, την Κύπρο.

Επίσης το ντοκιμαντέρ με τίτλο ‘H επόμενη μέρα ‘, το οποίο αφηγείται τη σκληρότητα και τον πόνο που προκάλεσε ο ελληνικός στρατός στους Τούρκους κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας βάσει αντικειμενικών και ιστορικών ντοκουμέντων, θα μεταδοθεί στο TRT Belgesel στις 9 Σεπτεμβρίου».

27 διαχρονικά αποφθέγματα για την Ελλάδα αναδεικνύουν την επιρροή της στην ανθρώπινη ιστορία

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr