Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
kina ekthesi

«Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» – Στην Κίνα κάνει το ντεμπούτο της η έκθεση (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ένα ανθρωποκεντρικό ταξίδι στο χρόνο, εξερευνώντας την ιστορία και τον πολιτισμό των Ελλήνων από τους προϊστορικούς μέχρι τους ελληνιστικούς χρόνους.

Ρουμανία: Το ταφικό μνημείο του Γιαννούλη Χαλεπά και οι καλλιτεχνικές μαρτυρίες των Ελλήνων στο Βουκουρέστι

Η έκθεση με τίτλο “Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο” κάνει το ντεμπούτο της στο Hunan Museum της πόλης Τσανγκσά στην Κίνα. Αυτό σηματοδοτεί την έναρξη ενός εντυπωσιακού ταξιδιού της στη χώρα. Το Hunan Museum, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της Κίνας, ελκύει ετησίως περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια επισκέπτες.

κινα ελληνικη εκθεση

Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» περιλαμβάνει περισσότερα από εκατόν εβδομήντα (170) εκθέματα, τεχνουργήματα της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής, ζωγραφικής και κοσμηματοτεχνίας. Τα εκθέματα προέρχονται από 14 ελληνικά μουσεία και συλλογές. Μετά την παρουσίασή της στο Hunan Museum (18 Δεκεμβρίου 2023 έως 18 Μαΐου 2024), η έκθεση θα ταξιδέψει στο Nanjing Museum στην Nanjing (Ιούνιος έως Νοέμβριος 2024), ενώ στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στο Capital Museum στο Πεκίνο (Δεκέμβριος 2024 έως Μάιος 2025).

κινα ελληνικη εκθεση

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη δήλωσε: “Είναι χαρά μας που η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» ανοίγει τις πύλες της στο Μουσείο Χουνάν στην Τσανγκσά της Κίνας. Αποτελεί ένα πολύτιμο ταξίδι στον ελληνικό κόσμο, ξεκινώντας από το περίπου 6000 π.Χ. και φτάνοντας μέχρι τον 2ο αιώνα π.Χ. Η έκθεση δεν αποτελεί απλή παράθεση εκθεμάτων από κάθε περίοδο, αλλά αναδεικνύει την ουσιαστική συνοχή μεταξύ των περιόδων και των μνημείων που αυτές κατέλιπαν.

κινα ελληνικη εκθεση

Η παρουσίαση της έκθεσης στην Κίνα, σε μια χώρα με έναν από τους αρχαιότερους πολιτισμούς, υπογραμμίζει τη σύσφιξη, την εμβάθυνση και τη συνεργασία στον πολιτιστικό τομέα μεταξύ των δύο χωρών. Η Υπουργός πρόσθεσε: “Η γνώση του αρχαίου κόσμου και η ευαισθητοποίηση των λαών μας αποτελούν το μεγαλύτερο όπλο για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων. Οι αρχαίες παραδόσεις μας μπορούν να αποτελέσουν έμπνευση για την ανανέωση, με σύγχρονους τρόπους, της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας.

κινα ελληνικη εκθεση

Η έκθεση αποτελεί ένα ανθρωποκεντρικό ταξίδι στο χρόνο, εστιάζοντας στους Έλληνες και αναδεικνύοντας την εξέλιξή τους από τους προϊστορικούς έως τους ελληνιστικούς χρόνους. Βασίζεται σε ανασκαφικά δεδομένα και ιστορικά στοιχεία και προσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι μέσα από τη ζωή μυθικών και ιστορικών προσωπικοτήτων όπως ο Αγαμέμνον, ο Όμηρος, ο Αισχύλος, ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης, ο Δημοσθένης, ο Περικλής, ο Φίλιππος Β’ και ο Μ. Αλέξανδρος, καθώς και άλλων κατηγοριών όπως ιερείς, πολεμιστές, αθλητές και πολίτες.

κινα ελληνικη εκθεση

Ερευνητές της Οξφόρδης αποκαλύπτουν: Ο Γίγαντας του Cerne Abbas απεικονίζει ήρωα της ελληνικής μυθολογίας

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr