Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Νταριούς Μερτζουί δολοφονία

Νταριούς Μερτζουί: Βρέθηκε μαχαιρωμένος μέχρι θανάτου μέσα στο σπίτι του

Ο Ιρανός σκηνοθέτης Νταριούς Μερτζουί και η σύζυγός του, βρέθηκαν εχθές το βράδυ μαχαιρωμένοι μέχρι θανάτου στο σπίτι τους κοντά στην Τεχεράνη.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της δικαστικής εξουσίας στην επαρχία Αλμπόρζ της Τεχεράνης, Χοσεΐν Φαζελί-Χαρικαντί: «Στη διάρκεια της προκαταρκτικής έρευνας, διαπιστώσαμε πως ο Νταριούς Μερτζουί και η σύζυγός του, η Βαλιντέχ Μοχαμαντιφάρ, σκοτώθηκαν με πολλαπλά πλήγματα από μαχαίρι στον λαιμό», με την είδηση να γίνεται γνωστή από το πρακτορείο ειδήσεων της ιρανικής δικαιοσύνης Mizan Online.

 

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα Etemad, η σύζυγος του σκηνοθέτη είχε γνωστοποιήσει ότι ένας άγνωστος την είχε απειλήσει πρόσφατα, ενώ διαρρήκτες είχαν μπει στην οικία τους.

Πάιπερ Λόρι: Πέθανε η 2 φορές υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός

«Η έρευνα έδειξε πως δεν υποβλήθηκε καμιά μήνυση για την παράνομη είσοδο στην έπαυλη της οικογένειας Μερτζουί και την κλοπή αγαθών τους», πρόσθεσε ο Φαζελί-Χαρικαντί.

Ο Νταριούς Μερτζουί ήταν γνωστός από τις ταινίες «Η Αγελάδα» (1969), «Ο Κύκλος» (1974), «Οι Ένοικοι» (1987), «Χαμούν» (1990), «Σάρα» (1993), «Λεϊλά» (1996), που είχε σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων.

Ενώ από το 1980 ως το 1985 είχε διαμείνει στη Γαλλία, όπου σκηνοθέτησε το «Το ταξίδι στη χώρα του Ρεμπώ».

Πηγή φωτογραφίας

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr