Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Ντέιβιντ Φίντσερ Netflix

Ντέιβιντ Φίντσερ: Το Netflix και το μέλλον του κινηματογράφου – Τι πιστεύει ο ίδιος;

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ σε συνέντευξή του μίλησε για το Netflix, και γιατί πιστεύει ότι είναι το μέλλον του κινηματογράφου.

Σε συνέντευξή του στη Le Monde ο Φίντσερ δήλωσε ότι πιστεύει ακράδαντα ότι το Netflix είναι το καλύτερο μέρος στο Χόλιγουντ για να γυρίσει κανείς ταινίες αυτή τη στιγμή. Ο ίδιος υπερασπίζεται σθεναρά τον γίγαντα του streaming.

“Ας είμαστε ειλικρινείς. Έχω δουλέψει για τα περισσότερα από τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο. Όταν τους λες: Πρέπει να κάνω αυτά τα ειδικά εφέ σε 4Κ, η πρώτη τους αντίδραση είναι: Ωχ, γιατί να το κάνω τόσο ακριβά;. Δυσκολεύονται με το παραμικρό κόστος. Αυτό δεν συμβαίνει με το Netflix. Ποτέ δεν διαφωνούσαν με αυτού του είδους τις επιλογές. Υιοθέτησαν ένα βιομηχανικό πρότυπο που είχε νόημα για τους κινηματογραφιστές. Το Netflix έχει μακράν τον καλύτερο “ποιοτικό έλεγχο” σε όλο το Χόλιγουντ.” δήλωσε ο Φίντσερ.

Ντέβιντ Φίντσερ: Εξερευνώντας τις πιο σκοτεινές γωνιές της ανθρώπινης ψυχής

Με το σύστημα των στούντιο να κλείνει τις πόρτες του σε πολλούς “δημιουργούς”, ο Φίντσερ, με τις φιλόδοξες, γνωστές ανάγκες του, είδε αυτή την έλλειψη ευκαιριών ως έναν τρόπο να επανεφεύρει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να γυρίσει τις ταινίες του. Τότε ήρθε η αποκλειστική πολυετής συμφωνία του με το Netflix. Ο Φίντσερ έχει ασχοληθεί με το Netflix εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια, μπαίνοντας πλήρως στο παιχνίδι του streaming, δημιουργώντας σειρές όπως το “House of Cards”, το “Mindhunter” το “Love, Death + Robots” και δύο ταινίες, το “Mank” και το “The Killer“.

 

Στην ίδια συνέντευξη, ο Φίντσερ συνεχίζει να υποστηρίζει ότι το Netflix θα είναι το μέλλον του κινηματογράφου, είτε αυτό αρέσει στους παραδοσιακούς σινεφίλ είτε όχι.

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr