Μέγας_Αλέξανδρος_θεότητα

Μέγας Αλέξανδρος: Ναό που τον ανακήρυξε σε θεότητα πριν 2.300 χρόνια ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι!

Ο Μέγας Αλέξανδρος, πριν 2.300 χρόνια ανακηρύχθηκε σε θεότητα από έναν ναό που βρίσκεται στο σημερινό Ιράκ.

Το μυστήριο που περιβάλλει έναν ναό 4.000 ετών στο σημερινό Ιράκ λύθηκε. Οι αρχαιολόγοι βρήκαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος λατρευόταν ως θεός.

Οι επιστήμονες είχαν προβληματιστεί από την πιο πρόσφατη ανακάλυψη ελληνικών επιγραφών σε έναν αρχαίο σουμεριακό ναό στην πόλη Γκίρσου, αλλά τώρα οι αρχαιολόγοι του Βρετανικού Μουσείου πιστεύουν ότι ένας ελληνικός ναός του Μεγάλου Αλεξάνδρου ιδρύθηκε στην περιοχή, ενδεχομένως από τον ίδιο τον Μέγα Αλέξανδρο.

Η ανακάλυψη ασημένιων νομισμάτων που κόπηκαν από τον στρατό του Αλεξάνδρου γύρω στο 330 π.Χ. υποδηλώνει ότι ο Μακεδόνας βασιλιάς και κατακτητής, μπορεί να επισκέφθηκε τον ναό αφότου νίκησε τους Πέρσες.

Ποιο ήταν το δαιμόνιο του Σωκράτη; Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της φιλοσοφίας του !

Αυτό υποδηλώνει ότι η κατασκευή του ναού ήταν μια από τις τελευταίες πράξεις της ζωής του Αλεξάνδρου, λίγο πριν από τον θάνατό του σε ηλικία 32 ετών. Ενώ η πόλη της Γκίρσου φαίνεται ότι κατοικείται από το 5000 π.Χ., αποτελώντας ιερή πόλη για τους Σουμέριους και την πνευματική οικία του θεού πολεμιστή τους, Νινουρτά.

Με τις ανασκαφές να έχουν ξεκινήσει τον 19ο αιώνα, υπήρχαν ενδείξεις ότι μπορεί να είχε χτιστεί ένα ελληνικό οικοδόμημα στην περιοχή, με μοναδική απόδειξη μια μυστηριώδης πινακίδα, η οποία έγραφε και στα ελληνικά αλλά και στα αραμαϊκά: “Adad-nadin-aḫḫe”, που σημαίνει «δωρητής των δύο αδελφών».

Αυτό που εξέπληξε τους ερευνητές ήταν ότι ο ναός εγκαταλείφθηκε το 1750 π.Χ., περισσότερο από 1.000 χρόνια πριν από τη γέννηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο δρ. Σεμπάστιαν Ρέι, αρχαιολόγος στο Βρετανικό Μουσείο, πιστεύει ότι οι Έλληνες έχτισαν τον δικό τους ναό σε μια αρχαία τοποθεσία, για να ανακηρύξουν ίσως τη θεότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr