Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μάικλ Κέιν: Επιβεβαιώνει την απόσυρσή του σε ηλικία 90 ετών!

Ο Μάικλ Κέιν έκανε γνωστό πως αποσύρεται από τον καλλιτεχνικό χώρο, σε ηλικία 90 ετών.

Ο ηθοποιός κλείνει μια σπουδαία καριέρα μετά από εφτά δεκαετίες, λέγοντας ότι θέλει να φύγει με μια καλή νότα από τον τελευταίο του ρόλο στο «The Great Escaper», και έχοντας κατακτήσει δύο Όσκαρ.

Έπειτα από τα σχόλιά του τον περασμένο μήνα ότι «κατά κάποιο τρόπο αποσύρθηκα», ο Κέιν το επισημοποίησε, λέγοντας στην εκπομπή Today του BBC: «Λέω συνέχεια ότι θα αποσυρθώ. Λοιπόν, τώρα αποσύρομαι».

«Σκέφτηκα, είχα μια ταινία όπου έπαιξα τον πρωταγωνιστικό ρόλο και πήρα απίστευτες κριτικές. Τι θα κάνω που θα το ξεπεράσει αυτό;».

Ο Κέιν δήλωσε ότι ήθελε να κλείσει την κινηματογραφική του καριέρα, η οποία διήρκεσε επτά δεκαετίες, με ένα καλό σημείωμα: «Οι μόνοι ρόλοι που ενδέχεται να πάρω τώρα είναι 90χρονοι άνδρες. Ή ίσως 85 ετών. Δεν πρόκειται να είμαι πρωταγωνιστής. Δεν υπάρχουν πρωταγωνιστές στα 90, θα έχει νεαρά όμορφα αγόρια και κορίτσια. Οπότε σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να φύγω με όλα αυτά”.

Στο παρελθόν είχε μιλήσει για τα σχέδιά του να αποσυρθεί και είχε αφήσει να εννοηθεί ότι το «The Great Escaper» θα ήταν η τελευταία του ταινία.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που μια ταινία του Κέιν χαρακτηρίζεται ως η τελευταία του εμφάνιση, καθώς και οι ταινίες «Harry Brown» το 2009 και «Best Sellers» το 2021 χαρακτηρίζονται ως τέτοιες. Και αυτή η ανακοίνωση έρχεται ένα μήνα αφότου δήλωσε στον Guardian ότι θα υποδυθεί τον Κάρολο Δαρβίνο σε μια ταινία που πρόκειται να γυριστεί το επόμενο έτος.

Στο The Great Escaper, ο Κέιν υποδύεται τον Bernard Jordan, έναν πραγματικό βετεράνο του Βασιλικού Ναυτικού που έγινε πρωτοσέλιδο το 2014 όταν έφυγε μόνος του από το γηροκομείο του στο Hove του East Sussex για να παρευρεθεί στους εορτασμούς στη Νορμανδία για την 70ή επέτειο της D-day.

Πρωταγωνιστεί μαζί με την Γκλέντα Τζάκσον, η οποία ολοκλήρωσε τα γυρίσματα μήνες πριν από τον θάνατό της τον Ιούνιο, και τον Τζον Στάντινγκ, ο οποίος υποδύεται τον φανταστικό ρόλο ενός πρώην πιλότου της RAF με τον οποίο γίνεται φίλος στο πλοίο.

Ο Κέιν και η Τζάκσον συνεργάστηκαν για πρώτη φορά στην ταινία «The Romantic Englishwoman» του 1975 και ο Κέιν δήλωσε ότι ενώ τα πήγαιναν καλά, δεν συμμεριζόταν την αριστερή πολιτική της. Η Τζάκσον ήταν βουλευτής των Εργατικών για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

«Είναι μια πολύ αριστερή πολιτικός. Και θα με συμπαθούσε, αλλά δεν θα ήθελε να συναναστρέφεται μαζί μου κοινωνικά. Επειδή ήμουν προφανώς πλούσιος και τα λοιπά, και όχι ένας φτυστός σοσιαλιστής», είπε ο Κέιν, προσθέτοντας ότι είχε ψηφίσει τον Τόνι Μπλερ.

Έχει μιλήσει και στο παρελθόν για τις πολιτικές τους διαφορές, λέγοντας στον Guardian τον περασμένο μήνα: «Είμαι υπέρ του να βγάζω χρήματα, επειδή προέρχομαι από πολύ φτωχό περιβάλλον».

Ο Κέιν δήλωσε στο Today ότι είχε απορρίψει έναν ρόλο μετά τα γυρίσματα του «The Great Escaper»: «Στην πραγματικότητα μου έστειλαν ένα σενάριο, το κοίταξα και μετά έκανα κάτι που δεν έχω ξανακάνει ποτέ. Μέτρησα πόσες σελίδες είχα, σε σύγκριση με τον αριθμό των σελίδων του σεναρίου.» Ο ρόλος που του προσφέρθηκε περιλάμβανε 15 σελίδες διαλόγου σε ένα σενάριο 99 σελίδων, είπε.

«Σκέφτηκα, νομίζω ότι αυτό μετράει ως ένας μικρός ρόλος, δεν τον κάνω. Έτσι αποσύρθηκα. Σκέφτηκα, είμαι πιο μπροστά εδώ, μπορεί να κάνω έναν μικρό ρόλο και να πάρω κακή κριτική, οπότε γιατί να μην φύγω τώρα; Έτσι έφυγα».

Ένας από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς Βρετανούς κινηματογραφικούς αστέρες των τελευταίων 60 ετών, ο Κέιν έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 130 ταινίες, μεταξύ των οποίων οι Zulu, Alfie, The Italian Job και Sleuth.

Κέρδισε Όσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου για τις ερμηνείες του στις ταινίες «Hannah and Her Sisters» και «The Cider House Rules», ενώ πιο πρόσφατα συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Κρίστοφερ Νόλαν.

Πηγή φωτογραφιών: 1, 2

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr