Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
απαγορευση τηλεφ

Κατάργηση smartphones σε σχολείο στις ΗΠΑ: Εντυπωσιακά οφέλη για μαθητές και δασκάλους

Το σχολείο στο Μπάξτον της Μασσαχουσέτης έχει υιοθετήσει μια πρωτοποριακή προσέγγιση απαγορεύοντας τα έξυπνα κινητά τόσο για τους μαθητές όσο και για το προσωπικό.

Για 100.000 χρόνια κανείς δε θα μπορεί να πατήσει σ΄ αυτό το μέρος (ΒΙΝΤΕΟ)

Η εικόνα των παιδιών που αφιερώνουν εντατικό χρόνο στην ανάγνωση λογοτεχνικών αριστουργημάτων, συζητώντας τα μετά το μάθημα και ακόμα και έξω της τάξης, αποτελεί σπάνιο και ενθαρρυντικό θέαμα.

Αυτή η πειραματική προσέγγιση, η οποία ισχύει εδώ και έναν χρόνο, απαγορεύοντας τα έξυπνα τηλέφωνα και επιτρέποντας μόνο απλά κινητά με περιορισμένη λειτουργικότητα, έχει αποδειχθεί εξαιρετικά επιτυχημένη. Αυτή η πρωτοποριακή προσέγγιση αντιμετωπίζοντας την ψηφιακή εξάρτηση και επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση της συγκέντρωσης, της επικοινωνίας και της συνεργασίας μέσω άλλων μέσων.

Αυτή η προσέγγιση προάγει τη συγκέντρωση στην εκπαίδευση, δίνοντας έμφαση στη δημιουργικότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό, ενισχύοντας τις σχέσεις μεταξύ μαθητών και διδασκόντων.

sxoleio-buxton-2

Το Light Phone που χρησιμοποιούν στο σχολείο είναι ένα κινητό με περιορισμένες δυνατότητες. Μπορεί να πραγματοποιεί κλήσεις και αποστολή SMS, αλλά δεν υποστηρίζει καμία εφαρμογή, έχει ασπρόμαυρη οθόνη και δεν παρέχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Αν και οι μπαταρίες του εξαντλούνται εύκολα, τόσο τα παιδιά όσο και το προσωπικό πιστεύουν ότι αυτό ενισχύει την πραγματική επικοινωνία. Παρόλο που δεν υπάρχουν στοιχεία για τον ακαδημαϊκό αντίκτυπο, η πολιτισμική αλλαγή είναι εμφανής. Οι άνθρωποι συμμετέχουν σε συνομιλίες, παραμένουν μετά το μάθημα για συζητήσεις, και η πρόσωπο με πρόσωπο αλληλεπίδραση έχει αυξηθεί σημαντικά.

sxoleio-buxton-2

Η αντιπαράθεση για τη χρήση των έξυπνων κινητών στα σχολεία εκτυλίσσεται παγκοσμίως. Σε μια περιοχή της Βιρτζίνια, το ένα τρίτο των εκπαιδευτικών ζητά από τους μαθητές να απομακρύνουν τα κινητά τους πέντε έως δέκα φορές την ώρα, ενώ το 14,7% το κάνει περισσότερες από 20 φορές. Στον Καναδά, το 75% πιστεύει ότι τα κινητά επηρεάζουν αρνητικά την υγεία των μαθητών, ενώ σχεδόν τα δύο τρίτα πιστεύουν ότι επηρεάζουν αρνητικά τις σχολικές επιδόσεις. Η απαγόρευση των έξυπνων κινητών στο σχολείο στο Μπάξτον φαίνεται όχι μόνο δραστική, αλλά και αποτελεσματική, καθώς οι έφηβοι προσαρμόζονται γρήγορα στη νέα κατάσταση. Παρατηρείται θετική επίδραση στην ανταλλαγή ιδεών και διάλογο στην τάξη.

sxoleio-buxton-2

Αν και ορισμένοι μαθητές ενδέχεται να κουβαλούν κρυφά κινητά μέσα στο σχολείο, τα απλά κινητά που επιτρέπονται φαίνεται να εξυπηρετούν τον σκοπό τους, με το διδακτικό προσωπικό να παρατηρεί θετικές εξελίξεις. Τα παιδιά στο Μπάξτον διαπιστώνουν τη χαρά της πραγματικής συζήτησης και αναμονής για κουβέντα μετά το μάθημα. Η τάση προς μια πιο χαλαρή ζωή εκδηλώνεται επίσης στο ενδιαφέρον πολλών παιδιών για μαθήματα φωτογραφίας, όπου χρησιμοποιούνται παραδοσιακές κάμερες με φιλμ. Παρά τις αρχικές ανησυχίες, η προσαρμογή στη ζωή χωρίς smartphone φαίνεται να προχωρά ομαλά για τα παιδιά του Μπάξτον.

Κουτσούμπας: «ο γάμος ομόφυλων… σημαίνει κατάργηση της πατρότητας-μητρότητας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή φωτογραφιών

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr