Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Γιούνγκ Βίντεο

Καρλ Γιουνγκ: «Ο άνθρωπος δεν αντέχει μια ζωή χωρίς νόημα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ, ιδρυτής της αναλυτικής ψυχολογίας και πρωτοπόρος στην εξερεύνηση του συλλογικού ασυνειδήτου, γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου 1875 στο χωριό Κέσβιλ, που βρίσκεται στο καντόνι Θουργκάου της Ελβετίας.

Παρακάτω, παρουσιάζουμε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη 39 λεπτών με τον Γιουνγκ που διεξήχθη από τον Τζον Φρίμαν για την εκπομπή Face to Face του BBC. Η συνέντευξη αυτή έλαβε χώρα στο σπίτι του Γιουνγκ στο Küsnacht, που βρίσκεται στην όχθη της λίμνης Ζυρίχης, και μεταδόθηκε στις 22 Οκτωβρίου 1959, όταν ο Γιουνγκ ήταν 84 ετών.

16 θυελλώδη αποφθέγματα του Καρλ Γιουνγκ «Ο άνθρωπος χρειάζεται δυσκολίες. Είναι απαραίτητες για την υγεία»

Στη συνέντευξη, ο Γιουνγκ συζητά ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως η παιδική του ηλικία, η εκπαίδευσή του, η σχέση του με τον Σίγκμουντ Φρόιντ και οι απόψεις του για το θάνατο, τη θρησκεία και το μέλλον της ανθρωπότητας. Όταν ο Φρίμαν τον ρωτά αν πιστεύει στον Θεό, ο Γιουνγκ φαίνεται να κάνει μια παύση και στη συνέχεια απαντά:

«Είναι δύσκολο να απαντήσω. Το ξέρω. Δεν χρειάζεται να πιστέψω. Το ξέρω»

You are currently viewing a placeholder content from YouTube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

19 ακατέργαστα αποφθέγματα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr