Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Θεσσαλία

Θεσσαλία πλημμύρες: «Είναι το τέλος μας αυτό» – Βίντεο με σκληρές εικόνες

Ένας κτηνοτρόφος από τη Θεσσαλία σοκάρει με το βίντεο που ανάρτησε στο διαδίκτυο 

Θεσσαλία πλημμύρες: Μια τρομακτική εικόνα αποτυπώνει τα ζοφερά επακόλουθα που αντιμετώπισε ένας κτηνοτρόφος μετά την κακοκαιρία Daniel. Το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε αυτή η φυσική καταστροφή, η οποία πλήττει τη Θεσσαλία και τις γύρω περιοχές από τις αρχές της εβδομάδας, είναι ανυπολόγιστο. Ενώ οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές έχουν ήδη φτάσει τις δέκα, οι επιπτώσεις για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους στην περιοχή του Κάμπου είναι επίσης σημαντικές.

Σε ένα συγκλονιστικό και συγκλονιστικό βίντεο από τη Θεσσαλία, ένας κτηνοτρόφος στέκεται στο ποιμνιοστάσιό του, εκτιμώντας τις ζημιές, για να έρθει αντιμέτωπος με μια σκληρή και οδυνηρή πραγματικότητα. Δεκάδες πρόβατα έχουν χαθεί και κείτονται άψυχα στο έδαφος, ενώ μόλις δέκα κατάφεραν να επιβιώσουν και να διασωθούν.

«Αυτή είναι η περιουσία μας… Απεγκλωβίσαμε 10 ζωντανά που απέμειναν… Κοιτάχτε πώς έγιναν… Είναι το τέλος μας αυτό, με πόση δύναμη να ξανασηκωθείς… κοιτάξτε πού είναι το νερό ακόμα….» λέει με σπασμένη φωνή ο κτηνοτρόφος, την ώρα που περνά ένα σκαπτικό μηχάνημα, μεταφέροντας απεγκλωβισμένους κατοίκους.

Ακολουθεί το βίντεο από τη Θεσσαλία:


Οι επιστήμονες εφιστούν την προσοχή για τη μόλυνση του νερού

Ο διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Ανάργυρος Μαριόλης επισήμανε για άλλη μια φορά στους κατοίκους των περιοχών πού «χτύπησε» η κακοκαιρία, να πίνουν εμφιαλωμένο νερό. Αναλυτικότερα μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha πρόσθεσε τα εξής:

«Όχι πόσιμο νερό μέχρι να ελεγχθεί η ποιότητά του. Το νερό είναι μολυσμένο. Μπορεί να προκαλέσει οξύ διαρροικό σύνδρομο, να κάνει οξείες ηπατίτιδες κυρίως την Α’ σε ακραίες ηλικιακές ομάδες και την Ε΄ στις έγκυες. Μπορεί να έχουμε λεπτοσπείρωση που το βλέπουμε αυτό και μπορεί να πάρει διαστάσεις ενδημίας, ειδικά μετά από πλημμύρες γιατί αυξάνονται τα τρωκτικά. Δεν ανοίγουμε τη βρύση για πόσιμο νερό».

«Θα έχουμε και τεράστιο πρόβλημα με την αύξηση των κουνουπιών, παράδειγμα είναι ο ιός του Δυτικού Νείλου. Θα πρέπει να αποφύγουμε εκείνες τις λοιμώξεις από το γαστρεντερικό, το αναπνευστικό, την επιμόλυνση τραυμάτων, τις δερματοπάθειες φυσικά» συμπλήρωσε.

Ο κ. Μαριολής τόνισε πως οι κάτοικοι θα πρέπει να περιμένουν «την απολύμανση του νερού κυρίως μέσω χλωρίωσης, την αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης. Να ελεγχθούν πρώτα οι γεωτρήσεις της περιοχής, έτσι ώστε να έχουμε καλύτερη επεξεργασία στις εγκαταστάσεις».

 

Πλημμύρισε η Εθνική Πινακοθήκη – Τί συνέβη με τα έργα;

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr