Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
αποφθέγματα Θανάσης Βέγγος

Θανάσης Βέγγος: «Κάνε δώρο την απουσία σου σ’ αυτούς που δεν εκτίμησαν την παρουσία σου»

Ο Θανάσης Βέγγος , ο αγαπημένος Έλληνας κωμικός, ήταν κάτι περισσότερο από ένας μάστορας του γέλιου, ήταν ένας άνθρωπος με βαθιά γνώση της ανθρώπινης καρδιάς. 

Το χιούμορ του Θανάση Βέγγου ήταν συχνά διανθισμένο με γλυκόπικρες αλήθειες, μια υπενθύμιση ότι η κωμωδία και η τραγωδία είναι βαθιά συνυφασμένες. Κάτω από τα αστεία και τα παιχνιδιάρικα καμώματα κρύβεται ένα άνθρωπος που καταλάβαινε τη φευγαλέα φύση της ζωής, τη σιωπηλή δύναμη της αγάπης και τη σιωπηλή θλίψη που έρχεται όταν βλέπεις έναν κόσμο να αλλάζει γύρω σου.

Σ’ αυτά τα έξι αποφθέγματα, ρίχνουμε μια ματιά στο βάθος της ψυχής του Βέγγου. Μιλάει για την αγάπη, όχι με μεγάλες χειρονομίες , αλλά με μικρές , καθημερινές πράξεις, μια αγκαλιά και λίγη φροντίδα.

6 αποφθέγματα από την καρδιά του Θανάση Βέγγου

  1. Δεν έχω χρόνο να μισώ αυτούς που με μισούν γιατί είμαι απασχολημένος αγαπώντας αυτούς που με αγαπούν.
  2. Λυπάμαι τους ανθρώπους που ενώ μπήκαν στην καρδιά μου ξεφτιλίστηκαν στα μάτια μου.
  3. Ονειρέψου σαν παιδί , ζήσε σαν τρελός, αγάπα σαν άνθρωπος, μικρός ο κόσμος κι εμείς περαστικοί
  4. Ο αχάριστος είναι σαν βάζο χωρίς πάτο. ό,τι και να βάλεις μέσα του, πάλι άδειο θα ΄ναι.
  5. Ξέρεις κάτι η Ελλάδα πεθαίνει …Πεθαίνουμε σαν λαός. Δεν ξέρω πόσες χιλιάδες χρόνια ανάμεσα σπασμένες πέτρες και αγάλματα. Πεθαίνουμε. Αλλά αν είναι να πεθάνει η Ελλάδα, να πεθάνει γρήγορα, γιατί η αγωνία κρατάει πολύ και κάνει πολύ θόρυβο.
  6. «Έπρεπε να γεράσω, αγόρι μου, για να μάθω τι είναι ευτυχία. Τελικά, ευτυχία είναι ένα ζευγάρι χέρια, δυο χέρια. Αυτά που θα σε αγκαλιάσουν, θα σε κρατήσουν, θα σε κοιμίσουν, θα σε περιποιηθούν, θα σου μαγειρέψουν, θα σε χαϊδέψουν και στο τέλος θα σου κλείσουν τα μάτια.

11 θραύσματα της Μελίνας Μερκούρη: «Οι μάγκες οι αρσενικοί, είναι μονογαμικοί τέλος…και το ταμείο κλείνει εδώ»

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr