Search
Close this search box.
«Η Μαρία που έγινε Κάλλας» ερτ

«Η Μαρία που έγινε Κάλλας»: Μια νέα βιογραφική σειρά στην ΕΡΤ1

«Η Μαρία που έγινε Κάλλας»: Η νέα βιογραφική σειρά έρχεται στην ΕΡΤ1.

Η ΕΡΤ1 ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια νέα ενδιαφέρουσα βιογραφική σειρά σε σκηνοθεσία της Όλγας Μαλέα. Με τίτλο ” Η Μαρία που έγινε Κάλλας”, η σειρά υπόσχεται να καθηλώσει τους τηλεθεατές με τη βαθιά εμβάθυνση στη ζωή της θρυλικής τραγουδίστριας της όπερας Μαρίας Κάλλας. Η σειρά βασίζεται στο βιβλίο “Η άγνωστη Κάλλας” του ιστορικού Νικόλα Πετσάλη-Διομήδη, εξασφαλίζοντας μια πλούσια και λεπτομερή αφήγηση.

Αυτή η κοινωνική βιογραφική σειρά 10 επεισοδίων, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Όλγας Μαλέα, περιλαμβάνει ένα ταλαντούχο καστ. Καταγράφει την αξιοσημείωτη μεταμόρφωση της νεαρής Μαρίας Κάλλας από ένα αδέξιο, μη ελκυστικό κορίτσι σε μια από τις μεγαλύτερες ντίβες όλων των εποχών, εστιάζοντας στη ζωή της κατά την ταραχώδη περίοδο της Κατοχής στην Αθήνα.

Οι θεατές θα παρακολουθήσουν το ταξίδι της Μαρίας μέσα από τις αλληλεπιδράσεις της με κομβικές φιγούρες της πρώιμης ζωής της: την απαιτητική μητέρα της, τον υποστηρικτικό Ισπανό δάσκαλό της, τον παθιασμένο βαρύτονο εραστή της, την ταλαντούχα πιανίστρια αδελφή της και τον σημαίνοντα Γερμανό μαέστρο της. Καθένα από αυτά τα άτομα, γοητευμένο από το εξαιρετικό ταλέντο της, οραματίζεται μια διαφορετική πορεία για το μέλλον της Μαρίας.

«Η Μαρία που έγινε Κάλλας» ερτ

Μέσα σε ένα σκηνικό αγάπης και λαχτάρας για την αιωνιότητα, η Μαρία βρίσκεται σε μια αναζήτηση για να βρει κάποιον που θα την αγαπήσει άνευ όρων. Η βαθιά ριζωμένη ανάγκη της για αγάπη την ωθεί να ακονίσει το ταλέντο της και να αναπτύξει την απαράμιλλη φωνή της, η οποία αργότερα θα αποτελέσει καθοριστικό πρότυπο στον κόσμο της όπερας.

Η σειρά βασίζεται σε σχολαστικά συγκεντρωμένες πληροφορίες από το βιβλίο “Η άγνωστη Κάλλας” του ιστορικού Νικόλα Πετσάλη-Διομήδη, προσφέροντας στους θεατές μια αυθεντική και οικεία ματιά στη ζωή της εμβληματικής τραγουδίστριας.

Η σειρά θα προβληθεί την ερχόμενη σεζόν στην ΕΡΤ1.

Μαρία Κάλλας: Το πρώτο μουσείο για την Ελληνίδα σοπράνο ανοίγει τις πύλες του (ΦΩΤΟ)

 

«Η Μαρία που έγινε Κάλλας» ΕΡΤ1:

Σενάριο (head writer)-Σκηνοθεσία: Όλγα Mαλέα
Σεναριογράφοι: Απόστολος Αλεξόπουλος, Βαγγέλης Νάσης, Πένυ Φυλακτάκη, Μανίνα Ζουμπουλάκη
Καλλιτεχνική διευθύντρια: Φρόσω Ράλλη
Παραγωγή: ΕΡΤ
Παραγωγός: Ειρήνη Σουγανίδου
Εκτέλεση παραγωγής: Feelgood Productions

Παίζουν: Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου, (πρωτοεμφανιζόμενη λυρική σοπράνο και φοιτήτρια υποκριτικής, στον ρόλο της Μαρίας), Ελένη Ράντου (Λίτσα, μητέρα της Μαρίας), Ρένια Λουιζίδου (Ελβίρα, Ισπανίδα δασκάλα), Demy (Τζάκι, αδελφή της Μαρίας), Αργύρης Πανταζάρας (Μαγκλιβέρας, βαρύτονος, εραστής της Μαρίας), Μάξιμος Μουμούρης (Μπόντμαν, Γερμανός αρχαιοκάπηλος)

Χρήστος Μάστορας: Οι πρώτες φωτογραφίες στο ρόλο του Στέλιου Καζαντζίδη

Πηγή φωτογραφιών 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr