Ο Τζεράρντ Μπάτλερ, γνωστός για τον ρόλο του ως βασιλιάς Λεωνίδας στην ταινία 300, επισκέφθηκε την Σπάρτη τον Μάρτιο του 2020 για να συμμετάσχει στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.
Αν και εξαιτίας της πανδημίας μπορεί να οι περισσότεροι να μη θυμούνται την επική άφιξή του, επιλέξαμε να σας υπενθυμίσουμε αυτή την στιγμή. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την τιμή να μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα, λέγοντας: «Σας ευχαριστώ για την τιμή και το προνόμιο που μου δώσατε να μεταφέρω την Ολυμπιακή Φλόγα». Επιπλέον, δήλωσε ότι πάντα ήθελε να επισκεφτεί την πόλη που τον έκανε διάσημο και ότι αισθάνεται πλέον πραγματικός Σπαρτιάτης.
Αστειευόμενος, ανέφερε ότι τώρα που έχει τα κλειδιά της πόλης, μπορεί να χτυπήσει οποιαδήποτε πόρτα για ένα νόστιμο. ελληνικό γεύμα. Τέλος, φώναξε τη διάσημη φράση που τον έκανε viral σε όλο τον κόσμο: «This is Sparta»!
Η αξέχαστη και ανατριχιαστική ομιλία του Τζεράρντ Μπάτλερ δεν ήταν λιγότερο επιβλητική από ότι στην ταινία:
«Πώς μπορείς να φτιάξεις μια ταινία που να εξηγεί πώς ο κώδικας των Σπαρτιατών έγινε απόδειξη, έγινε συνώνυμο για έναν τρόπο ζωής, για ένα πρότυπο τόσο υψηλό που γενιές πολεμιστών θα το ακολουθούσαν;
Από τη Ρώμη μέχρι τις μέρες μας, οι Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ, σε ολόκληρο τον κόσμο, όταν οι άνθρωποι αναζητούν τον ηρωισμό, εσείς οι Σπαρτιάτες καθορίζετε το πρότυπο.
Στέκομαι στο έδαφος χιλιάδων ηρώων. Στέκομαι εδώ ως ένας άνθρωπος βαθιά αλλαγμένος από το θάρρος και την ιστορία σας. Αυτό είναι ιερό έδαφος. Αυτή είναι η γη των θρύλων. Αυτή είναι η Σπάρτη! Ευχαριστώ!
Ας είναι αυτή η μεγάλη πόλη ευλογημένη για πάντα».
Για να παρακολουθήσετε την ομιλία του Τζεράρντ Μπάτλερ στην Σπάρτη, μπορείτε να δείτε το ακόλουθο βίντεο:
You are currently viewing a placeholder content from YouTube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.
You are currently viewing a placeholder content from YouTube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.
Αρχαίοι Έλληνες: 5 αλήθειες για τις οποίες δεν είμαστε (καθόλου) περήφανοι
Διαβάστε περισσότερα για την Αρχαία Ελλάδα:
- 8 λόγοι για τους οποίους δε θα επιβίωνες στην Αρχαία Ελλάδα
- 5 επιστήμονες της Αρχαίας Ελλάδας που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας
- Θα σας θεωρούσαν όμορφη- ο στην Αρχαία Ελλάδα; 15 facts για να λυθούν οι απορίες μας
- Αρχαία Ελλάδα:10 φιλοσοφικές σχολές που γέννησαν τη Δυτική φιλοσοφία
- Τι έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες για την παιδεία; 14 ρήσεις που θα σε εμπνεύσουν