Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Ηλεκτρονικές ταυτότητες

Ηλεκτρονικές ταυτότητες: Υπέρ των νέων ταυτοτήτων αγιορείτης μοναχός – ΒΙΝΤΕΟ

Ηλεκτρονικές ταυτότητες: Ο Ιερομόναχος Φίλιππος από το Κελλί των Θωμάδων της Σκήτης της Μικράς Αγίας Άννης τάσσεται υπέρ των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων ! Ο Π Φίλιππος μιλά για φαιδρούς ανθρώπους όσους λένε για αποκάλυψη και αντίχριστο στις ταυτότητες.

Δείτε το βίντεο με τον Ιερομόναχο Φίλιππο, όπου μιλά για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες:

You are currently viewing a placeholder content from YouTube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Οι Ηλεκτρονικές ταυτότητες και οι προβληματισμοί

Στην ταχέως εξελισσόμενη ψηφιακή εποχή μας, οι ηλεκτρονικές ταυτότητες έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Αυτές οι ψηφιακές αναπαραστάσεις των προσωπικών μας πληροφοριών, από τα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι τις κυβερνητικές ταυτότητες, προσφέρουν πρωτοφανή ευκολία και αποτελεσματικότητα. Ωστόσο, οι κοινωνίες συχνά αντιμετωπίζουν ανησυχίες κατά την υιοθέτηση των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, αντανακλώντας την πολύπλοκη αλληλεπίδραση μεταξύ τεχνολογίας και ιδιωτικότητας.

Πρώτα και κύρια, οι ηλεκτρονικές ταυτότητες υπόσχονται απαράμιλλη ευκολία. Εξορθολογίζουν την πρόσβαση σε υπηρεσίες, μειώνουν τη γραφειοκρατία και ενισχύουν την ασφάλεια. Μια ψηφιακή ταυτότητα μπορεί να αντικαταστήσει ένα πορτοφόλι γεμάτο φυσικές κάρτες, ενώ τα ηλεκτρονικά προφίλ προσφέρουν μια πύλη για μια πληθώρα υπηρεσιών στα χέρια μας. Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την επιδίωξη της αποτελεσματικότητας, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί πολλοί αγκαλιάζουν την ιδέα των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων.

Νέες ταυτότητες: Πώς θα τις χρησιμοποιούμε – Ποια στοιχεία θα περιέχουν;

Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι η ευκολία των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων αποβαίνει εις βάρος της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας. Η κοινωνική αντίθεση στις ηλεκτρονικές ταυτότητες συχνά βασίζεται σε φόβους αποκλεισμού. Όσοι δεν έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία ή δεν αισθάνονται άνετα με τη χρήση της μπορεί να βρεθούν στο περιθώριο σε έναν κόσμο που βασίζεται όλο και περισσότερο στις ψηφιακές ταυτότητες. Οι ηλικιωμένοι ή όσοι προέρχονται από οικονομικά μειονεκτούντα περιβάλλοντα μπορεί να δυσκολευτούν να προσαρμοστούν, δημιουργώντας ένα ψηφιακό χάσμα που διαιωνίζει την ανισότητα.

Όμως  δεν υπάρχουν μόνο οι απλές ανησυχίες που επικρατούν στην κοινωνία αλλά και οι θεωρίες συνομωσίας. Το χάραγμα (666) επικρατεί σε μια από αυτές, καθώς με τις ηλεκτρονικές ταυτότητες έχει εμπλακεί ακόμη και ο «Σατανάς». Ελπίζουμε να πάρουν παράδειγμα κι άλλοι ιερείς από τον Ιερομόναχο Φίλιππο, ώστε να υπάρξει μια ισορροπία σε αυτή την παραπληροφόρηση.

Ηλεκτρονική ταυτότητα: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα – Σε ποιες χώρες δεν εφαρμόζεται;

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr